הבלוג של leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

הבית הזוהר של לאהל'ה

כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים... +עוד

כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים לשנות סדרי עולם . לכן הבלוג שלי קיים כדי לשתף אתכם בחלומותי ובישומם.

עדכונים:

פוסטים: 534

החל ממאי 2014

לחמניות עם חמוציות של מיה

 

את הלחמניות הללו הכנתי לסופי שלי .

אחת ויחידה שהמחלה הארורה החלישה אותה והיא חייבת אוכל בריא .

הלחמניות מתקתקות ועדינות עם חמוציות ופקאן
החמוציות הן ללא סוכר מוצר חדש ומובחר של חברת “מיה” ומתאימות לי כמו כפפה ליד (אני חולת סכרת הרי).
הן לחות וטעימות מאוד.
תכף ט”ו בשבט ואפשר להכין איתן המון מטעמים .
בואו נלך להכין יחד -
500 גרם קמח מלא
כף גדושה שמרים יבשים
50 גרם סוכר קנים
חצי כפית קינמון
100 מיל שמן חמניות
כוס מידה מים חמימים
2 ביצים בינוניות
100 גרם חמוציות מיובשות ללא סוכר של חברת מיה

טיפ לטבעונים – תסירו מהמתכון ביצים ותוסיפו כוס תפוחים מרוסקים בפומפיה או…מקופסת שימורים ללא סוכר
ההכנה-

לשים בצק נעים מכל החומרים ומוסיפים לבסוף את החמוציות .
מתפיחים שיכפיל נפח .בחורף יקח יותר זמן אבל לא להאיץ התפיחה כי כך הן יהיו רכות מאוד
לחלק הבצק לגודל הרצוי .
את שלי הנחתי בתבניות מאפינס
מתפיחים שוב ואופים .
להדליק תנור שיתחמם איתן יחד ויגיע ל160 מעלות למשך כ-25 דקות
לבדוק שנאפו ועם צאתן מהתנור למרוח אותן במברשת במעט דבש טהור שימס וימתיק אותן מעל.
תגישו עם חמאה טובה ותה בערב קר של ט”ו בשבט ותתענגו עם הילדים או לבד שלא יגנבו לכם אותן.
חג שמח !!!

עוד מהבלוג של leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

תצוגה מקדימה

קוזונק - לחמניות מתוקות בולגריות

קוזונק. איך למדתי את רזי הקוזונק (לחמניות שמרים מתוקות בולגריות ) אפור  בחוץ, חורף,גשם, אני ותלתלי יושבים לחלון מול הים. פני אדומות ובוהקות מחום,חולה וכואבות לי אזני...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

לחמניות קוטג רכות שאפשריות עם כל מיני תוספות

  לחמניות קוטג' קלות ,לערבב ולאפות- חצי קילו קמח תופח, 3 גביעי קוטג' 100 גרם חמאה  וכוס חד פעמית שמן , כף מלח , 2 ביצים גדולות , חפן ענק מלא בבצל מיובש שתמיד יש בכל...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

מגולגלות מטריפות לפסח

    לפסח צריכים יצירתיות כי לא כל מאפה שאופים בימי חול יוצא אותו טעם אבל סקרנות ואני חברים ונסיונות בחומרים שקיימים אהובים עלי ואחד מהם... הנה לכם בלי מילים...

תגובות

פורסם לפני 4 years

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה