הבלוג של leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

הבית הזוהר של לאהל'ה

כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים... +עוד

כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים לשנות סדרי עולם . לכן הבלוג שלי קיים כדי לשתף אתכם בחלומותי ובישומם.

עדכונים:

פוסטים: 518

החל ממאי 2014

מרק תירס פטריות ונודלס

רוטב נודלס

המרק הזה נולד ביום קפוא .

היה לי ציר בשר וחשבתי מה עושים.

סלסילת פטריות יתומה ונודלס שקבלתי לנסות העלו בדמיון כזה!

זה זה .

אז צריך -

ליטר וחצי ציר מרק בשר או עוף או מים אבל זה לא אותו טעם .

בצל ענק בקוביות

סלסלת פטריות קרמיני – האחים הקטנים של הפורטבלה – אלו שבאים בצמדים עם השמפיניון בסופר

סלסלת פטריות שמפיניון – כל הפטריות פרוסות לאורך

2 שיני שום כתושות או קובית שום קפואה

כוס תירס מתוק קפוא או מקופסה

כף אבקת מרק עוף – כן כן אני אוהבת

פלפל שחור ופלפל לבן כחצי כפית מכל אחד

2 כפות רוטב טריאקי של אוסם כי הוא הטוב ביותר ולא סירופ סוכר

3 כפות רוטב ההקפצה החדש של אוסם שטעמו משובח

נודלס כמה שאוהבים להכניס בסוף הבישול ולהגיש מיד .

מעט שמן לטיגון הבצל והפטריות

כף קמח לבן פשוט.

ביצה טריה פתוחה בקערית קטנה

כף צ’ילי מתוק

כף חומץ

 

ההכנה פשוטה

מזהיבים בצל ופטריות .

מוסיפים קמח

מוסיפים הציר הקר ובוחשים שלא יהיו גושים.

מוסיפים תירס ומבשלים עוד 5 דקות

טורפים הביצה במעט מנוזלי המרק להשוואת הטמפרטורות ומטפטפים פנימה שתיקרש .

מוסיפים הצ’ילי המתוק והחומץ

ברגע האחרון מניחים נודלס שבושלו לפי ההוראות באריזה כל אחד כמה שרוצה ומגישים חם.

בחיי שתודו לי .

 

 

עוד מהבלוג של leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

תצוגה מקדימה

קוזונק - לחמניות מתוקות בולגריות

קוזונק. איך למדתי את רזי הקוזונק (לחמניות שמרים מתוקות בולגריות ) אפור  בחוץ, חורף,גשם, אני ותלתלי יושבים לחלון מול הים. פני אדומות ובוהקות מחום,חולה וכואבות לי אזני...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

לחמניות קוטג רכות שאפשריות עם כל מיני תוספות

  לחמניות קוטג' קלות ,לערבב ולאפות- חצי קילו קמח תופח, 3 גביעי קוטג' 100 גרם חמאה  וכוס חד פעמית שמן , כף מלח , 2 ביצים גדולות , חפן ענק מלא בבצל מיובש שתמיד יש בכל...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

מגולגלות מטריפות לפסח

    לפסח צריכים יצירתיות כי לא כל מאפה שאופים בימי חול יוצא אותו טעם אבל סקרנות ואני חברים ונסיונות בחומרים שקיימים אהובים עלי ואחד מהם... הנה לכם בלי מילים...

תגובות

פורסם לפני 4 years

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה