הבלוג של leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

הבית הזוהר של לאהל'ה

כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים... +עוד

כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים לשנות סדרי עולם . לכן הבלוג שלי קיים כדי לשתף אתכם בחלומותי ובישומם.

עדכונים:

פוסטים: 536

החל ממאי 2014

בניצה של פילו

בכל חנות או סופר המכבד עצמו בבולגריה יש בניצה ממולאה בדלעת מתוקה .

במיוחד בחגים ובסילבסטר רצו כמויות ענק של המאפה החלומי הזה .

חותכים ממנו בידיים מתוך השבלול ואוכלים ומלקקים אצבעות

הוא עשוי עלי פילו ממולאים בדלעת מגוררת גס וממותקת במעט סוכר וקינמון שנותן ריח גנעדןןן.פציח בחוץ וממלא פירורים טעימים ובפנימו דלעת אלוהית.

לתכניתו של מנחם הורוביץ על אוכל בולגרי בה צולמתי הכנתי מעאפה כזה והאמינו לי לא נותר פירור

הוא נאכל בידיים ומנחם ביקש אפילו לתחיה ואמר שהיא בטוח תתענג על כזה .

אז בואו להכין איתי .

צריך -

חבילת עלי פילו

שמן חמניות למריחה

קילו וחצי דלעת נקיה מגוררת גס-לגרר ממש לפני המילוא כדי שלא תגיר נוזלים .

חצי כפית לפחות קינמון טחון

כוס סוכר לבן

זה הכל כן כן – פשוט מערבבים הכל יחד ממש לפני הגלגול כי הסוכר גורם לדלעת להגיר נוזלים בכמויות .

צריך גם תבנית 28 מרופדת נייר אפיה משומן היטב .

פותחים 2 עלי פילו יחד ומורחים במעט שמן את החלק הגלוי לכם

לא צריך למרוח כל דף השמן פשוט מיותר .

אני מורחת בידיים .זה בריא ליד ונמרח מעולה ובשכבה דקיקה. מי שרוצה שימרח במברשת.

מסדרים דלעת מגוררת בקצה הקרוב אליכם לא לקמץ…

מגלגלים לכרוכית די הדוקה ומסדרים כך במעגלים עד להשלמת השבלול.

מורחים מעל השבלול מעט שמן ואופים 180 מעלות טורבו כ-20 דקות ואם צריך אופים עוד כאמור כל תנור וחומו .

המאפה צריך להיות שחום.

מי שרוצה שיפזר אבקת סוכר

אנחנו אוכלים בידיים חמים עם תה או קפה ליד  ומגרגרים.

מובטחת הנאה מטורפ.

 

עוד מהבלוג של leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

תצוגה מקדימה

קוזונק - לחמניות מתוקות בולגריות

קוזונק. איך למדתי את רזי הקוזונק (לחמניות שמרים מתוקות בולגריות ) אפור  בחוץ, חורף,גשם, אני ותלתלי יושבים לחלון מול הים. פני אדומות ובוהקות מחום,חולה וכואבות לי אזני...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

לחמניות קוטג רכות שאפשריות עם כל מיני תוספות

  לחמניות קוטג' קלות ,לערבב ולאפות- חצי קילו קמח תופח, 3 גביעי קוטג' 100 גרם חמאה  וכוס חד פעמית שמן , כף מלח , 2 ביצים גדולות , חפן ענק מלא בבצל מיובש שתמיד יש בכל...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

מגולגלות מטריפות לפסח

    לפסח צריכים יצירתיות כי לא כל מאפה שאופים בימי חול יוצא אותו טעם אבל סקרנות ואני חברים ונסיונות בחומרים שקיימים אהובים עלי ואחד מהם... הנה לכם בלי מילים...

תגובות

פורסם לפני 4 years

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה