הבלוג של leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

הבית הזוהר של לאהל'ה

כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים... +עוד

כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים לשנות סדרי עולם . לכן הבלוג שלי קיים כדי לשתף אתכם בחלומותי ובישומם.

עדכונים:

פוסטים: 536

החל ממאי 2014

החמוצים של סבתא מטי

פעם היה קו 405 של אגד .

פעם היתה תחנה מרכזית ישנה וממנה יצא קו 405 הזה בדרכו לירשלים לסבתא שלי שאהבה אותי בטירוף וחיכתה בפתח ביתה שאגיע .

הייתי יורדת בתחנה המרכזית שם והולכת ברגל כ-10 דקות מריחה את אויר ההרים ואת הנוף שאני אוהבת .

יש לי הרגשה כזו שמתרחב לי ליבי ודמעות בעני כשאני מגיעה ירושלימה .

כל ילדותי עולה בי וכמה אהבתי ועודני אוהבת את השוק .

מחנה יהודה במיטבו .

הייתי מטיילת,טועמת וחווה עד תום .

היה בשוק דוכן חמוצים של חברים של סבתא -בכורה ודוד בן דוד .

אשה גדולה מאוד ואיש קטן קטן .

מלאי אהבה ושמחה שמכרו את החמוצים הכי טעימים אוור .

לפני שהגעתי לסבתא הייתי מתקשרת להזמין אוכל טעים שהיא תכין עבורי וחלק מזה היו החמוצים .

היא יעדעה כמובן את המתכון וחיכה לי סיר ענק מלא בהם וגם פילאו עם גזר שיהיה עליו סיפור נפרד .

אשתף אתכם בטעים הזה .

לכו להכין-

החמוצים של סבתא מטי
בדיוק כמו במחנה יהודה מעליו היא גרה!
גם המפית שלה פה
להכנה
כרוב קטן חתוך לקטעים לא קטנים
פלפל חריף חתוך לפרוסות
גזר גדול מאוד פרוס,3 ענפי סלרי בקטעים
מלפפון גדול או 2 קטנים פרוסים
חצי ראש שום לא לקלוף
3כפות מלח
כף גדושה סוכר מי שאוהב שימו עוד סוכר
200 מיל חומץ
ליטר וחצי מים רותחים
כפית גדושה תבלין לחמוצים שיש בכל חנות תבלינים
( יש בו אבקת עמבה .תריחו)
מניחים הירקות בסיר מתאים .
מניחים תיבול מעל
שופכים מים רותחים מעל ובוחשים היטב .
לטעום ולתקן תיבול אם צריך.
מחכים יום אחד וזוללים.
לשמור במקרר אחר כך כי אין חומר משמר .

תמונה יכולה לכלול: ‏‏מזון‏‏

תמונה יכולה לכלול: ‏‏מזון‏‏

תמונה יכולה לכלול: ‏‏‏מזון‏ ו‏בתוך מבנה‏‏‏
תהנו .

עוד מהבלוג של leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

תצוגה מקדימה

קוזונק - לחמניות מתוקות בולגריות

קוזונק. איך למדתי את רזי הקוזונק (לחמניות שמרים מתוקות בולגריות ) אפור  בחוץ, חורף,גשם, אני ותלתלי יושבים לחלון מול הים. פני אדומות ובוהקות מחום,חולה וכואבות לי אזני...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

לחמניות קוטג רכות שאפשריות עם כל מיני תוספות

  לחמניות קוטג' קלות ,לערבב ולאפות- חצי קילו קמח תופח, 3 גביעי קוטג' 100 גרם חמאה  וכוס חד פעמית שמן , כף מלח , 2 ביצים גדולות , חפן ענק מלא בבצל מיובש שתמיד יש בכל...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

מגולגלות מטריפות לפסח

    לפסח צריכים יצירתיות כי לא כל מאפה שאופים בימי חול יוצא אותו טעם אבל סקרנות ואני חברים ונסיונות בחומרים שקיימים אהובים עלי ואחד מהם... הנה לכם בלי מילים...

תגובות

פורסם לפני 4 years

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה