הבלוג של leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

הבית הזוהר של לאהל'ה

כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים... +עוד

כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים לשנות סדרי עולם . לכן הבלוג שלי קיים כדי לשתף אתכם בחלומותי ובישומם.

עדכונים:

פוסטים: 512

החל ממאי 2014

 

עוגיות פרגזה התחיל עם פרג שקנה לי דרלינג טרי טרי והכנתי מלית לעוגת שמרים אבל זמן לא היה לי והמלית החלבית חיכתה.

כדי שלא תתקלקל לי החלטתי לאפות עוגיות שזמן הכנתן קצרה יותר ואנחנו חוגגים איתן ואותן עם קפה בערב מול הטלביזיה….

הכנתן קלה אבל קנו פרג טרי טרי תטעמו שאינו מר ותכינו תוך זמן קצר .השומן שבו יתחמצן ויסריח לכם .

החומרים הדרושים -

250 גרם פרג טחון טרי

חצי ליטר חלב טרי

כף גדושה חמאה

כוס סוכר -כוס מידה

קליפה מגוררת מלימון קטן ואפשר גם תפוז

כפית וניל נוזלי

מבשלים הכל על אש קטנה אחרי הרתיחה עד שהכל נספג בפרג ומצננים היטב .

להכנת העוגיות צריך

500 גרם קמח לבן רגיל

1 כוס שמן חמניות

את מלית הפרג שבישלנו .

מעבדים במעבד מזון עד שהחומרים מתאחדים .אם חסרים נוזלים להוסיף כמה טיפות מים או חלב.

מצננים במקרר היטב עטוף.

מוציאים ומרדדים דק .

חותכים בחותכן פיצה משונן לגודל רצוי

אופים 180 מעלות כ15-20 דקות

בודקים י כל תנור והחום שלו .

מצננים היטב ומאפסנים בקופסה סגורה היטב .

מתענגים .

העוגיות חלביות ואינן טעימות פרווה -אל תשנו חומרים כי גם הטעם משתנה.

תמונה יכולה לכלול: ‏‏מזון‏‏

אין טקסט חלופי אוטומטי זמין.

עוד מהבלוג של leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

תצוגה מקדימה

קוזונק - לחמניות מתוקות בולגריות

קוזונק. איך למדתי את רזי הקוזונק (לחמניות שמרים מתוקות בולגריות ) אפור  בחוץ, חורף,גשם, אני ותלתלי יושבים לחלון מול הים. פני אדומות ובוהקות מחום,חולה וכואבות לי אזני...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

לחמניות קוטג רכות שאפשריות עם כל מיני תוספות

  לחמניות קוטג' קלות ,לערבב ולאפות- חצי קילו קמח תופח, 3 גביעי קוטג' 100 גרם חמאה  וכוס חד פעמית שמן , כף מלח , 2 ביצים גדולות , חפן ענק מלא בבצל מיובש שתמיד יש בכל...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

מגולגלות מטריפות לפסח

    לפסח צריכים יצירתיות כי לא כל מאפה שאופים בימי חול יוצא אותו טעם אבל סקרנות ואני חברים ונסיונות בחומרים שקיימים אהובים עלי ואחד מהם... הנה לכם בלי מילים...

תגובות

פורסם לפני 4 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה