הבלוג של leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

הבית הזוהר של לאהל'ה

כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים... +עוד

כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים לשנות סדרי עולם . לכן הבלוג שלי קיים כדי לשתף אתכם בחלומותי ובישומם.

עדכונים:

פוסטים: 518

החל ממאי 2014

ממשק אחיה בקבוקים

 

שמנים של משק אחיה לבלוגשמן זית .אחד משבעת המינם אהוב עלי במיוחד ומיד כששמעתי את החיבור של משק אחיה עם ניר צוק הסקרנות של מר סקרנל עבדה שעות ארוכות היות ואני מכירה את ניר ויודעת כמה אוהב הוא את תנובת ארצנו היפה ומה הוא יודע לעשות איתה .

מסעדת מאפו בה ניר הינו השף ,מארחת את משק אחיה בחגיגת ענק של שמן זית משובח ויין נפלא ומפתיע בטעמו .

חג החנוכה הוא חג אהוב עלי מכמה סיבות.

זהו יום הלדתה של סבתא מטילדה שלי ותמיד נסעתי ירושלימה לחגוג עימה בבית האבות בשנותיה האחרונות בו היא גרה עם בן זוגה.

שמן זית היה אהוב עליה כמו יתר מוצרי ארצנו הטריים והיא נהגה לאכול אוכל מעולה ולא פחות ממעולה לכן שנותיה הארוכות 98 במספר היו בריאות .

סיבה שניה היא פשוט אוכל מטוגן שאני מעריצה (פחות אוכלת )וסיפורו של “פךשמן” אחד שהספיק ל-8 ימים מעלה בדמיוני סיטואציות מצחיקות וגם מופלאות.

לזכר פך זה הפך החג לחג השמן והטיגונים אמה מה עם הקדמה הבינו שזה לא ממש בריא והשימוש בשמן זית הפך נפוץ ובריא יותר בכל העולם .

כאן מגיע ניר צוק שאמון על מסעדת מאפו במלון פרימה סיטי – אחד ממלונות הרשת הותיקה והמצויינת ובשיתוף פעולה עם משק אחיה רקח לנו תפריט והראה לנו מה פשרו של בישול ותיבול משובח עם שמן הזית שלהם .

ניר טוען ששמן זית על סוגיו הרבים הינו תבלין ומשתמש בו ככזה .

הוא משלבו בסלטים,מנות קרות וחמות ואף קינוחים .

בואו נלך להכיר את הגופים המשתתפים בשבוע חגיגות המסיק הראשון וטעמיו ואחרי כן את המנות שדגמנו בהנאה .

משק אחיה -

משק חקלאי הרשום כחברה ומייצר שמני זית מסוגים שינים מאז שנת 2000 .

שמני משק אחיה זכו בפרס שמן הזית הטוב בישראל .

משק אחיה נמצא בישוב שילה ומשם יוצאים לכל העולם מוצריו .

זית הינו משבעת המינים ועוד מימי התנ”ך ידוע על שימושים רבים בו כולל רפואיים,קוסמטים ומה לא…

במשק אחיה מגדלים מאות דונמים של סוגי עצי זית וכרמי ענבים ואדמת המקום שאוהבת אותם מניבה תוצרת מעולה .

המשק דוגל בעבודה עברית מודרנית ומיצר את שמניו לכל המטרות האמורות .

מתחילים מראשון המסיק שמשתמשים בו כתבלין בשל היותו בולט במרירותו ובטעם הזיתים ויש כאלו המאוהבים בטעם זה כמו האיש הפרטי שלי שלא מפסיק להתענג עליו .

משק אחיה מייצר גם יינות מפתיעים בטעמם כמו היין הצעיר “טנא” שממנו לגמנו לכל אורך הארוחה .

מסעדת מאפו (כמובן שברחוב מאפו על שמו קרויה המסעדה) נמצאת בתוך מלון פרימה סיטי .

מלון תל אביבי משובח שמנכ”לו ניר צפניה המקסים אוהב לספר עליו , על עובדיו  ועל תודעת השירות המצויינת שלהם (ובאמת הוא צודק).

ניר סיפר על האורחים הרבים המגיעים מכל קצוות תבל ואוהבים לשהות בו בתקופת חגי הנצרות וחנוכה שלנו ומחפשים את הדינמיות של העיר ללא הפסקה המרגשת את כולם.

האורחים המגיעים חיפשו מקום בו יוכלו לשבת במסעדה המשתמשת ברכיבים טריים ומעולים מתוצרת המקום וכך הגיעו לפתיחת מסעדת מאפו ולניר המופלא לנהל אותה כשף.

ניר חבר למשק אחיה האמור ויצר מנות נפלאות עם שמן הזית של המשק שאותן דגמנו והתמוגגנו.

התפריט נבחר בקפידה רבה ועם הכניסה למסעדה קבלנו קוקטייל שיה בו …זעתר והיה משגע.עיצוב במקום פתוח ,התאורה,המוסיקה והחצר הירוקה נותנים את ההרגשה הדינמית של העיר .

המסעדה מציעה מנות צמחוניות,טבעוניות,בשריות ו”דגיות”.

כל אחד וחשקיו ומנהגיו ומאחר וכל מלונות הרשת כשרים כמו שסיפר נשיא מלונות פרימה חיים שהגיע לביקור גם מסעדה זו כשרה והרכיבים בה בהתאם .

ניר מצליח להתמודד עם העניין בכשרון רב ורבים האורחים המגיעים בגללו.

בשך שבוע החנוכה וחגיגות המסיק מסעדת מאפו תציע ארוחה בת 3 מנות שף שנותנות לשמן הזית להובל את טעמן ב- 150 ש”ח בלבד לסועד .

הארוחה תפתח בטעימות שמן הזית של אחיה עם פוקאצ’ות חמות וזיתים ללא תוספת תשלום .

טעים הטעימות

קרפצ’יו עדין של עגל בשמני הזית של משק אחיה וחומץ בלסמי היה עילוי

קרפצו עם מזלג

קרפצו בגדול

קולאז

 

הצלחת שליכמו גם תוגש מנת מאפה עגל העשוי בצק שמרים דקיק ומלית משובחת ונדיבה של בשר עגל,חצילים שרופים . מנה עילאית.

אני אישית התמוגגתי ממנה .היא הוגשה בלווית סלט טרי מעגבניות צבעוניות ותובלה בשמן זית מצויין .

מאפה עגל לבלוג

מאפה עגל

 

משק אחיה מאפה עגל חתוך

סלט עגבניות

 

מנת סוויצ’ה אינטיאס משגעת שהכילה חוץ מהדג גם אבוקדו בקוביות,עגבניות מתוקות ,בצל סגול והמון לימון וכל זה בשמן זית מ3 סוגים כתבלין מעורר חך .

סוויצה אינטיאס

מנה נוספת לבחירה של דג בס שפולט ונסגר על פלאנצ’ה בשמן זית ומעליו מרסק עגבניות טריות וחזרת . לצידו מוגשת תוספת של תפוחי אדמה שבושלו ונמעכו עם בצל מטוגן ותובלו מצויין .

בס חזרת ושמן זית בתוספת תפודים עם בצל

בס

מנת ריזוטו רותחת הגיעה לשולחן מוגשת בכלי מתאים מלאה בשוק אווז קונפי שפורק מעצמותיו והוכנס יחד עם צירו למנה החלומית הזו ששהו בה גם ערמונים .

ריזוטו ערמונים ושמן זית עם שוק אווז קונפי מפורקת פנימה

ריזוטו ערמונים

לצמחןנים ולטבעונים מנת פסטת חונקי כמרים ברוטב אליו אוליו ראשון המסיקשטעמיו הורגשו מאוד .

אליו אוליו

אליו אוליו עם היד שלי

הקינוח היה אמור להיות מוס שוקולד אך א התייצב דיו הוחלף במוס מנגו נפלא על מרנג חלבה טעים ביותר וכראוי לשבוע החנוכה הוגשו גם ספינג’ים מטוגנים בשמן זית ובלווית אננס והיו כצפיחית בדבש .

ספינג

ספינג ביד שלי

מוס מנגו

ספינג ומנגו יחד

יכולה אני לאמר לסיכום כי ההנאה מובטחת .

ארוחה משובחת במחיר שפוי לגמרי במסעדת שף מיוחדת בשימוש ברכיביה המעולים וששמן הזית של משק אחיה יעשה להן רק טוב .

הפסטיבל יתקיים במסעדת מאפו החל מ2/12 וימשך עד יום ה’ ה13/12

משעת פתיחת המסעדה 12:00 ועד אחרון הסועדים

להזמנת מקומות – 03-7629002

מאפו 9 תל אביב במלון פרימה סיטי.

מומלץ מאוד .

 

 

 

עוד מהבלוג של leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

תצוגה מקדימה

קוזונק - לחמניות מתוקות בולגריות

קוזונק. איך למדתי את רזי הקוזונק (לחמניות שמרים מתוקות בולגריות ) אפור  בחוץ, חורף,גשם, אני ותלתלי יושבים לחלון מול הים. פני אדומות ובוהקות מחום,חולה וכואבות לי אזני...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

לחמניות קוטג רכות שאפשריות עם כל מיני תוספות

  לחמניות קוטג' קלות ,לערבב ולאפות- חצי קילו קמח תופח, 3 גביעי קוטג' 100 גרם חמאה  וכוס חד פעמית שמן , כף מלח , 2 ביצים גדולות , חפן ענק מלא בבצל מיובש שתמיד יש בכל...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

מגולגלות מטריפות לפסח

    לפסח צריכים יצירתיות כי לא כל מאפה שאופים בימי חול יוצא אותו טעם אבל סקרנות ואני חברים ונסיונות בחומרים שקיימים אהובים עלי ואחד מהם... הנה לכם בלי מילים...

תגובות

פורסם לפני 4 years

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה