הבלוג של leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

הבית הזוהר של לאהל'ה

כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים... +עוד

כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים לשנות סדרי עולם . לכן הבלוג שלי קיים כדי לשתף אתכם בחלומותי ובישומם.

עדכונים:

פוסטים: 517

החל ממאי 2014

לביבת אטריות 1תכף יגיע חנוכה וזהו חג אהוב עלי .ולמה ככה?

כי תמיד בחנוכה נסעתי ירושלמה לסבתא וכבר לפני הנסיעה עדכנתי אותה שאני מתגעגעת ללביבות שמרים שלה שתתחיל להתפיח בצק .

סבתא בצחוק האופייני לה אמרה טוב טוב הנה מיד הולכת להתחיל .

מאז ועד היום אני מחפשת מטעמים לחנוכה ,מכינה ונזכרת ומדמיינת מה היא תגיד כי היא נפטרה לי רק לפני שנתיים וובית האבות שלה הייתי מגיעה ומפנקת באוכל ועוגות ותמיד העירה ותיקנה אבל תמיד נשמה אותי אליה ואמרה – את האוכל והחמצן שלי .

אז הנה לך סבתוש זה אפילו די בריא והשתמשתי באטריות שאהבת .

לכו להכין איתי

חצי חבילת אטריות למרק לא הדקיקות (השתמשתי בשל אוסם מס 10)

לבשל ולסנן אותן לפי ההוראות

3 ביצים בינוניות

פלפל שחור ומלח לפי טעם אנחנו אוהבים הרבה פלפל

שמן אגוזי מלך לטיגון – כן כן הנה השוס והטעם החדש .

בוחשים האטריות עם הביצים והתיבול

מחממים שמן אגוזים ומטגנים צד אחד .הופכים ומטגנים צד שני .

מגישים למי שאוהבים עם שמנת חמוצה וריבת תפוחים טריה כמוני או מה שאתם אוהבים .

תענוג.

ראוי לציין שהשתמשתי בשמן אגוזים איכותי ובריא .

שמן אגוזים

 

 

 

 

עוד מהבלוג של leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

תצוגה מקדימה

קוזונק - לחמניות מתוקות בולגריות

קוזונק. איך למדתי את רזי הקוזונק (לחמניות שמרים מתוקות בולגריות ) אפור  בחוץ, חורף,גשם, אני ותלתלי יושבים לחלון מול הים. פני אדומות ובוהקות מחום,חולה וכואבות לי אזני...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

לחמניות קוטג רכות שאפשריות עם כל מיני תוספות

  לחמניות קוטג' קלות ,לערבב ולאפות- חצי קילו קמח תופח, 3 גביעי קוטג' 100 גרם חמאה  וכוס חד פעמית שמן , כף מלח , 2 ביצים גדולות , חפן ענק מלא בבצל מיובש שתמיד יש בכל...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

מגולגלות מטריפות לפסח

    לפסח צריכים יצירתיות כי לא כל מאפה שאופים בימי חול יוצא אותו טעם אבל סקרנות ואני חברים ונסיונות בחומרים שקיימים אהובים עלי ואחד מהם... הנה לכם בלי מילים...

תגובות

פורסם לפני 4 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה