הבלוג של leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

הבית הזוהר של לאהל'ה

כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים... +עוד

כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים לשנות סדרי עולם . לכן הבלוג שלי קיים כדי לשתף אתכם בחלומותי ובישומם.

עדכונים:

פוסטים: 540

החל ממאי 2014

ספורה
לתרבות היפנית התוודעתי בעקבות אהבתה של מיכלי חברת נפש שלי .
למיכל אהבה מיוחדת ליפן והיא נוסעת ומתעדת תמונות מופלאות ממנה .
וכנראה גורל מיוחד הביא אותי להכיר אוכל יפני .
אני שלעולם לא אכלתי דגים נאים התאהבתי .
בטריות,בטעם המופלא ובהשקעה של שפים יפניים ביפי המזון ותכולתו וחיתוכו.
הפעם השניה בה הסכמתי עם עצמי שיפני זה אוכל בריא וטעים ומיוחד היתה השבוע כשהוזמנתי למסעדה הכי רומנטית שיש.
“ספורה” מסעדה בקומה 49 של מגדלי עזריאלי בתל אביב.
הגענו לפני השקיעה שכן שעון קיץ מבורך באור מיוחד ולאט לאט השמש ירדה הימה לנום כשהמראה פשוט מופלא.
ספורה נוף
ספורה נוף 3
המסעדה מעוצבת בצבעים חמים ומיוחדים .הכל רגוע ונעים והשירות אין מילים בפי .
המלצריות והמלצרים מכירים את האוכל ,קשובות מאוד והיתה לי פה הפתעה נעימה בכך .
ספורה המשפחה
 הבעלים קיבל את פנינו בשמחה ודאג לכל אורח כמו היה אחד ויחיד – מיקי האב.
נימי ואחותו מירב שמנהלת את כל הקומה סיפרו על הקמת המקום החדש בקצרה.
נימי סיפר שהמסעדה הוקמה ונראה “ספורה” עקב רצונם להנציח את אמם שנפטרה לאחרונה ושמה היה ציפורה .
האוכל האסייאתי אהוב היה עליה במיוחד סושי ודגים למיניהם ,ועל כך בנוי הבר החדר עם קונוטציה לשמה של האם ז”ל.
גלעד שף המקום אמון על הכנת האוכל יחד עם עוזריןו ורק מהמראה ניתן להבין כמה כישרון,ידע ואהבה לאוכל יש פה.
גלעד בחור צעיר סבלני ביותר וידע לספר על כל רכיב בכל מנה שיצאה לקהל ותוך כדי פרס והכין רכיבים למנות המוצעות.
המקום מתמחה בסושי עילאיים וצילמתי עבורכם כמה כי תמונות הן חובה וראיה .
ספורה השף
ספורה טרטר

ספורה פרוסות דגים

ספורה מכינים

ספורה סושי

ספורה קערת הגשה עם היד

ספורה קערת הגשה

ספורה לוקוס

ספורההה

ספורה גלגול סושי

ספורה אבוקדו סושי

ספורה סושי ביצי דגים

ספורה שולחן סושי

ספורה גלילי סושי

על הבר היו אמונים ברמנים נפלאים שרקחו והשקו אותנו במשקאות אסייאתים מצויינים שחברת “ימה וקדמה” מיבאה אותם וחברה לבעלי הבר במטרה לתת רמה גבוהה גם במשקאות לאורחי המקום.

ספורה יוזולימה וקדמה שמיבאת משקאות סאקה מופלאים וחלקם לא מסוננים יש גם …סויה מהממתתת ובשל האיכות המופלאה הזו משתמשים בספורה במובחר ביותר למנותיהם.

ספורה סויהלסיכום אומר כי המקום המיוחד הזה מומלץ.

מחירים סבירים לאיכות כזו

טעם גן עדן לכל מנה

כשר שזה יוצא דופן ומיוחד .

התפריט כולל מגוון מנות מהמטבח היפני המסורתי לצד מטבח מודרני, מגוון רחב של סושי, מנות ראשונות , מנות עיקריות, קינוחים מעולים וקוקטיילים מכל העולם .

מנחם בגין 132 מגדלי עזריאלי (קומה 49)‏

‏תל אביב-יפו‏
התקשרי 03-608-1990

עוד מהבלוג של leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

תצוגה מקדימה

קוזונק - לחמניות מתוקות בולגריות

קוזונק. איך למדתי את רזי הקוזונק (לחמניות שמרים מתוקות בולגריות ) אפור  בחוץ, חורף,גשם, אני ותלתלי יושבים לחלון מול הים. פני אדומות ובוהקות מחום,חולה וכואבות לי אזני...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

לחמניות קוטג רכות שאפשריות עם כל מיני תוספות

  לחמניות קוטג' קלות ,לערבב ולאפות- חצי קילו קמח תופח, 3 גביעי קוטג' 100 גרם חמאה  וכוס חד פעמית שמן , כף מלח , 2 ביצים גדולות , חפן ענק מלא בבצל מיובש שתמיד יש בכל...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

מגולגלות מטריפות לפסח

    לפסח צריכים יצירתיות כי לא כל מאפה שאופים בימי חול יוצא אותו טעם אבל סקרנות ואני חברים ונסיונות בחומרים שקיימים אהובים עלי ואחד מהם... הנה לכם בלי מילים...

תגובות

פורסם לפני 5 years

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה