הבלוג של leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

הבית הזוהר של לאהל'ה

כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים... +עוד

כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים לשנות סדרי עולם . לכן הבלוג שלי קיים כדי לשתף אתכם בחלומותי ובישומם.

עדכונים:

פוסטים: 512

עוקבים: 56

החל ממאי 2014

 

 

עוגה שוקולד עם קרמבו בתוכה-חתיכה

דרלינג  שלי שכח שילדינו עפו לחייהם ואני חולת סוכרת והופיע בפתח הבית עם ארגזון של קרמבו ..ממתק אהוב ומטריף…

הם ישבו כך כשבועיים מבלי שנגענו בהם…

ביום שישי האחרון הוזמנתי לבת דודתי לארוחת ערב והרעיון שט לי בנבכי המוח…

יישמתי אותו ויצא עילוי .משתפת אתכם בהנאה הזו .

 לתבנית הגדולה ביותר חד פעמית זו שבגודל התנור כדי שתספיק לכולם…תהיה דרישה לעוד…באחריות.

למצרכים –

20 יחידות קרמבו

לעיסת העוגה-

200 גרם חמאה בטעם שוקולד (קניתי בטיב טעם )

אפשר להחליף ב-200 גרם חמאה נמסה ו100 גרם שוקולד מריר נמס

400 גרם קמח לבן רגיל

4 כפות גדושות קקאו מר של עלית

3 כפיות גדושות אבקת קפה נמס בטעם אספרסו או אחר רק לא של עילית הפשוט כי הוא חלש מדי

2 כוסות חלב חד פעמיות

1 כוס מים חד פעמית

3 שקיקי אבקת אפיה

2 כוסות סוכר (300 גרם)

3 ביצים גדולות

כפית תמצית וניל

מקציפים את כל חומרי העיסה יחד .

העיסה צריכה להיות סמיכה כמו מיונז סמיך אם צריך ,יש להוסיף מים .

מסדרים את הקרמבו בקרקעית תבנית האפיה

מעבירים את עיסת העוגה בעדינות בין הקרמבו .העיסה מכסה 3/4 מגובהם.

מעבירים לתנור ואופים קודם על 200 מעלות כ-10 דקות מכסים את תבנית האפיה בנייר אלומיניום לא מהודק

כדי שהשוקולד מעל הקרמבו לא ישרף כי הוא חשוף ,

 ומנמיכים ל-150 מעלות . ממשיכים לאפות עוד כעשרים דקות .

העוגה צריכה להיות עדיין לא אפויה לחלוטין  כמעט כמו סופלה .

מקררים ומגישים פושר עם גלידה או קצפת טריה.

מרקם הקרמבו מעל מתנהג כמו נשיקה והחלק השקוע רך .

ההנאה מובטחת .

קרמבו

קרמבו שקועים 1

 קרמבו שקועים

עוד מהבלוג של leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

תצוגה מקדימה

קוזונק - לחמניות מתוקות בולגריות

קוזונק. איך למדתי את רזי הקוזונק (לחמניות שמרים מתוקות בולגריות ) אפור  בחוץ, חורף,גשם, אני ותלתלי יושבים לחלון מול הים. פני אדומות ובוהקות מחום,חולה וכואבות לי אזני...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

לחמניות קוטג רכות שאפשריות עם כל מיני תוספות

  לחמניות קוטג' קלות ,לערבב ולאפות- חצי קילו קמח תופח, 3 גביעי קוטג' 100 גרם חמאה  וכוס חד פעמית שמן , כף מלח , 2 ביצים גדולות , חפן ענק מלא בבצל מיובש שתמיד יש בכל...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

מגולגלות מטריפות לפסח

    לפסח צריכים יצירתיות כי לא כל מאפה שאופים בימי חול יוצא אותו טעם אבל סקרנות ואני חברים ונסיונות בחומרים שקיימים אהובים עלי ואחד מהם... הנה לכם בלי מילים...

תגובות

פורסם לפני 4 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה