הבלוג של leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

הבית הזוהר של לאהל'ה

כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים... +עוד

כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים לשנות סדרי עולם . לכן הבלוג שלי קיים כדי לשתף אתכם בחלומותי ובישומם.

עדכונים:

פוסטים: 534

החל ממאי 2014

שקיות דגיםבשבועות האחרונים שמענו על כמה לא בריא האוכל המוכן לילדינו וכי שר הבריאות שלנו החליט לצאת בקמפיין ענק
על מנת שבתי אב לא יקנו אוכל מוכן הביתה .
תחקירניו של השר לא הגיעו כנראה לעוף טוב .
אני כן הגעתי לסדנה להכרת המוצרים ושדרוגם בטעמים חדשים .
הסדנה נערכה בבית הספר לבישול בתל אביב ושף הבית זיו המופלא אירח אנשי תקשורת במתכוניו ועצותיו הטעימים .
מנהלת השיווק  של קבוצת עוף טוב ענבל הכירה לנו את מותגי החברה ואת מוצריה ובמיוחד את “דג טוב” החבר החדש בקבוצה .
פתחנו אריזות חדשות וראינו מוצרים פרונטלית ואני יכולה לאמר בבטחון מלא שהמוצרים מעולים.
רוב המוצרים באים כנתחים שלמים כך שאין תוספי מזון או חומרים משמרים בתוך המוצר .
המוצרים מטוגנים שניות ספורות במרחשות ענק וידוע הרי ששמן רותח אינו נספג במוצר אז מי שדואג לקלוריות שיפסיק לדאוג ויהנה ממוצרים מצויינים וטעימים.
לאחר הטיגון הקצרצר הם ממשיכים להאפות עד הגוון הרצוי .
הם גם לא מכילים ביצים בבלילת הטיגון אלא בלילה מיוחדת לחברה וסודית .

 ”עוף טוב” הינה קבוצה בבעלות משקי עמק הירדן ועמק המעיינות, שנולדה בשלהי שנות השישים ומובילה מהלך של גידול עופות ללא אנטיביוטיקה, ללא תוספת הורמונים ושימוש ב-100% רכיבים טבעיים.
הכל מתאפשר כי היא חברה חקלאית בעלת שליטה  מלאה במוצרי היסוד שלה כבר משלב הרבייה, אופן גידול והאכלת העופות, השחיטה ועוד.
אגב ביום העצמאות האחרון בתכנית טלביזיה על חברות ישראליות שורשיות הוזכרה החברה בהערצה להישגיה ,מוצריה ומנהליה.
המותג כיום מייצר מוצרי עוף בקטגוריות השניצלים והקציצות המוכנים לאכילה, פסטרמות, נקניקיות ונקניקים, חלקי עופות טריים וקפואים. לאור הביקוש בשוק הקבוצה מתחדשת ומשיקה מותג חדש “דג טוב” – מוצרי דג מוכנים לאכילה וטעימים מאוד וכוללים:  פילה אמנון מצופה (שאהבתי מאוד וקניתי ממנו הביתה לזמנים עסוקים),
נתחי פילה אמנון מצופים,
מקלוני דג בציפוי צי’פס,
מקלוני דג בציפוי ציל’י,
קציצות דגים ששאלנו בסדנה איך זה שאין להן ריח דג ונענינו בתשובה כי הן תוכננו במיוחד לילדים סרבנים מסלמון ודגים נוספים ש”אינם ריחניים” והאמת? מדובר במוצרים טעימים מאוד .
נעבור לסדרות נוספות שדגמנו ויש את אצבעות העוף החדשות.
סדרת מוצרי אצבעוף אמיתי ביתי החדשה של עוף טוב כוללת מוצרים איכותיים ומזינים, שעשויים מנתח עוף שלם שגדל ללא אנטיביוטיקה וללא תוספת הורמונים, 100% רכיבים טבעיים.
מוצרי אצבעוף ביתי בציפויים המיוחדים טעימים במיוחד.
הסדרה כוללת 4 מוצרים בציפויים מגוונים: סלק, צ’יפס, צ’ילי ושומשום- הציפויים פריכים מאוד, מגוונים וייחודיים המשלבים גם ירקות.
טעמתי את אלו בציפוי הסלק והתמוגגתי .
הכנתי לי בבית כריך מושקע ביום קר מאוד בלי לשבת שעות במטבח אחרי יום עמוס במיוחד ולא הפסקתי לאמר -טעיםםם!!!
כריך אצבעוף
השף זיו נידב לנו מתכונים וחשבתי שאחד מהם יהיה מעולה לערב משפחתי בהשקעה לא גדולה של עבודה .
כדורי דג נורבגיים
כדורי דגים על יקיטורי
כדורי דג עם רכיבי הרוטב
קבב דגים עם תפוחי אדמה מדורה ועגבניות צלויות ומתובלות.
מרכיבים:
4 שיפודי יקיטורי מושרים חצי שעה במים
3-2 קציצות דג לכל סועד
מחבת פסים או פלנצ’ה
שמן צמחי לצלייה
חופן עלי כוסברה קצוצים גס
לתפוח אדמה מדורה:
מניחים את תפו”א בתבנית מעל מלח גס ואופים בתנור שחומם מראש בטמפ’ של 200 מעלות עד לריכוך (כשעה). מכבים את התנור ומשאירים את תפוחי האדמה בתוכו לשמירתם חמים.
לרוטב:
5 עגבניות חרוכות על האש (כמו חצילים)
5 כפות שמן זית
1 כף גדושה אריסה
1 פלפל אדום חתוך לרצועות דקות (ז’וליין)
1 כפית מלח
אופן ההכנה:
בסיר סוטאז’ (סיר רחב), מטגנים את רצועות הפלפל לריכוך והשחמה.
מוסיפים את העגבניות החרוכות מערבבים תוך מעיכתם עם כף עץ.
מוסיפים כפית מלח וממשיכים לערבב עד לקבלת מרקם של רוטב עגבניות גס.
מוסיפים כף סוכר חום וכף גדושה אריסה.
מערבבים היטב וממשיכים לבשל עוד כ 5 דקות. בודקים טעמים וסמיכות. במידת הצורך מוסיפים מעט מים.
לקבב:
משפדים את קציצות הדג על היקיטורי. מחממים מחבת פסים (לא חובה פסים) וצולים בתוכה את הקציצות עם מעט שמן צמחי עד להשחמה נאה.
הגשה:
יוצרים “שלולית” מהרוטב במרכז הצלחת. מוציאים מהתנור תפוח אדמה חם. חוצים אותו לאורכו, כמעט עד הסוף, כך שיהיה עריסה לשיפוד. מניחים שיפוד במרכזו של תפוח האדמה ויוצקים מעל, כף נוספת מהרוטב. מפזרים מעל עלי כוסברה ומגישים.
את פילה הדגים שלי שדרגתי ברוטב מיוחד שרקחתי לנו .
פילה דג לבלוג
ל4 סועדים -
2 אריזות פילה דג אמנון מטוגן
לרוטב
6 עגבניות אדומות בינוניות ,חלוטות וקלופות -לחתוך לקוביות -או קופסה גדולה של עגבניות תמר שלמות במיץ שנחתוך לקוביות
1 בצל גדול בקוביות .
100 גרם רכז עגבניות טוב
פלפל אדום מתוק גדול ובשרני חתוך לרצועות ומי שאוהב אז גם פלפל חריף לפי הטעם
מעט שמן זית טוב לטיגון
5-6 שיני שום גדולות פרוסות או 2 קוביות שום קפואות
חצי כפית פלפל שחור גוס גס
חצי כפית כמון או יותר
רבע כפית כרוויה (קימל) טחון דק-כולם ישאלו מה זה הטעם המיוחד הזה.
כף סוכר חום כהה(לא חובה זה מוסיף נדבך קרמלי)
כפית פפריקה מתוקה בשמן  ומי שאוהב גם חריפה.
חופן נדיב של כוסברה(לא חובה)
מלח לפי הטעם
כוס מים רותחים,
ההכנה-
בסוטאז’ גדול מחממים את שמן הזית ומטגנים בו את הבצל ורצועות הפלפל
מוסיפים את השום ואחרי שניות מספר כשהוא מעלה ריח מוסיפים את העגבניות ורכז העגבניות.
ממשיכים לבשל לפחות 5 דקות על אש ינונית.
מוסיפים מים ותבלינים ומניחים על אש קטנה למשך 15 דקות בהן הרוטב מסמיך ומתקבל מעדן.
מוסיים את פילה הדגים של דג טוב בשכבה אחת לתוך הרוטב ומבשלים יחד כ-10 דקות.
אם צריך מים מוסיפים מים רותחים .
2 דקות לפני תום הבישול להוסיף את הכוסברה .
תגישו חם עם המחבת למרכז השולחן .
תכינו חלה טריה ותתענגו על כל ביס.
ועוד מתכון טעים שלי -
קציצות דג ברוטב עגבניות לילדים
לרוטב
בקבוק פסטה עגבניות – (עגבניות מרוסקות בבקבוק)
כוס קטשופ איכותי
פלפל ומלח לפי טעם
בצל בינוני מרוסק (שהילדים הסרבנים לא ירגישו אותו)
כפית שום כתוש
2 כפות שמן חמניות (הוא חסר טעם)בסיר גדול מטגנים את הבצל על אש בינונית .מוסיפים שום לכמה שניות ואת העגבניות
גם הפסטה וגם הקטשופ וטועמים .
מי שאוהב מתוק יותר מוזמן להוסיף כף דבש .
מביאים לרתיחה וממיכים אש .מבשלים כ-10 דקות יחד ומוסיפים את אריזת כדורי הדג .
מבשלים יחד 15 דקות על אש קטנה שהרוטב יספג בכדורי הדג ויסמיך.
מגישם לילדים שאוהבים.
 קציצות דג ברוטב
ואפר להגיש גם פילה אמנון על צלחת עם ירקות צלויים וטחינה אדומה ממיץ סלק וכולם יאמרו תודה.
בתיאבון לכולם!!!
הידיים שלי עם דגים

עוד מהבלוג של leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

תצוגה מקדימה

קוזונק - לחמניות מתוקות בולגריות

קוזונק. איך למדתי את רזי הקוזונק (לחמניות שמרים מתוקות בולגריות ) אפור  בחוץ, חורף,גשם, אני ותלתלי יושבים לחלון מול הים. פני אדומות ובוהקות מחום,חולה וכואבות לי אזני...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

לחמניות קוטג רכות שאפשריות עם כל מיני תוספות

  לחמניות קוטג' קלות ,לערבב ולאפות- חצי קילו קמח תופח, 3 גביעי קוטג' 100 גרם חמאה  וכוס חד פעמית שמן , כף מלח , 2 ביצים גדולות , חפן ענק מלא בבצל מיובש שתמיד יש בכל...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

מגולגלות מטריפות לפסח

    לפסח צריכים יצירתיות כי לא כל מאפה שאופים בימי חול יוצא אותו טעם אבל סקרנות ואני חברים ונסיונות בחומרים שקיימים אהובים עלי ואחד מהם... הנה לכם בלי מילים...

תגובות

פורסם לפני 4 years

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה