הבלוג של leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

הבית הזוהר של לאהל'ה

כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים... +עוד

כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים לשנות סדרי עולם . לכן הבלוג שלי קיים כדי לשתף אתכם בחלומותי ובישומם.

עדכונים:

פוסטים: 534

החל ממאי 2014

קציצות לבלוג

קציצות הודו בסיר

יום חמישי,חוזרת עייפה מהעבודה ודרלינג עובד עד מאוחר .

גשם זלעפות בחות וזה דורש משהו חם לא?

מפשירה חצי קילו הודו טחון .כזה שטחנו לי מול עני טרי טרי .

אני כל כך אוהבת כי יש לי זכרונות ילדות .

סבתוש לימדה אותי שבשר הודו טעים ובריא וכבר לפני 30 שנה אהבתי לקנות ולהכין

לשמחתי ההודו הטרי חזר לשוק וקל להשיגו אז אני רכשת כל חלק אפשרי וחוגגת איתו .

הלכתי להכין בואו איתי -

500 גרם הודו טחון טרי לא לקנות אריזות קפואות קנו טרי .

2 ביצים טריות כף גדושה בצל מטוגן ומיובד – יש בכל חנות תבלינים והוא נותן טעם מדהים

חצי כפית פלפל שחור גרוס טרי

חצי כפית פלפל לבן גרוס טרי

שן שום כתושה או קוביה קפואה או חצי כפית גבישי שום -לא אבקה -גבישים .

כפית אבקת מרק עוף

כוס ח.פ פירורי לחם

1 שקיק אבקת אפיה

מלח לפי טעם אני הוספתי חצי כפית כי אבקת המרק מלוח .

רבע כוס שמן חמניות כי הבשר לא שמן ואנחנו רוצים כדורי בשר עסיסיים ורכים.

לשים את הבשר היטב ומניחים ל10 דקות לספיגת הנוזלים בפירורי הלחם .

בנתיים מכינים רוטב .

בקבוק פסטת עגבניות (רכז בבקבוקים כל חברה תהיה מצויינת)

ממלאים את הבקבוק במי ברז ומוסיפים לסיר

פחית קטנה של רסק עגבניות -100 גרם שיסמיך ויתן טעם ילדות

פלפל שחור ולבן לפי הטעם

2 כפות סוכר חום כן כן

כף אבקת מרק עוף

שן שום כתושה

2 כפות צילי מתוק

חצי כפית כמון

מלח לפי טעם

אם צריך מים נוספים מוסיפים רותחים

3 כפות שמן חמניות לסיר .

מחממים את השמן ומוסיפים את הרסק ,המים והתבלינים

מבשלים אחרי הרתיחה כ10 דקות וטועמים . מתקנים תיבול

בנתיים מכדררים את הבשר שנח לכדורים קחו כף גלידה שיצאו באותה מידה בערך

הכניסו את הכדורים לרוטב הרותח

הם יתפחו בסיר

יש להשגיח על הנוזלים

הכדורים יתבשלו כ 20 דקות אחרי הרתיחה  ולא מעבר כדי שישארו תפוחים ורכים .

תגישו עם לחם טוב לספיגת הרוטב או אורז או ספגטי .

אנחנו חיסלנו פה בגטים חמים .

אין לכם מושג כמה טעים.

מי שרוצה שיוסיף חריף ועוד תיבול אהוב לנו זה הזכיר ילדות רחוקה .

מומלץ.

עוד מהבלוג של leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

תצוגה מקדימה

קוזונק - לחמניות מתוקות בולגריות

קוזונק. איך למדתי את רזי הקוזונק (לחמניות שמרים מתוקות בולגריות ) אפור  בחוץ, חורף,גשם, אני ותלתלי יושבים לחלון מול הים. פני אדומות ובוהקות מחום,חולה וכואבות לי אזני...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

לחמניות קוטג רכות שאפשריות עם כל מיני תוספות

  לחמניות קוטג' קלות ,לערבב ולאפות- חצי קילו קמח תופח, 3 גביעי קוטג' 100 גרם חמאה  וכוס חד פעמית שמן , כף מלח , 2 ביצים גדולות , חפן ענק מלא בבצל מיובש שתמיד יש בכל...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

מגולגלות מטריפות לפסח

    לפסח צריכים יצירתיות כי לא כל מאפה שאופים בימי חול יוצא אותו טעם אבל סקרנות ואני חברים ונסיונות בחומרים שקיימים אהובים עלי ואחד מהם... הנה לכם בלי מילים...

תגובות

פורסם לפני 4 years

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה