הבלוג של leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

הבית הזוהר של לאהל'ה

כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים... +עוד

כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים לשנות סדרי עולם . לכן הבלוג שלי קיים כדי לשתף אתכם בחלומותי ובישומם.

עדכונים:

פוסטים: 536

החל ממאי 2014

עוגת גבינה מיקרו

ערב קר וגשום

משהו חם לתה,רך ונעים

מתוק במידה…מה מכינים….

התעצלתי לפתוח תנור ולחכות…אז הפעלתי ת’דמיון …

אם עוגת שוקלד ניתן אז גם זה יהיה …עוגה לבנה כמו שבבית מלון אני גורפת בכפית חמימה לפה…

הוספתי קצת קונפיטורה משובחת מעל והנה לו קינוח .

 

אז צריך-

קילו גבינה מסוננת

2 כפות קמח לבן

1 אריזת אינסטנט פודינג וניל

שקיק אבקת אפיה

4 כפות סוכר לבן או ממתיק איכותי

חצי כוס חלב קר -100 מיל

3 ביצים גדולות

2 כפות חמאה רכה מאוד

ההכנה-

טורפים הכל יחד היטב ולא יותר מדי אלא רק שלא יווצרו גושים

מעבירים לתבנית 24 עמוקה שמתאימה למיקרו .מניחים בתוך תבנית גדולה יותר עם מעט מים בתוכה

אופים 15 דקות כי החומרים רטובים מאוד . לבדוק אחרי 10 דקות לפי סוג המיקרו שלכם.

ניתן לפזר אבקת סוכר , להניח מתחת לגריל לצריבה כמו ברולה או להגיש חמים עם ריבה טובה מעל וליד.

ככה מקבלים את פני הגשם.

עוד מהבלוג של leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

תצוגה מקדימה

קוזונק - לחמניות מתוקות בולגריות

קוזונק. איך למדתי את רזי הקוזונק (לחמניות שמרים מתוקות בולגריות ) אפור  בחוץ, חורף,גשם, אני ותלתלי יושבים לחלון מול הים. פני אדומות ובוהקות מחום,חולה וכואבות לי אזני...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

לחמניות קוטג רכות שאפשריות עם כל מיני תוספות

  לחמניות קוטג' קלות ,לערבב ולאפות- חצי קילו קמח תופח, 3 גביעי קוטג' 100 גרם חמאה  וכוס חד פעמית שמן , כף מלח , 2 ביצים גדולות , חפן ענק מלא בבצל מיובש שתמיד יש בכל...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

מגולגלות מטריפות לפסח

    לפסח צריכים יצירתיות כי לא כל מאפה שאופים בימי חול יוצא אותו טעם אבל סקרנות ואני חברים ונסיונות בחומרים שקיימים אהובים עלי ואחד מהם... הנה לכם בלי מילים...

תגובות

פורסם לפני 4 years

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה