עוגת אורז בניחוח טנדורי

טנדורי לבלוג

טנדורי

יום שישי גשום להפליא ואני הזמנתי את הבנות לאוכל מחם וחם ולהתנחם בריחם המופלא של נכדי האהובים .

איתני הבכור קצת קשה באוכל ולא אוהב תערובות ולכן החלטתי על עוגת אורז לבנה שמעליה טופ של גזר גמדי בצל ועם ריח של עוד .

הכנתי את העוגה המופלאה הזו והפכתי אותה מוכל כולם בשולחן האוכל .

איתני פער פה ואמר סבתוש יש לך אוכל יפה ואת יפה .

נמסתי כמו שלולית .

כשנמזג האוכל לצלחות הנחנו לו אורז וכמה גמדים קטנים ברחו לצלחתו .הבטתי מהצד וראיתיו נוגס בהם בהנאה .הרים ראש ואמר זה מתוק וטעים -האוכל שלך טעים מאוד .

אז בשבילכם האורז של איתני .ריחני טעים ומענג

צריך בשבילו

סיר בישול קוטר 26 ס"מ

שמן חמניות  לטיגון ובישול העוגה

2 וחצי כוסות אורז יסמין משובח

800 גרם גזר גמדי

2 בצלים גדולים בקוביות

50 גרם צימוקים לבנים קטנים

5 כוסות ציר עוף טעים

כפית מלח לאורז ועוד חצי כפית לגזר

2 כפות סוכר חום

1/2 כפית בהרת לגזר

תבלין טנדורי ממטחנת "מלח הארץ" שטעמו נעים ומופלא .תטעמו ותוסיפו ככל שתאהבו.

שנלך להכין?

בסיר שלנו מניחים מעט שמן ומוסיפים הבצל להשחמה .

מוסיפים גזר גמדי מסונן היטב וממשיכים לטגן

מוסיפים את הסוכר וחצי כפית מלח .מנמיכים אש וממשיכים לבשל .טוחנים ממטחנת תבלין הטנדורי 1/2 כפית ומוסיפים אותו גם כן.

בנתיים בסיר גדול עם מי מלח רותחים מבשלים את האורז 5 דקות ומסננים היטב.משמנים אותו ב-2 כפות שמן ופלפל שחור או לבן לפי הטעם

מעבירים את האורז מעל הגזר שמתקרמל בסיר.

מוסיפים את ציר העוף המתובל והרותח אחרי שחומם  לדפנות הסיר בזהירות ומכסים במכסה תואם לא בוחשים כדי לא להרוס.

מבשלים עד שהאורז מוכן כ-30 דקות .לטעום ולבדוק .

מניחים נייר סופג על פני הסיר ומכסים שוב .

מניחים לאורז לנוח רבע שעה והופכים אותו לצלחת הגשה מתימה לגודלו כך שהגזר יהיה בראש העוגה כציפוי .

טוחנים עוד תבלין טנדורי מהמטחנה שלנו אם חסר .

מגישים חם כתוספת לכל צלי שהוא .

אגב ניתן להוסיף חלקי פרגית או בשר בשכבה מעל הגזר ומעל להניח את האורז.

ניתן גם להפכו לטבעוני עם ציר ירקות וללא הבשר  כלל.

איתני אכל כך עם כף והתענג .

מבטיחה לכם שתהנו .

 

יש לציין שהשתמשתי במטחנה החדשה של מלח הארץ מטחנת הטנדורי .

מלח הארץ יוצרת לנו תערובות מדהימות של מלח עם תיבול במטחנה סגורה הרמטית כך שהארומת התבלינים נותרת טריה וטעימה .

צורה נוחה של הגשה גם לבישול וגם לשולחן .

מטחנת טנדורי

 

leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה
כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים לשנות סדרי עולם . לכן הבלוג שלי קיים כדי לשתף אתכם בחלומותי ובישומם.