הבלוג של leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

הבית הזוהר של לאהל'ה

כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים... +עוד

כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים לשנות סדרי עולם . לכן הבלוג שלי קיים כדי לשתף אתכם בחלומותי ובישומם.

עדכונים:

פוסטים: 534

החל ממאי 2014

כרובית בכיופים

כמו באגדות במתחם קניות של מוצרים יפים לבית – כריות,שידות וריהוט קל ומשלים, כלים יפים ופסלים .

אתה נכנס  במבוך למסעדה.כן כן מסעדה מופלאה
וביתית במראה רומנטי .
מסעדה שהוקמה בשנת 94 ויודעת לארח היטב . יש בה מכל וכל ומי שיבקש סגנון איטלקי יקבל מנות כאלו וגם מי שירצה אמריקאי יהיה לו כל שכן טבעונים וצמחונים .ויש גם ללא גלוטן אם מבקשים במיוחד .
מנות קלות או כאלו שבושלו ארוכות ומושקעות לערב מיוחד .
וכאן אתה מוזמן לחוויה מיוחדת במינה של אוכל מעולההה
טרי ובריא.חוויה שרוקח השף רמי תורג’מן מרכיבים טריים בלבד.
אוכל מתובל בדיוק במידה ומוגש באהבה .
על שירות אין מה לדבר כי לא ראיתי כזה מזמן .
ערב עם חברים טובים הפך לערב שכולו חוויה .
המנות ענקיות ופשוט צוללים לתוכן .את האוכל תוכלו להוריד עם משקאות שיוכנו במיוחד עבורכם כמו שהכינו לי עם קרח לימון ונענע טריה שנגרסו יחד וכמעט לא הומתקו וזה אדיר במיוחד עבורי כחולת סכרת והמתקתי לבד בממתיק .
אז מה קבלנו תשאלו?
תיכף תוכלו לראות כי תמונה אחת שווה אלף מילים .
משקה שדומה לגרניטה מנענע ולימון וכמעט אינו ממותק כאילו ותוכנן עבורי כחולת סכרת ואני המתקתיו בעצמי .
וחברתי קבלה פרישייק עם פירות שבחרה .
משקאות קפואים בכיופים
מנות פתיחה מופלאות שהחלו עם פוקצ’ה חמה שמן זית מתובל בבלסמי ומכאן החלה לזרום החגיגה.
פוקצה
לחמה בעג’ין-סוג של פיתה רכה ואובאלית כשמעליה בשר טחון מתובל בכל טוב ומעל זולפה טחינה מתובלת .(עג’ין-בצק בערבית ולחמא-בשר)
לחמה בכיופים
כרובית בפרווה עם מטבל יוגורט מתובל היטב.כרובית שטוגנה בפירורי פנקו פריכים שאי אפשר להפסיק לנשנש
כרובית בכיופים
סביצ’ה מופלא חמצמץ במידה והוגש עם משולשים  קלויים ופריכים של לחם טוב
סויצה קולאז
חציל אפוי  ברוטב טחינה מתקתקה ורוטב סלסה בצידו -הוגש עם לחם דגנים לטבילה
חציל בטחינה בכיופים
סלט  שורשים צבעוני וטעים-טרה רוסה (אדמה אדומה מפני שיש בו סלק )
ולי יש גרסה משלי לרוטב טעים לסלט הזה – מיץ מלימון טרי אחד ,רכז רימונים כף אחת ,חצי כפית סוכר ,מלח לפי טעם חצי כפית חרדל חלק , שמן חמניות 2 כפות,תניחו לספיגת טעמים בצנצנת סגורה וטפטפו על סלט מכל השורשים שאתם אוהבים.
את הסלק תניחו אחרון כך לא ישתנה צבעו היפה של הסלט .
סלט בכיופים
משולשי לחם קלויים ועל כל אחד שושנת פטה כבד חלבי  ואלוהי.לצידו היתה ריבת בצל שתובלה בקינמון
פטה כבד קולאז
דרלינג ואני דגמנו יחד מנת מרק בצל שמזמןןן לא היה טעם כזה כי מעל פוזרה גבינת מוצרלה מגוררת שהוקרמה וקרוטונים ששקעו לתוכו ונתנו טעם מעולה .
מרק בצל וקרוטונים בכיופים
ועם הכל הגיע יין טוב שכל אחד בחר לו .חלק דגמו מלבק – יין איכותי אדום שדרלינג בקש כמו כמה אחרים .לגמתי ממנו מעט והסתבר כיין מעולה .
המלצרית שלנו לקחה הזמנות למנות העיקריות שהתגלו כמשובחות ביותר
סטייק אנטריקוט ענק עם תוספות שכל אחד בחר לו.על הסטייק ניגר רוטב יין  כהה סמיך ומתקתק
סטייק ופירה 2 בכיופים
תבשיל אסאדו בבישול ארוך עם תוספת טעימה של ירקות שורש ביין אדום בצידה או מעל פירה חמאתי
אסאדו ותוספת ירקות בכיופים
ניוקי ארבעת הטעמים .צבעוניים ומיוחדים עם ערמונים,פטריות פורטבלה וברוטב שמנת  ופרמיזן מדהים.
ניוקי בכיופים
טורטליני או טורטלוני -מנה שבין לבין בגודלה של הפסטה גדולים ויפים ממולאי ארטישוק חמצמץ  שלטעמם גנחתי מעונג.
טורטלוני בכיופים
דג סלמון צרוב ועדין עם פירה חמאתי כתוספת
סלמון בכיופים
פסטה מסוג פפרדלה – פסטה רחבה עם ראגו בשר טעים ביותר
פפרדלה בכיופים
הגיע זמן הקינוחים אחרי מנוחה קצרה
 קבלנו מנות מדהימות ואפילו עוגת שוקולד אמיתי מריר וללא סוכר ואף אחד לא ניחש שהיא כזו
עוגת שוקולד ללא סוכר בכיופים
היה גם  טארט שוקולד אלוהי ורך ללא קמח וללא חלב חמימה ומנחמת
משולש שוקולד בכיופים
עוגת שכבות אדומה כקטיפה וחמצמצה עם פטל-כיפה אדומה שמה .
עוגה אדומה בכיופים
עוגת גבינה ניו יורקית עשירה על בסיס עוגיות חמאה פריכות והוגשה עם ריבת פירות יער בכוסית
עוגת גבינה ופירות יער בכיופים
וואפל אמריקאי עם גלידות ופינוקים
ועוגה  שוויצריה הקטנה שנבנתה על מרנג ,קרם מסקרפונה,שוקולדים לבן ומריר והרגישה מיוחדת במרקמיה .העוגה ללא גלוטן.
עוגת גבינה בכיופים
ו…פאי תפוחים חם שעליו נפשי עלזה . תחתית פריכה ומלית רכה וריחנית של תפוחים בקינמון והוגשה עם גלידה ליד .
עוגת תפוחים קולאז
עד כאן האוכל המשובח .
ראוי לציין למסעדה מועדון חברים המקנה 10% הנחה בכל פעם שמתארחים בה והוא ללא תשלום
50 ש”ח כמתנת יום הולדת
ו-2 כוסות יין ביום נישואין
אחת לחודש יש ערב שירה בציבור ובכל פעם הפעלה אחרת.
התפריט מתחדש אחת לשנה ומועלות בו מנות חדשות שהשף רוקח
כיופים סנטר נמצאת בירקונים 58 -פתח תקווה
ניתן להזמין מקומות מראש או אירוע משפחתי בחדר מיוחד שיש כל מה שדרוש לחגיגה כזו.
חדר פרטי
בטלפון073-7585663
שעות פתיחה – א-ה 09:00-23:00
ו 08:30-23:00
בשבת 10:00-23:00 כשארוחת הבוקר עד 12:30
המסעדה אינה כשרה.

עוד מהבלוג של leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

תצוגה מקדימה

קוזונק - לחמניות מתוקות בולגריות

קוזונק. איך למדתי את רזי הקוזונק (לחמניות שמרים מתוקות בולגריות ) אפור  בחוץ, חורף,גשם, אני ותלתלי יושבים לחלון מול הים. פני אדומות ובוהקות מחום,חולה וכואבות לי אזני...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

לחמניות קוטג רכות שאפשריות עם כל מיני תוספות

  לחמניות קוטג' קלות ,לערבב ולאפות- חצי קילו קמח תופח, 3 גביעי קוטג' 100 גרם חמאה  וכוס חד פעמית שמן , כף מלח , 2 ביצים גדולות , חפן ענק מלא בבצל מיובש שתמיד יש בכל...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

מגולגלות מטריפות לפסח

    לפסח צריכים יצירתיות כי לא כל מאפה שאופים בימי חול יוצא אותו טעם אבל סקרנות ואני חברים ונסיונות בחומרים שקיימים אהובים עלי ואחד מהם... הנה לכם בלי מילים...

תגובות

פורסם לפני 4 years

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה