הבלוג של leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

הבית הזוהר של לאהל'ה

כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים... +עוד

כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים לשנות סדרי עולם . לכן הבלוג שלי קיים כדי לשתף אתכם בחלומותי ובישומם.

עדכונים:

פוסטים: 534

החל ממאי 2014

 

 

 

 

כרוב מוקפץ

את המנה שלי הכנתי בעקבות טיגון פילה דגים בפירורים

נותר שמן טיגון ריחני וטעים שנתן בי רעיון לכרוב  שהיה מונח על סלסילת הירקות

ותהיתי מה לעשות בו ומכיון שבדיוק שטפתי ירק היה עוד פלוס

וכך נוצר כרוב מוקפץ ומתובל .

למצרכים –

כרוב בינוני חתוך לאטריות לא עבות

חופן פטרוזיליה קצוצה לא דק

חופן גדול כוסברה קצוצה לא דק

בצל גדול בקוביות

5 כפות רוטב תיבול החדש של אוסם או טריאקי

צ’ילי מתוק לפי הטעם

פלפל שחור גרוס טרי

מלח

שמן לטיגון

מחממים השמן במחבת עמוקה או סיר שיכיל הכל

מטגנים את הבצל והכרוב שישחימו

מוסיפים תיבול וממשיכים לטגן מעט

מוסיפים את הפטרוזיליה והכוסברה

בוחשים היטב ומכבים אש

מגישים חם לצד מנת חלבון כמו דג מטוגן או שניצל.

עוד מהבלוג של leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

תצוגה מקדימה

קוזונק - לחמניות מתוקות בולגריות

קוזונק. איך למדתי את רזי הקוזונק (לחמניות שמרים מתוקות בולגריות ) אפור  בחוץ, חורף,גשם, אני ותלתלי יושבים לחלון מול הים. פני אדומות ובוהקות מחום,חולה וכואבות לי אזני...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

לחמניות קוטג רכות שאפשריות עם כל מיני תוספות

  לחמניות קוטג' קלות ,לערבב ולאפות- חצי קילו קמח תופח, 3 גביעי קוטג' 100 גרם חמאה  וכוס חד פעמית שמן , כף מלח , 2 ביצים גדולות , חפן ענק מלא בבצל מיובש שתמיד יש בכל...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

מגולגלות מטריפות לפסח

    לפסח צריכים יצירתיות כי לא כל מאפה שאופים בימי חול יוצא אותו טעם אבל סקרנות ואני חברים ונסיונות בחומרים שקיימים אהובים עלי ואחד מהם... הנה לכם בלי מילים...

תגובות

פורסם לפני 4 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה