הבלוג של leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

הבית הזוהר של לאהל'ה

כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים... +עוד

כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים לשנות סדרי עולם . לכן הבלוג שלי קיים כדי לשתף אתכם בחלומותי ובישומם.

עדכונים:

פוסטים: 536

החל ממאי 2014

ספגטיני כרוב,בצל ועוד

כשכלו הכוחות והחגים עברו במיוחד עמוסים כמו אצלי עם לידתה של מוראיל נכדתי ערב החג והמשכו תהיתי מה מכינים ממה שיש כבר בבית בלי קניות וכאבי ראש לעמוד בתור .

גם זמן הבישול שיחק פה משחק ענק ובלגאן במשבח כל שכן .

סובבתי ראש וראיתי אותוווו כן אותו – כרוב יקר שלי ואהוב העלית בי חשקוקים .

קצצתיו קיצוצי קיצוצים וגם שני בצלי ענק בשמיניות והלכנו להכין רוטב לספגטיני דקיקים ששלפתי ממדף הפסטה שלי.

מודה – אני חולתתת פסטה מכל סוג .

בואו להכין איתי מעדן .

המצרכים

חבילת פסטה דקיקה – ספגטיני מבושלת במי מלח ככתוב בהוראות.

לרוטב

שמן לטיגון

כרוב בינוני חתוך לאטריות דקות

2 בצלים גדולים חתוכים לשמיניות

פלפל אחד אדום וחתוך לרצועות דקיקות .

חצי חבילת כוסברה קצוצה גס

ככפית גביש שום או שתי שיני שום גדולות כתושות

כפית מחוקה פלפל שחור

צ’ילי מתוק לפי הטעם – קחו את זה החריף יותר

4-5 כפות טריאקי (של אוסם- הוא לא סירופ מתוק ומתובל כיאות)

כמה חתיכות ג’ינג’ר כבוש – לא חובה זה רק מוסיף עוד טעם .

כף שמן שומשום

מלח לפי טעם .

 

במחבת גדולה ועמוקה – סוטאז’ או רגילה

משחימים בשמן כרוב ובצל

הם מתקרמלים והופכים שקופים וזה הזמן להוסיף רצועות פלפל דקיקות להקפיץ עוד קצת

מוסיפים תיבול וטועמים .

מוסיפים את הספגטיני ובוחשים בזהירות כדי לצפותם היטב .

טועמים ומתקנים תיבול.מוסיפים הכוסברה .

יותר חריף,ססיפו צ’ילי או טבסקו

יותר מתוק תוסיפו צ’ילי מתוק.

שחקו עם זה .

תגישו לילדים שלכם עם שניצלונים ליד ובא לציון גואל הם מתים על זה.

חוסל סיר ענק פה.

 

 

עוד מהבלוג של leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

תצוגה מקדימה

קוזונק - לחמניות מתוקות בולגריות

קוזונק. איך למדתי את רזי הקוזונק (לחמניות שמרים מתוקות בולגריות ) אפור  בחוץ, חורף,גשם, אני ותלתלי יושבים לחלון מול הים. פני אדומות ובוהקות מחום,חולה וכואבות לי אזני...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

לחמניות קוטג רכות שאפשריות עם כל מיני תוספות

  לחמניות קוטג' קלות ,לערבב ולאפות- חצי קילו קמח תופח, 3 גביעי קוטג' 100 גרם חמאה  וכוס חד פעמית שמן , כף מלח , 2 ביצים גדולות , חפן ענק מלא בבצל מיובש שתמיד יש בכל...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

מגולגלות מטריפות לפסח

    לפסח צריכים יצירתיות כי לא כל מאפה שאופים בימי חול יוצא אותו טעם אבל סקרנות ואני חברים ונסיונות בחומרים שקיימים אהובים עלי ואחד מהם... הנה לכם בלי מילים...

תגובות

פורסם לפני 4 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה