הבלוג של leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

הבית הזוהר של לאהל'ה

כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים... +עוד

כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים לשנות סדרי עולם . לכן הבלוג שלי קיים כדי לשתף אתכם בחלומותי ובישומם.

עדכונים:

פוסטים: 540

החל ממאי 2014

זמן אמיתי

.‘זמן אמיתי’ בית הספר לברמנים הגדול בעולם חוגג 30 שנות “ברמנים ותרבות שתיה” ומשיק את ספר האלכוהול המקיף בישראל:

THE BARMEN’S BOOK   

החושף את הסודות של עולם האלכוהול שמעבר לבר

 הוזמנתי לחגוג את יום ההולדת הזה בסדנה נפלאה של קוקטיילים מולקולריים ובכלל קוקטיילים בטעם של עוד .

המקום היפה הזה אירח אותנו ודאג שנרגיש בנוח  ואוהד שמואלביץ’ הברמן והמורה המוכשר סיפר לנו על מהלך יצירת הקוקטיילים כך שאורחים שיבקרו אצלכם יפערו פה .

הוא רקח עבורנו על מנת שנלמד דרכי הכנה,חומרים וטעמים קוקטיילים.גרניטה ועוד לימד להכין קויאר מאלכוהול שהיה טעים מאוד ומרענן .

יואב סוכרי ממנהלי המקום סיפר איך החלה הוצאת הספר ועל מה שמתוכנן בעטיו .סדנאות מיוחדות לצעירים ולמבינים .

ערבים מעניינים בהם ילמדו וינוסו קוקטיילים והרכבות טעימות ואז הפנה את אוהד ופה החלה החגיגה והטעימות אחרי הסברים ושיתוף הקהל.בשיחה שערכתע עם יואב לאחר הסדנה נודע לי כי יש דרישה רבה לסדנאות הלימוד הללו והן נקנות עבור קבוצות ע”י גופים גדולים כי קצת לנפש תמיד גורם לטוב בעבודת שגרה.

אוהד המורה שלנו השתמש בחומרים פשוטים שגרמו לחומר מסויים להתנהג אחרת וכך נוצרו משקאות שונים ומיוחדים .

לציטין מים מינרלים,מלח לימון ועוד הם חומרים זמינים ויחד עם אלכוהול נוצר הפלא .

זמן אמיתי עם קרח יבש

קוקטיילים

(גרניטה

(צילום ליאת פדרמן)

זמן אמיתי קוקטייל ירוק

הידעתם ?

§         1.5% מאוכלוסיית ישראל – עברה קורס ברמנים בזמן אמיתי

§         את המושג “תרבות שתייה” – המציאו לראשונה בזמן אמיתי

§         התלמיד ה-1000 (שנת 1992) – קיבל את הקורס בחינם, התלמיד ה100,000 – לא…

§         התפוח הסגול בלוגו זמן אמיתי מסמל את ה”תפוח הגדול” (ניו יורק)

§         בשנת 2004 רכש זמן אמיתי חלקה בצד המואר של הירח…שיהיה…מי יודע…(בראשית 2 בדרך…)

§         ל-30 המדריכים של זמן אמיתי ניסיון מצטבר של 289 שנים מאחורי ברים

§         8 מתוך 10 ברמנים עובדים – בוגרי זמן אמיתי

‘זמן אמיתי’, בית הספר לברמנים המוביל בישראל, חוגג שלושים שנות תרבות השתייה. כחלק מחגיגות ה -30 משיק ‘זמן אמיתי’ את הספר THE BARMEN’S BOOK הכולל 340 עמודים של 80 קוקטיילים, שיטות עבודה, סודות מעולם האלכוהול, הבר והברמנים שעובדים בו.

בספר השתתפו כותבים רבים מענף הבר והאלכוהול כגון: אריאל לייזגולד, עופר חבקין, שחף טל, חיים גן,

שירי נחום, יואב סוכרי, רני כהן, מנהלים מקצועיים בחברות האלכוהול ועוד אושיות אלכוהול בכירות ומדריכי בית הספר.

הספר, המקיף את תרבות השתייה, כולל מתכונים והוראות הכנה למשקאות וקוקטיילים, מידע מקיף אודות ארצות הייצור, שבירת מיתוסים, טיפים לאירוח, טיפים לבניית בר ביתי ודרכי השתייה המומלצות לכל משקה ומשקה. לרכישת הספר בחנות המקוונת של זמן אמיתי WWW.ZMANAMITIshop.CO.IL  במחיר של 130 ¤

שחף טל מנכ”ל זמן אמיתי : “אני שמח לפתוח היום את חגיגות ה- 30 לזמן אמיתי. כשבית הספר נפתח בשנת 1989, חזון בית הספר היה ליצוק תוכן ועשייה למונח ‘תרבות השתייה’ ולהפוך לבית הספר לברמנים הגדול בעולם והצלחנו בכך.  עם השנים התפתחנו לתחומים נוספים, וכיום זמן אמיתי היא חברה הכוללת את בית הספר לברמנים אך מציעה גם שורה של פעילויות, הכשרות ושירותים מגוונים שמטרת כולם היא אחת: קידום תרבות השתייה בישראל.”

לרגל חגיגות ה- 30 משיקים ב’זמן אמיתי’ סדנאות חדשות ומפתיעות:

סדנת קוקטיילים מולקולאריים – סדנת קוקטיילים שכולה סביב שינוי מצבי צבירה של חומרים.

בסדנה לומדים איך להכין קוקטיילים מולקולאריים בין החומרים שמשתמשים בהם : חנקן, קרח יבש, לציטין, ספרות ועוד.

משך זמן הסדנה : שעתיים

מחיר:  250 ¤

קורס מיקסולוגים לקהל הברמנים המקצועי

סדנאות קוקטיילים חווייתיות למגזר עסקי ופרטי

סדנאות וויסקי ובירה ליחידים

הסדנאות מבוצעות במתחם זמן אמיתי או בכל מקום שתבחרו.

 

קוקטייל ROLLING SLICE

חופן בזיליקום

60 מל וודקה ניו אמסטרדם

30 מל סירופ פסיפלורה

20 מל סירופ תות

30 מל מיץ לימון

60 מל מיץ אננס

סודה או מי טוניק

אופן ההכנה: מועכים את הבזיליקום בשייקר, מוסיפים את שאר המרכיבים ללא הסודה,

מנערים ומוזגים לכוס קונוס..

(עד חצי גובה הכוס)

לאחר מכן, מניחים סלייס של תפוז ומוודאים שהוא יושב טוב.

מוזגים מעליו את הסודה/ טוניק ומגישים

וודקה סורבה-  קוויאר מולקולארי

מערבבים סודיום אלגנט (1 כפית) עם מי עדן (200 מל) בבלנדר למרקם  אחיד, מוסיפים ליקר קסיס וקצת וודקה ניו אמסטרדם  (סה”כ 200 מל).

בקערה  נפרדת שמים מים ומוסיפים קלציום לקטט ומערבבים עד שכל הקלציום מתמוסס.

מטפטפים את הסודיום עם ליקר הקסיס בעזרת טפי לתוך הכלי עם המים-קלציום ולאחר היווצרות הכדוריות (הקוויאר”), ניתן להוציא אותם מהמים.

הכנת הסורבה :

בקערת נירוסטה מוזגים

200 מל וודקה ניו אמסטרדם  או ג’ין,

45 מל מיץ לימון

45 מל סירופ קיווי

200 מל מיץ אננס

מערבבים קלות את כל המרכיבים.

לאחר מכן, מוסיפים חנקן נוזלי, מערבבים בעזרת כף עץ או פלסטיק את התערובת עד לקבלת מרקם אחיד וקפוא לחלוטין.

בעזרת כף גלידה ומניחים כדור בכוס מרטיני ומעליו את הקוויאר. מגישים עם כפית קטנה

לצד היותו בית ספר לברמנים עם סניפים בכל הארץ,  זמן אמיתי הינו גם אכסניה לשורה של פעילויות, הכשרות ושירותים מגוונים שמטרת כולם היא קידום תרבות השתייה בישראל: קורס ברמנים כעבודה מועדפת לחיילים משוחררים, קורס מיקסולוגים מתקדם, קורסי יין מתקדמים, סדנאות משחק ושיפור יכולות מאחורי הבר, סדנאות אלכוהול מכל הסוגים – לחובבים ולמקצוענים, סדנת וויסקי, סדנת בירה ועוד.

הקורסים נערכים בקומפלקס של מתחם ’זמן אמיתי’,  בית ספר לברמנים בתל אביב, המחולק לחמישה מתחמי ברים טרנדיים וחדר וויסקי מושקע.

כל הקורסים מועברים במתחמי ברים בלבד, במטרה לדמות עבודת בר כפי שהיא בשטח. שני מדריכים מנוסים אשר מאחוריהם ברים רבים מלווים את התלמידים עד למציאת עבודה כברמנים מעולים.

זמן אמיתי.

זמן אמיתי – בית הספר לברמנים ותרבות השתייה, הינו המותג המוכר ביותר בתחום הכשרות הברמנים ומהווה את המוסד המוביל בתחומי תרבות השתייה בישראל. בית הספר נוסד ב 1989 והוציא משעריו עשרות אלפי בוגרים שמשתלבים במיטב בתי העסק בתעשיית המסעדנות, המלונאות, האלכוהול והבר.

זמן אמיתי הינו הנציג הרשמי היחידי של איגוד הברמנים העולמי, ובאמצעות איגוד הברמנים הישראלי   I.G.B.S   ((Israeli guild of bar and services מייצג את ישראל בתחרויות ברמנים בעולם תחת איגוד הIBA –  (international bartending association)

 

זמן אמיתי מולקולרי

עוד מהבלוג של leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

תצוגה מקדימה

קוזונק - לחמניות מתוקות בולגריות

קוזונק. איך למדתי את רזי הקוזונק (לחמניות שמרים מתוקות בולגריות ) אפור  בחוץ, חורף,גשם, אני ותלתלי יושבים לחלון מול הים. פני אדומות ובוהקות מחום,חולה וכואבות לי אזני...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

לחמניות קוטג רכות שאפשריות עם כל מיני תוספות

  לחמניות קוטג' קלות ,לערבב ולאפות- חצי קילו קמח תופח, 3 גביעי קוטג' 100 גרם חמאה  וכוס חד פעמית שמן , כף מלח , 2 ביצים גדולות , חפן ענק מלא בבצל מיובש שתמיד יש בכל...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

מגולגלות מטריפות לפסח

    לפסח צריכים יצירתיות כי לא כל מאפה שאופים בימי חול יוצא אותו טעם אבל סקרנות ואני חברים ונסיונות בחומרים שקיימים אהובים עלי ואחד מהם... הנה לכם בלי מילים...

תגובות

פורסם לפני 5 years

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה