הבלוג של leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

הבית הזוהר של לאהל'ה

כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים... +עוד

כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים לשנות סדרי עולם . לכן הבלוג שלי קיים כדי לשתף אתכם בחלומותי ובישומם.

עדכונים:

פוסטים: 540

החל ממאי 2014

אני בסלאס נורית צילמהאוכל יפני ואני לאחרונה בקשרי אהבה מיוחדים . תרבות ענפה של אנשים עדינים ומוכשרים שלומדים שנים רבות ומתמחים בהכנת מנות  וחיתוכים מיוחדים רק להם. גולת הכותרת פה היא טריות המוצרים . הם לא מוכנים לעבוד עם מוצרים שלא נבדקו ונמצאו טריים. מנות רבות מוכנות מדגה טריה לגמרי ובשרים שרק הגיעו ונפרסו כמניפות מצויירות ודקיקות. הוזמנתי למסעדת SELAS ביפו . מסעדה מדהימה ויפת מראה בשוק הפשפשים ביפו השייכת לאור גינסברג וכשנכנסתי למסעדו זיהיתיו כאחד ממתמודדי משחקי השף שכבש את המסך את המקצועיות והחיוך המופלא של אדם בטוח ואוהב את מקצועו ולקוחותיו . מתענג על כל חיוך מרוצה ,שואל ומתעניין אם טעים ומלמד אילו רכיבים יש במנותיו שהטעם כל כך נעים וטעים. אור סיפר על התמכרותו לאוכל היפני ואיך אשתו והוא מכינים מנות חדשות למרות שהם עייפים מיום עבודה עמוס וכך יצאה מנה חדשה של…סושי פתוח לגמרי עם אצה אורז חתיכות דג ומוצר חדש של הורייה המכיל חיטה,חצילים וסויה שכשטעמתיו הבנתי למה התמכר אור .

סושי פתוח

כשנכנסתי למסעדה התקבלתי עי ברמנית מהממת וקוקטייל יסמין שהרכיבה מסאקה לא מסונן,מיץ אשכוליות אדומות,וודקה ועוד רכיבים סודדים וטעמו היה צפיחית בדבש .
הברמנית בסלאס

קוקטייל יסמין עם סאקה

חדש ובלעדי בישראל – מוצרי מזון פרמיום יפניים של חברת Horaiya, המיובאים ארצה ע”י חברת ימה וקדמה.

חברת ימה וקדמה, יבואנית מוצרי מזון ואלכוהול ברמת פרמיום מיפן כבר 12 שנים גאה להציג את חומרי הגלם שיהפכו לכם את המטבח. כבר לא צריך להתפשר על חומרי הגלם כדי לבשל בבית אוכל יפני מסורתי!

אודות Horaiya

חברת Horaiya נוסדה בשנת 1906. מעל 100 שנים שחברת הוריה מייצרת קוג’י, שהוא הבסיס לכל מוצריה.

קוג’י זהו אורז עטוף בעובש קוג’י והוא הבסיס ההכרחי הראשון בתרבות אוכל המותסס היפני המסורתי.

חלק מהמאכלים והמשקאות המופקים באמצעות קוג’י הם: סאקה, מיסו ואמאזקה.

כל מוצרי Horaiya מבוססים על הקוג’י שהם מייצרים ומכילים את היתרונות הבריאותיים של הקוג’י.

חברת Horaiya הקדישה עמוד שלם באתר שלה ליחסי הסחר שלה עם ישראל (באמצעות חברת ימה וקדמה): https://www.e-horaiya.com/en/world/index.html

באירוע ההשקה שהתקיים ב-24.6 בנוכחות נציגי חברת Horaiya מיפן במסעדת סלאס Selas של שף אור גינסברג, לימדה Misaki Tanida האחראית לפיתוח יחסי המסחר הבינלאומיים של חברת Horaiya, איך להכין כדורי מיסו, אשר במגע עם מים רותחים הופכים למרק מיסו. את הכדורים ניתן לשמור כחודש במקפיא (מתכון למטה).

המוצרים שהושקו באירוע:

נמה קוג’י

 https://yamavakedma.co.il/product/koji/

קוג’י משמש לעשיית אמאזקה, מלח-קוג’י, מיסו ביתי וחמוצים.

כמו כן, יש מגוון רחב של מתכונים שניתן לעשות עם קוג’י.

סויה קוג’י

https://yamavakedma.co.il/product/horaiyas-koji-soya/

סויה קוג׳י – שילוב נהדר של מלט אורז מתוק ורוטב סויה מלוח.

מאלט האורז של הוראיה מותסס ומבושל ברוטב סויה. מאלט האורז מופק בשיטה המסורתית אשר

הוטמעה בהוראיה לפני יותר מ-100 שנים.

תהליך ההתססה מפתח טעם מורכב, מאומאמי למתוק, גורם למוצר זה להיות רב עצמה וייחודי.

בהשוואה לרוטב סויה רגיל, הוא סמיך ומתוק יותר.טעמנו ממנו בנפרד ואכן אינו דומה לסויה אחרת בטעמו שכן אינו מלוח כמותם ואת הטעם המיוחד שלו על סושי למשל לא תרצו להחליף באם תטעמו .

אני ח ושבת שמעתה אשתמש רק בו וקל לרכשו באתר . לא צריך לחפשו בסופרים.

סויה הוראיה

ספורה סויה

הוא הולך בצורה מושלמת עם טופו וסשימי וגם עם כל מתכון שתכינו איתוכולל מתוק מפני שאינו מלוח או עם טעמי לוואי לא רצויים.

מאלט האורז יכול להאכל כמו שהוא והוא גם טעים מעל אורז.

 

נאן דשי מיסו לבן Nen Densho Miso

https://yamavakedma.co.il/product/nen-densho-miso/

מופק מפולי סויה  שהתבגרו במשך יותר מ  100 ימים ואורז. הטעמים שלו מאוד מפותחים.

זהו מיסו מושלם עבור טעמים פיוז’ן ומטבחים יצירתיים.

קוגי סאן מיסו  Kojiyasan’s Miso

https://yamavakedma.co.il/product/kojiyasans-miso/

מיסו Kojiyasan עשוי מפולי סויה מקולפים, ומפיק צבע מוזהב חי.

מיסו זה מתאים למרק מיסו ירקות ולמרמלדות.

אמאזקה

https://yamavakedma.co.il/product/amazake/

אמאזאקה הינו משקה יפני מסורתי. הוא מתוק וללא אלכוהול.

המשקה הינו חלק ממשפחת המזון אשר עשויה מקוג’י.

אמאזאקה יכול לשמש כקינוח, חטיף, ממתיק טבעי, אוכל לתינוקות, רוטב לסלט או שייק והוא טעים מאוד .טעמתיו ואכן טעמו משובח ומזכיר משקה בולגרי בריא שמשקים בו כל חולה כולל ילדים לחיזוק וכולם אוהבים בשל טעמו הטוב .

אמאזאקה הינו משקה מזין מאוד. הוא מכין בתוכו ויטמין B1, B2, B6, חומצה פולית, סיבים דיאטתיים, אוליגוסאצ’אריד, ציאסטין, חומצת אמינו וגלוטמין.הוא נחשב לעיתים קרובות כתרופה להאנגאובר. מחוץ ליפן, המשקה נמכר לרוב בחנויות אוכל טבעי ברחבי ארצות הברית ואירופה בתור משקה וממתיק טבעי ובשל רכיבים אלו טוב לנשים הרות.

משקה לתת

את כל המוצרים ניתן לרכוש דרך האתר של חברת ימה וקדמה: https://yamavakedma.co.il/

שף אור גינסברג ממסעדת סילאס שילב את מוצרי הפרמיום של חברת Horaiya שהגיעו ארצה עם מגוון מנות מענגות חיך, כגון:

אנשי הוראיה

כיסוני מלפפון במילוי קרם פרש בייתי עם 100% יוזו, גרידת ליים ותפוז, תבלינים ופונזו יוזו .

רביולי מלפפון

טטאקי ים תיכוני – טונה צרובה על קרם ארטישוק ירושלמי ,קרם חציל שחור , וטריאקי ציפורן וליים מסויה קוג’י.

טונה מתובלת על מצע חצילים

דים סאם במילוי עוף וירקות שורש, על קציפת תירס מתוק ומיסו לבן.

דים סאם

עמדת סשימי וסושי ניו-סטייל פרונטלי עם טונה כחולה, טונה אלבקור ,וסלמון בתוספת , קו’ג’י סויה, מיסו חצילים, יוזו , יוזו קושו פיקנטי ופונזו הדרים.

אור בעמדה

סושי פתוח

עמדת סלמון

דגים נאים בצלחת

פילה מוסר פרא על תבשיל עדשים שחורות וקוג’י סלסה ירוקה של עשבי טיבול ויוזו קושו ,סלטון אורוגולה ובמיה הודית עם ווינגרט יוזו ושמן בזיליקום.

דג ירוק

פילה סלמון במרינדת מיסו אדום מתקתקה, על פירה וואסבי ,קרם גזר ודאשי וחיילים בקרמל מיסו הדרים.

סלמון צרוב עם סויה מתוקה

אור גינסברג הכין מנת קינוח מנצחת .אחד הקינוחים המופלאים שטעמתי לאחרונה פאני פורי ממולא קציפה אלוהית שתובלה ביוזו ואבקת פרחי סיגליות .
אור הגאון הגה אותה  והשתמש במוצרי ימה ודקמה המופלאים

פאני פורי עם קציפת יוזו

אודות חברת ימה וקדמה:

חברת ימה וקדמה מקיימת קשרים עסקיים עם יפן מעל 12 שנים.

רן שבו מבעלי החברה מספר על תחילת ההערכות העסקית עם יפן .כיצד הגיעו אביו והוא לשם ובשל מקצועו של אב וידיעתו את השפה התערו לאיטם שם והחלו  ולשווק את המוצרים של הוריה חברה קטנה ואיכותית ביותר שטעמי ורכיבי מוצריה ידועים כמעולים .

הם גם בריאים יותר עקב כך שאין בהם כמעט נתרן(מלח) וכך גם אנשים שנמנעים ממוצרי סויה יכולים לצרוך ולהנות מהם ללא חשש.

רוב פעילות החברה היא בתחום המזון היפני ומחולקת לכמה חלקים. עקב התעסקות ענפה עם מגוון מוצרי מזון יפניים, הן ברמת חומרי הגלם והן במוצרי מזון מוגמרים, צברנו הכרות עמוקה עם שוק המזון היפני והבנו את היתרונות הקולינאריים בשימוש מוצרים אלה באוכל האסייתי בכלל ובפרט באוכל יפני, הכרות זו גרמה לנו להבין שיש חוסר אמתי במוצרים יפניים אותנטיים ויותר מזה יש פער גדול בין איך צריך לשמור ולהשתמש במוצרי מזון יפניים לבין איך שמשתמשים וצורכים אותם בארץ.

החזון שלנו: ייבוא ושיווק מוצרים יפניים אותנטיים ומסורתיים.

בתור התחלה, ועקב ייעוץ למגוון רחב של חברות יפניות בתחום האלכוהול וזיהוי מחסור אמתי באלכוהול יפני מסורתי בארץ, יצרנו כוח אדם מקצועי שעבר מספר הדרכות ביפן ממגוון מבשלות יפניות, למדנו בצורה המקצועית ביותר את כל הליך ייצור הסאקה, משדות האורז וסוגי האורז השונים לתהליך עשייה מסורתי של הסאקה וכן השבחה שימור שינוע והפצה של הסאקה בצורה והטמפ’ הנכונה ביותר, הן למסעדה והן ללקוח הסופי וכל זאת על מנת שהצרכן הסופי יצרוך את המוצר בצורה האופטימאלית ביותר שלו.

כשרות

מכיוון  שאנו נמצאים במדינה יהודית ורוב רובה של האוכלוסייה צורכת מוצרים כשרים, כחלק מהחזון שלנו של חשיפה והכרה של מוצרים יפניים אוטנטיים ומסורתיים והנגשה שלהם לכלל האוכלוסייה, אנו שמים דגש מיוחד על כך שרוב מוצרינו יהיו בעלי סימני כשרות שמוכרים על ידי הרבנות הראשית לישראל.

אנחנו בימה וקדמה שמים דגש רב בהעברת הידע המקצועי לבעלי המקצוע והמסעדות ולכן אנו מקימים הדרכות וסמינרים לכל לקוחותינו וזאת כדי ללמד אותם להגיש את הסאקה בצורה הנכונה ביותר.

ראוי לציין שכל זאת לא היה מתאפשר ללא המסעדות וחנויות ויין על כל צוותם מהמלצרים ועד המטבח שהתחברו אהבו הבינו וקידמו את הרעיון יחד איתנו ושבלעדיהם לא היינו מצליחים.

ואכן את טעמו הטוב של הסאקה הלא מסונן דגמתי באחת המסעדות היותר ידועות ומתמחות באוכל יפני כבר לפני כמה חודשים ותהיתי כיצד להשיג הביתה ממנו והנה הפתרון צץ וניתן דרך אתר החברה להנות מערב יפני בלי קושי גם מהמשקה וגם ממוצריהם המעולים. שמהם טעמתי בערב ההשקה .

הם הוצגו על מדף וכולנו יכולנו להווכח בטעמם .

לאתר חברת ימה וקדמה: https://yamavakedma.co.il/

מתכון לכדורי מיסו באדיבות Misaki Tanida מחברת Horaiya

מרכיבים:

(לכדור אחד. ניתן להכפיל לפני כמות הכדורים)

אופציה 1: כדור ממיסו לבן – 25 גרם מיסו לכדור

אופציה 2: כדור ממיסו אדום – 33 גרם מיסו לכדור

קורט אבקת דשי

מעט תרד קצוץ

מעט בצל ירוק קצוץ

מעט אצות וואקמה

מעט שומשום לבן

מעט שומשום שחור

הוראות הכנת כדור המיסו

לוקחים את כמות המיסו הדרושה לכדור ומערבבים עם הדשי.

יוצרים צורה של כדור ומגלגלים בתוספות (שומשום, תרד, בצל, וואקמה)

ניתן להשתמש בכדור באופן מיידי או להקפיא (עד חודש) ולהשתמש כשרוצים.

הוראות הכנסת המרק

שמים את הכדור בקערית.

שופכים 330 מ”ל מים רותחים.

מערבבים.

בתיאבון!

מתכונים נוספים עם מוצרי חברת הוריה ניתן למצוא באתר שלהם:

 https://www.e-horaiya.com/en/recipes/index.html

 

עוד מהבלוג של leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

תצוגה מקדימה

קוזונק - לחמניות מתוקות בולגריות

קוזונק. איך למדתי את רזי הקוזונק (לחמניות שמרים מתוקות בולגריות ) אפור  בחוץ, חורף,גשם, אני ותלתלי יושבים לחלון מול הים. פני אדומות ובוהקות מחום,חולה וכואבות לי אזני...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

לחמניות קוטג רכות שאפשריות עם כל מיני תוספות

  לחמניות קוטג' קלות ,לערבב ולאפות- חצי קילו קמח תופח, 3 גביעי קוטג' 100 גרם חמאה  וכוס חד פעמית שמן , כף מלח , 2 ביצים גדולות , חפן ענק מלא בבצל מיובש שתמיד יש בכל...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

מגולגלות מטריפות לפסח

    לפסח צריכים יצירתיות כי לא כל מאפה שאופים בימי חול יוצא אותו טעם אבל סקרנות ואני חברים ונסיונות בחומרים שקיימים אהובים עלי ואחד מהם... הנה לכם בלי מילים...

תגובות

פורסם לפני 4 years

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה