הבלוג של leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

הבית הזוהר של לאהל'ה

כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים... +עוד

כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים לשנות סדרי עולם . לכן הבלוג שלי קיים כדי לשתף אתכם בחלומותי ובישומם.

עדכונים:

פוסטים: 534

החל ממאי 2014

סמל קיוטו
לקיוטו הגענו בערב גשום וקר לדייט של יום האהבה .
כן כן גם אחרי 34 שנים יש אהבה והיא שלנו .
קצת על קיוטו -מסעדה יפנית איכותית בהרצליה פיתוח. השף של מסעדת קיוטו, יוצר להנאת הסועדים מזיגה ייחודית של המטבח היפני המסורתי והטעם המיוחד של המטבח הים תיכוני. השילוב הנהדר ויוצא הדופן של טעמים, צבעים ותרבויות ממצב את מסעדת קיוטו כאחת מן המסעדות היפניות המובילות בארץ.
היא נפתחה בשנת 1997 ומאז מצליחה לתת מענה לאוהבי האוכל האסיאתי ובכלל לרומנטים שבין אוהבי האוכל הלז.
אז דרלינג שלי שתמיד מפתיע קנה כרטיסי טיסה ועל זה יסופר בפוסט אחר אבל את הדייט שלנו בקיוטו לא ממש נשכח .
מסעדה יפיפיה ,מסודרת ומאובזרת שרכיבי המנות שלה מונחים פרונטלית ואתה יכול לראות איך מכינים איתם את מנותיך .
הטריות פה מדברת בשם עצמה .
השפים ועובדי המקום מסונכרנים היטב ומנות עפות החוצה במהרות,באיכות שאין למצוא .
בעיני היא אחת המסעדות הטובות בארץ שלא לדבר על שירותיות מיוחדת במינה .
כשהגענו חיכו לנו וקיבלנו את המלצרית הכי מיוחדת שיש ,שבעלי המסעדה צריכים להיות גאים בכך שעובדת כמותה נמצאת שם ובזכותה אני אחזור ואמליץ להגיע לכל מי שישמע.
שיר אסא בחורה צעירה מתחברת למנות המוגשות ויודעת כל רכיב בהן .
יודעת לתת כבוד לכל מנה וממליצה על מובחרות שבהן ואכן כל מנה שהמליצה עליה והגיע לשולחננו התגלתה כמעולה .יודעים מה? תמונות שוות  אלף מילים ולכל מנה יהיה הסבר כך שאם תרצו תוכלו להזמינה .
בואו איתי למסע אסיאתי מושלם .
המנות חדשות גם לי ולכן הופתעתי לטובה מטעמן ואיכותן .
שניסע יחד לאסיה עם המנות הטעימות והיפיפיות שלנו שכן מראה עין משובב לב ?
קודם לכל קבלתי קוקטייל משגע – עלמה ג’ין שמו וכמובן שמכיל ג’ין ובדרך כלל גם מיץ אפרסק אבל הפעם פונקתי במיץ אננס.
אלמה
דרלינג פונק בסאקה  קרה שאינה מסוננת וטעמה משובח
סאקה
קוקטיילים בקיוטו
וכאן כבר החלו המנות הראשונות להגיע -
תפריט בקיוטו
קוביות לוקוס מטוגנות בטמפורה ,קארי וקישוט שורשי גזר סלק ועגבניה- מנה מטריפה בטעמה.
חתיכות לוקוט טרי מטוגנות שוחות ברוטב טעים שלא הפסקתי לנשנש.
לוקוס מטוגן בטמפורה
ממנת טרטר דג דניס -קוביות דניס ,קרם סלק ומעל ביצי דגים צבועות וסאבי
המנה קושטה בפרוסות סלק טרי ומעל הטרטר פרוסות פלפל חריף.
טרטר דג וסלק
מנת שלשת הדגים -טונה לוקוס וסלמון שהוגשו כסשימי שמתחתיו עלי תבלין קצוצים,קרמל פיקנטי בוטנים קלויים קצוצים .
מנת העונג המובחרת שלי שכשאבוא שוב אזמין אותה ועוד איך.
סלט בוטנים ודגים נאים
טונה בלגונה – גליל טונה עטוף באצה ובטמפורה מטוגן קריספי בחוץ ונא בפנימו ולידו סלט אטריות קר
טונה בלגונה
סשימי ניו סטייל – שני סוגי דגים שבמקרה שלנו הגיעו סלמון וטונה בקישוט גזר עירית ושומשום וברוטב יוזו .
סלט גזר ביוזו וסשימי טונה וסלמון
את המנות העיקריות קבלנו בהפתעה מופלאה
סירת אהבה מלאה רולים של סושי מיוחדים וטעימים במיוחד טונה בזיל פיקנטי עם אספרגוס,מלפפון טונה אדומה ואיולי גם עגבניות שרי היו בפנים
בס פנקו -עטוף באבוקדו איולי,כמהין,ומעל בוטנים ותפוד הודי קריספי שהיה מופלא וטעים לי יוצא דופן
והיו שרמפס בפנקו עם אספרגוס ומלפפון ועטופים בטונה אדומה .
וגם סלמון רול שאביקו- ביצי דגים מעליו -סלמון רול מלפפון ואבוקדו עטוף סלט קצוץ של סלמון,עירית ואיביקו (ירוק לל הוסאבי) מעל ועם פירורי טמפורה .
פנטסטיק רול – צלופח,שרימפס טמפורה,מלפפון ועטוף באבוקדו ומעל טוביקו (ביצי דגים אדומות)
המנה השניה והטעימה ביותר היתה
 פילה בקר ,ברוקולי,שעועית וקישואים ,בצל ירוק ורוטב מתקתק
מנות עיקריות בקיוטו
בגזרת הקינוחים השווה הניבה שתי מנות טעימות
כדורי אורז ממולאים קרם טעים ומטוגנים שהוגשו עם גלידה
וקרם ברולה אלוהי וטעים .
כדורי אורז
כדורי אורז גלידה וסאקה
ברולה חתוך בקיוטו
ברולה בקיוטו
אוסיף ואומר כי ניתן לשבת על הבר או להזמין שולחן רומנטי וגם שולחן עם חברים שאוהבים ולחלוק איתם את החגיגה הטעימה והמופלאה הזו .
את חווית האהבה הזו נזכור ונגיע שוב בשל האוכל המופלא ובשל שירות יוצא דופן .

השף גם נידב לנו מתכון-ראמן

 

מרק ראמן – ירקות (אפשרי להוסיף עוף, בקר, פירות ים, ירקות נוספים)

 

 

מרכיבים:

 

 

בצל

 

גזר

 

שורשי ג’ינג’ר

 

ענפי למון גראס

 

מקל כרישה

 

סלרי

 

מעט סויה

 

מעט סוכר

 

כוכב אניס

 

מקל קינמון

 

פטריות שיטאקי

 

אצות בצל ירוק

 

(יש המוסיפים ביצה קשה בהגשה)

 

 

 

אופן הכנה:

 

להוסיף את כל מרכיבי המרק למים, מביאים לרתיחה ומבשלים כשעה.

 

כעבור שעה- להוסיף 150 מ”ל סויה , 1 מקל קינמון, כוכב אניס, הפטריות והבצל, כל אחד לפי טעמו האישי.

 

ניתן להוסיף גם מקלות במבוק ואטריות.

 

מביאים לרתיחה פעם נוספת, מורידים את האש לעוד 20-30 דקות נוספות.

 

 

 

בתיאבון…

 

 

אתר הבית:  www.kyoto.co.il

 

כתובת: רח’ אריה שנקר 7, הרצליהטל’ 099587770

 

שעות פעילות : א’- ה’ 12:00 עד אחרון הלקוחות, ו’- ש’ 13:00 עד אחרון הלקוחות

 

ראמן

עוד מהבלוג של leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

תצוגה מקדימה

קוזונק - לחמניות מתוקות בולגריות

קוזונק. איך למדתי את רזי הקוזונק (לחמניות שמרים מתוקות בולגריות ) אפור  בחוץ, חורף,גשם, אני ותלתלי יושבים לחלון מול הים. פני אדומות ובוהקות מחום,חולה וכואבות לי אזני...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

לחמניות קוטג רכות שאפשריות עם כל מיני תוספות

  לחמניות קוטג' קלות ,לערבב ולאפות- חצי קילו קמח תופח, 3 גביעי קוטג' 100 גרם חמאה  וכוס חד פעמית שמן , כף מלח , 2 ביצים גדולות , חפן ענק מלא בבצל מיובש שתמיד יש בכל...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

מגולגלות מטריפות לפסח

    לפסח צריכים יצירתיות כי לא כל מאפה שאופים בימי חול יוצא אותו טעם אבל סקרנות ואני חברים ונסיונות בחומרים שקיימים אהובים עלי ואחד מהם... הנה לכם בלי מילים...

תגובות

פורסם לפני 4 years

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה