הבלוג של leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

הבית הזוהר של לאהל'ה

כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים... +עוד

כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים לשנות סדרי עולם . לכן הבלוג שלי קיים כדי לשתף אתכם בחלומותי ובישומם.

עדכונים:

פוסטים: 544

החל ממאי 2014

עוגת גבינה פירורים

מה קורה כשחבילה גדולה של פתיבר נשכחת פתוחה?

היא כבר לא קרנץ’

מה עושים? עושים ומכסים…מכסים עוגת גבינה עדינה.

בפסח? פשוט תחליפו פתי בר בחבילת גלגלי עוגיות יין ויששש-הן אפילו טעימות יותר .

מרסקים את הפתיבר או הביסקוויטים הכשרים לפסח במעבד מזון – 2 שרוולים לעוגה בקוטר 24 עגולה

כיש פירורים מכניסים 100 גרם חמאה בקוביות ו2 שקיקי סוכר וניל ומעבדים רק עד שיש פירורים לחים

משטחים אותם בידיים על נייר אפיה בתבנית  התנור לא מהדקים משאירים כפירורים .

אופים 10 דקות ומצננים היטב .

מכינים מלית מ-

500 גרם גבינה לבנה9 אחוז שומן או פחות לשיקולכם

מיכל שמנת חמוצה ואפשר 9 אחוזי שומן

2 מיכלי שמנת מתוקה מוקצפים לקצפת יציבה

אריזת אינסטנט פודינג וניל לבן.

כוס וחצי סוכר לבן

קליפה מגוררת מלימון אחד יפה

מקציפים את כל החומרים חוץ מהקצפת שאותה מקפלים למסה.

מפזרים פירורים על תחתי התבנית העגולה ומהדקים .העובי תלוי בכם אני אוהבת שכבה דקה .

מעבירים את מסת הגבינה ממעל

מפזרים את שארית הפירורים.

מכסים תבנית היטב ומקררים לפחות שעתיים

תביאו כף…

עוד מהבלוג של leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

תצוגה מקדימה

קוזונק - לחמניות מתוקות בולגריות

קוזונק. איך למדתי את רזי הקוזונק (לחמניות שמרים מתוקות בולגריות ) אפור  בחוץ, חורף,גשם, אני ותלתלי יושבים לחלון מול הים. פני אדומות ובוהקות מחום,חולה וכואבות לי אזני...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

לחמניות קוטג רכות שאפשריות עם כל מיני תוספות

  לחמניות קוטג' קלות ,לערבב ולאפות- חצי קילו קמח תופח, 3 גביעי קוטג' 100 גרם חמאה  וכוס חד פעמית שמן , כף מלח , 2 ביצים גדולות , חפן ענק מלא בבצל מיובש שתמיד יש בכל...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

מגולגלות מטריפות לפסח

    לפסח צריכים יצירתיות כי לא כל מאפה שאופים בימי חול יוצא אותו טעם אבל סקרנות ואני חברים ונסיונות בחומרים שקיימים אהובים עלי ואחד מהם... הנה לכם בלי מילים...

תגובות

פורסם לפני 5 years

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה