הבלוג של leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

הבית הזוהר של לאהל'ה

כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים... +עוד

כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים לשנות סדרי עולם . לכן הבלוג שלי קיים כדי לשתף אתכם בחלומותי ובישומם.

עדכונים:

פוסטים: 539

החל ממאי 2014

עוגת קמח כוסמין

עוגת כוסמין

את העוגה הזו תרצו להכין מיד כשסיימתם את הראשונה .

זה כמו התמכרות לסיגריות שמדיקים אחת באחרת .

להבדיל פה יש ריח משגע וטעם עוד יותר.

מקרה שהיה – הבנות באו לשבת ונני שואלת אמא יש משהו טעים לתה לשלי? היא מניקה את מוריאלי נכדתי הפעוטה וצריך להזינה במוצרים איכותיים .

מיד שלפתי מהמזווה שלי את קמח הכוסמין האורגני של תבואות שקבלתי לנסות והיידה לערבוביישן.

בקערה אחת גדולה מניחים 2 וחצי כוסות קמח כוסמין

3 ביצים

1 מיכל לבן 4.5% שומן

במיכל הריק של הלבן ממלאים שמן חמניות

1 כפית אבקת אפיה -כפית גדושה

1 כוס סוכר אפשר חום בהיר

בוחשים היטב ומעבירים לתבנית 24 עגולה מרופדת נייר אפיה .

וכעת לכיף- לוקחים מיכל מלית אוכמניות של איזו חברה שתרצו ובכפית מנטפים חצי מהמיכל ברווחים לעיסת העוגה .

המלית תשקע לחצי כשהעוגה תתפח .אפשר גם מלית דובדבנים או מה שאוהבים .

מפזרים כפית סוכר על פני העוגה – כך הם יהיו רכים.

אופים 180 מעלות 35 דקות.

בודקים שהעוגה אפויה בקיסם ארוך .

מצננים לטמפרטורת החדר וזוללים עם משקה חם .

היא נימוחה ונפלאה .

מידות הכוס-כוס מידה סטנדרטית.

לטבעונים תחליפו ביצים בכוס רסק תפוחים מקופסה ןאת הלבן בשמנת טופו או מעדן וניל טופו .

זה כל כך טעים שתודו לי עד הביס האחרון

עוגת כוסמין חתוכהעוגת כוסמין 1

עוד מהבלוג של leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

תצוגה מקדימה

קוזונק - לחמניות מתוקות בולגריות

קוזונק. איך למדתי את רזי הקוזונק (לחמניות שמרים מתוקות בולגריות ) אפור  בחוץ, חורף,גשם, אני ותלתלי יושבים לחלון מול הים. פני אדומות ובוהקות מחום,חולה וכואבות לי אזני...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

לחמניות קוטג רכות שאפשריות עם כל מיני תוספות

  לחמניות קוטג' קלות ,לערבב ולאפות- חצי קילו קמח תופח, 3 גביעי קוטג' 100 גרם חמאה  וכוס חד פעמית שמן , כף מלח , 2 ביצים גדולות , חפן ענק מלא בבצל מיובש שתמיד יש בכל...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

מגולגלות מטריפות לפסח

    לפסח צריכים יצירתיות כי לא כל מאפה שאופים בימי חול יוצא אותו טעם אבל סקרנות ואני חברים ונסיונות בחומרים שקיימים אהובים עלי ואחד מהם... הנה לכם בלי מילים...

תגובות

פורסם לפני 4 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה