הבלוג של leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

הבית הזוהר של לאהל'ה

כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים... +עוד

כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים לשנות סדרי עולם . לכן הבלוג שלי קיים כדי לשתף אתכם בחלומותי ובישומם.

עדכונים:

פוסטים: 536

החל ממאי 2014

לחם יוגורט בזוג

לחם יוגורט בגדול

בולגריה ידועה בקמח המעולה שלה ובלחמים המצויינים מסוגים שונים של קמחים ודרכים שונות להכנתם.

משתמשים שם ביוגורט שמכיל לקטוז – סוכר חלב והוא מתפיח מעולה כל סוג של מאפה .

לתכנית של מנחם הורוביץ הבאתי גרסה משלי ללחם יוגורט והפעם מותפח באבקת אפיה .

רך בפנימו ופציח מבחוץ.

כל אחד עבר צבט וגרס ביס טעים ממנו .

תגישו עם סלט ירקות בולגרי מלא גבינה מגוררת מעל ותטבלו ברוטב את הלחם הזה .

לכו להכין ולא תצטערו.

צריך-

500 גרם קמח לבן

2 שקיקי אבקת אפיה

כוס וחצי יוגורט – מיכל ועוד חצי של יוגורט טבעי 4.5% שומן או יותר (השתמשתי ביוגורט 6.5% ממיכל גדול)

כוס.ח.פ קטנה שמן חמניות

3 ביצים

כפית מלח

כף סוכר

כוס מים או יותר

טורפים לסמיכות של מיונז סמיך במיוחד

מעבירים לתבניות ומטפטפים מעט שמן מעל העיסה .זורים פלפל שחור גרוס ומעט מלח .

אופים בתבנית חלה או 2 תבניות אינגליש קייק קטניות.

180 מעלות טורבו כ30 דקות .

בודקים ואם צריך אופים עוד כי כל תנור ופעולתו .

לא זורקים שאריות חותכים לקוביות מברישים בשמן וזורים פלפל שחור ומלח ומניחים על סלט קרוטונים מופלאים .

עוד מהבלוג של leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

תצוגה מקדימה

קוזונק - לחמניות מתוקות בולגריות

קוזונק. איך למדתי את רזי הקוזונק (לחמניות שמרים מתוקות בולגריות ) אפור  בחוץ, חורף,גשם, אני ותלתלי יושבים לחלון מול הים. פני אדומות ובוהקות מחום,חולה וכואבות לי אזני...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

לחמניות קוטג רכות שאפשריות עם כל מיני תוספות

  לחמניות קוטג' קלות ,לערבב ולאפות- חצי קילו קמח תופח, 3 גביעי קוטג' 100 גרם חמאה  וכוס חד פעמית שמן , כף מלח , 2 ביצים גדולות , חפן ענק מלא בבצל מיובש שתמיד יש בכל...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

מגולגלות מטריפות לפסח

    לפסח צריכים יצירתיות כי לא כל מאפה שאופים בימי חול יוצא אותו טעם אבל סקרנות ואני חברים ונסיונות בחומרים שקיימים אהובים עלי ואחד מהם... הנה לכם בלי מילים...

תגובות

פורסם לפני 4 years

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה