הבלוג של leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

הבית הזוהר של לאהל'ה

כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים... +עוד

כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים לשנות סדרי עולם . לכן הבלוג שלי קיים כדי לשתף אתכם בחלומותי ובישומם.

עדכונים:

פוסטים: 534

החל ממאי 2014

עוגת מוס גבינה-שוקולדים מריר וחלב וציפוי ופלים בטעם אגוזים

כשצריך להמתיק למישהו את היום אז מכינים אותה. לא תתחרטו .

לתבנית בינונית 30X20
ביסקוויטי פתי בר לשתי שכבות לציפוי התבנית
600 גרם גבינת סקי
3 מיכלי שמנת חמוצה
1 מיכל שמנת מתוקה
3 חפיסות אינסטנט פודינג בטעם שוקולד בלגי של אוסם
כוס חלב
שקית סוכר וניל עם קינמון…כן כן יש כזה.ואם לא אז כף סוכר עם רבע כפית קינמון
חצי שקית ג’לטין
לציפוי -
100 גרם שוקולד חלב
100 גרם שוקולד מריר
חצי כוס חלב
כף חמאה
חופן קוקוס קלוי
4 ופלים בטעם אגוזים  של עלמה מפוררים .
ההכנה- מצפים תבנית בביסקויטים
מקציפים את חומרי המלית כולם כולל אבקת הג’לטין מומסת במעט מים רותחים ומקוררת לטמפרטורת החדר.
מעבירים חצי מהמלית המוקצפת מעל הביסקויטים ומיישרים במרית.
מסדרים עוד שכבת ביסקויטים ומעבירים את שארית המלית מעל .מיישרים ומקררים לפחות לשעתיים .
לציפוי -
ממסים שוקולדים עם החלב במיקרו ומוסיפים כף חמאה.
מעבירים את השוקולדבכף מעל העוגה בזהירות.
מפזרים קוקוס קלוי ומקררים שוב.
לפני ההגשה מפזרים ופלים מפוררים שישארו קרנצ’ים.
תענוג. תהנו .

עוד מהבלוג של leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

תצוגה מקדימה

קוזונק - לחמניות מתוקות בולגריות

קוזונק. איך למדתי את רזי הקוזונק (לחמניות שמרים מתוקות בולגריות ) אפור  בחוץ, חורף,גשם, אני ותלתלי יושבים לחלון מול הים. פני אדומות ובוהקות מחום,חולה וכואבות לי אזני...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

לחמניות קוטג רכות שאפשריות עם כל מיני תוספות

  לחמניות קוטג' קלות ,לערבב ולאפות- חצי קילו קמח תופח, 3 גביעי קוטג' 100 גרם חמאה  וכוס חד פעמית שמן , כף מלח , 2 ביצים גדולות , חפן ענק מלא בבצל מיובש שתמיד יש בכל...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

מגולגלות מטריפות לפסח

    לפסח צריכים יצירתיות כי לא כל מאפה שאופים בימי חול יוצא אותו טעם אבל סקרנות ואני חברים ונסיונות בחומרים שקיימים אהובים עלי ואחד מהם... הנה לכם בלי מילים...

תגובות

פורסם לפני 4 years

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה