הבלוג של leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

הבית הזוהר של לאהל'ה

כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים... +עוד

כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים לשנות סדרי עולם . לכן הבלוג שלי קיים כדי לשתף אתכם בחלומותי ובישומם.

עדכונים:

פוסטים: 541

החל ממאי 2014

מאפינס ברוקול וכרובית
בועז ועינת הגיעו לארוחת בוקר שחיכתה להם חמימה בתנור -שבת חמודה שהעברנו יחד ומאז עינת מזכירה לי אותם תמיד…

תהנו גם אתם

המצרכים-
חצי קילו קמח תופח
1 וחצי מיכלי קוטג’
1 מיכל שמנת חמוצה 9 אחוז
כפית מלח
חמאה קטנה רכה מאוד 100 גרם
200 גרם צפתית מגוררת
2 ביצים
כפית פלפל שחור גרוס גס
ראש כרובית קטן – חצי קילו לערך
ראש ברוקולי קטן 300 גרם בערך
לפיזור מעל גבינת אמנטל מגוררת

 

ההכנה
מבשלים את הכרובית והברוקולי במי מלח דקה מקררים וחותכים לפיסות קטנות
את שאר החומרים מערבבים היטב
מוסיפים את הברוקולי והכרובית
מעבירים לתבניות מאפינס
מפזרים אמנטל (זו הגבינה עם החורים הגדולים ומעט מתקתקה-לא להחליף)
אופים שיזהיב
מגישים חם עם יוגורט

 

עוד מהבלוג של leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

תצוגה מקדימה

קוזונק - לחמניות מתוקות בולגריות

קוזונק. איך למדתי את רזי הקוזונק (לחמניות שמרים מתוקות בולגריות ) אפור  בחוץ, חורף,גשם, אני ותלתלי יושבים לחלון מול הים. פני אדומות ובוהקות מחום,חולה וכואבות לי אזני...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

לחמניות קוטג רכות שאפשריות עם כל מיני תוספות

  לחמניות קוטג' קלות ,לערבב ולאפות- חצי קילו קמח תופח, 3 גביעי קוטג' 100 גרם חמאה  וכוס חד פעמית שמן , כף מלח , 2 ביצים גדולות , חפן ענק מלא בבצל מיובש שתמיד יש בכל...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

מגולגלות מטריפות לפסח

    לפסח צריכים יצירתיות כי לא כל מאפה שאופים בימי חול יוצא אותו טעם אבל סקרנות ואני חברים ונסיונות בחומרים שקיימים אהובים עלי ואחד מהם... הנה לכם בלי מילים...

תגובות

פורסם לפני 5 years

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה