הבלוג של leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

הבית הזוהר של לאהל'ה

כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים... +עוד

כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים לשנות סדרי עולם . לכן הבלוג שלי קיים כדי לשתף אתכם בחלומותי ובישומם.

עדכונים:

פוסטים: 513

החל ממאי 2014

בורקיטס אפויים מבצק מבושל במלית

בורקיטס אפויים של בצק מבושל

סבתא שלי הירושלמית נהגה לארח בכמויות .

היידה מגיעים אורחים לקלפים פלטה בתזזית לעברי בחופשות ועפה למטבח יחד עםן העוזרת שלה מריימי .

שאני אפספס? נו וויי

רדפתי אחריהן וישבתי בפינה בוחנת איך מכינים .

תמיד היתה בבית צפתית יבשה שהיא גררה בעזרת מגררת מסתובבת שכן היו לה המכשירים והדג’טים הכי חדישים שיש .

פעם נהגו להשתמש בגבינה צפתית מעולה ואצלה היתה של המאירי .

היא בחשה בקערה עם עוד רכיבים ובסיר רחשו תפוחי אדמה ובמחבת בצל שטיגנה מריימי .

הקיצר חגיגה .

ואז הגיעה שעתו של הבצק .

בצק בויידו נהגה לקרוא לו – בצק מבושל …

כן כן הנוזלים היו רותחים והבצק היה כפלסטלינה וכשנאפה פריך ,פריר וחגיגה .

רק חיכיתי שיאפו וסחבתי את אלו שנראו מושלמות פחות כי סבתא שלי הליידי טענה שלא מגישים לאורחים פחות ממשובח .

אז הגענו לבצק שלה.

שנלך להכין .

בסיר גדול מניחים -

500 גרם קמח לבן

חצי כפית חוקה מלח

200 מיל שמן חם

200 מיל מים רותחים

זהו.

לשים בצק פלסטליני ביותר

היא נפלא .

מרדדים ,חותכים וממלאים במה שמתחשב ומתבקש .

לא מניחים את הבצק אחרת יפריש שומן . להכין  אותו אם אופים מיד .

למלית – 250 גרם גבינה צפתית יבשה מגוררת

250 גרם בולגרית  מהיבשות יותר לגרר בפומפיה עבה

טוב טעם או טבורוג 250 גרם

כפית קמח

תפוח אדמה גדול מבושל ללא מלח כי הגבינות מלוחות  ומעוך למחית חלקה

חצי כפית פלפל שחור

2 חלבונים (לשמור חלמונים למריחה)

מערבבים הכל לאיחוד .

חותכים הבצק ל3 ומרדדים .לא דק מדי וגם לא עבה כדי להנות מפריכות טובה משהו כמו חצי ס”מ

לחתוך בעזרת צלוחית או חותכן לעיגולים או למשולשים אם רוצים שינוי .למלא במלית.

לטרוף את שני החלמונים שנותרו עם כף מים ולמרוח על הבורקיטאס .

תהנו .

אם רוצים אז לפזר שומשום או מה שאוהבים

להניח על נייר אפיה בתבנית ולאפות בטורבו 180 מעלות כ25 דקות . לבדוק מפני שכל תנור וחוזקו.

להגיש חם עם איירן (משקה יוגורט) וסלט והנה ארוחת ערב או בוקר מושלמת .

מערבבים הכל היטב -לא להעז להוסיף מלח .

 

עוד מהבלוג של leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

תצוגה מקדימה

קוזונק - לחמניות מתוקות בולגריות

קוזונק. איך למדתי את רזי הקוזונק (לחמניות שמרים מתוקות בולגריות ) אפור  בחוץ, חורף,גשם, אני ותלתלי יושבים לחלון מול הים. פני אדומות ובוהקות מחום,חולה וכואבות לי אזני...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

לחמניות קוטג רכות שאפשריות עם כל מיני תוספות

  לחמניות קוטג' קלות ,לערבב ולאפות- חצי קילו קמח תופח, 3 גביעי קוטג' 100 גרם חמאה  וכוס חד פעמית שמן , כף מלח , 2 ביצים גדולות , חפן ענק מלא בבצל מיובש שתמיד יש בכל...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

מגולגלות מטריפות לפסח

    לפסח צריכים יצירתיות כי לא כל מאפה שאופים בימי חול יוצא אותו טעם אבל סקרנות ואני חברים ונסיונות בחומרים שקיימים אהובים עלי ואחד מהם... הנה לכם בלי מילים...

תגובות

פורסם לפני 4 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה