הבלוג של leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

הבית הזוהר של לאהל'ה

כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים... +עוד

כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים לשנות סדרי עולם . לכן הבלוג שלי קיים כדי לשתף אתכם בחלומותי ובישומם.

עדכונים:

פוסטים: 544

החל ממאי 2014

 

לב סוכר

לב סוכר אפוי בתבנית

לב סוכר בצק

 

SHAKAR  GULY לב סוכר

וזה למה ?מפני שמרכז העוגה המתוק מצוי בתוך מעטפת בצק עלים ואפוי כך.

מלכה שלנו -מלכה ג’ינג’יחשוילי

עולם שלם של טוב לב,וידי זהב שאפו וקישטו מליבה האוהב והידע העצום שלה בחומרים וטכניקות.

מלכה שהביאה איתה כמעט בכל שבוע הפתעות טעימות .

פעם עוגיות ופעם חצ’פורי

פעם עוגה מקושטת בצורה מופלאה ופעם סתם פיצה שאצלה כלום לא היה סתם.

כל אחד שחגג משהו היא הגיעה בידיים מלאות במאפה ומתנה,וכך נחשפנו למטבח הגיאורגי העשיר..

ויום אחד בבוקרו של יום ,בדיוק לפני שנה עמד ליבה הטוב של מלכה מלפעום.

היא הגיעה לעבודה מוקדם בבוקר ועל המדרגות בעלותה איבדנו אותה לתמיד.

מלכה שלנו נפטרה ועזבה אותנו כואבים כולם את לכתה הפתאומית .

כמה שבועות לפני היא הביאה איתה עוגה מופלאה ונתנה לי לטעום ממנה כולה מצפה לתגובתי שלא איחרה לבוא.

טעמה העשיר ומרכיביה המיוחדים הותירו אותי פעורת פה .

הדבר היחיד שהסתייגתי הוא כמות השומן בעוגה הזו .

היא חייכה ואמרה אוי –פעם אחת חיים כאילו וניבאה את המשך דרכה .

אז בקרוב יש למלכה שלנו אזכרה ואת העוגה הזו אפיתי לזכרה .

עוגת לב הסוכר-הלב המתוק של מלכה שנדם והיא בת 48.

 היא סיפרה לי שמקציפים מרגרינה עם סוכר כחצי שעה ומוסיפים רכיבים.

נו טוב … מרגרינה לא במחוזותינו ובא לי לשנות את הרכיבים השמנים בעליל למשהו עדין ויוצא דופן אז הנה התוצאה.

 

לתבנית 30X20 או עגולה 28

 

 

 

לעוגה הבחושה-

 

3 כוסות קמח (כוס 200 מיל חד פעמית)

 

צנצנת רסק תפוחים ללא סוכר (400 גרם)

 

2 כוסות סוכר (כוס חד פעמית 200 מיל)

מיכל שמנת חמוצה 9%.

 את המיכל הריק  של השמנת ממלאים שמן תירס או חמניות.

4 ביצים גדולות ,

כפית תמצית וניל,

חצי כפית קינמון טחון

חצי קופסת שימורים קרם קוקוס (לא חלב קוקוס- קרם סמיך)

2 שקיקי אבקת אפיה

למעטפת-

 חבילת בצק עלים  רגיל – 1 קילוגרם.

 

ההכנה-

 

מקציפים היטב את  כל רכיבי העוגה הבחושה בקערה גדולה

 מרפדים את תבנית האפיה בחצי מכמות הבצק . לא לרדד להשאיר עבה את בצק העלים.

מעבירים את עיסת העוגה מעל בצק העלים הפרוש בתבנית האפיה

מכסים את העיסה בשארית הבצק אם רוצים חותכים פס אחד של 3 ס”מ לאורך לקישוט הבצק מעל.

שימו לב-לא מדביקים את קצוות העוגה כדי לתת לבחושה בפנים לתפוח.

את הבצק לא מורחים לא בביצה ולא במאומה  הוא צריך להיות שחום וקרנצ’י .

מכניסים לתנור חם מאוד של 250 מעלות בטורבו.

אחרי 10 דקות מנמיכים ל-180 ואופים שיזהיב ויתבשל.העוגה תתפח בתוך מסגרת בצק העלים.

באם בצק העלים משחים  מדי ,מכסים אותו שלא ישרף וממשיכים לאפות עד שהעוגה יוצאת יבשה בבדיקת קיסם מהצד.

סה”כ אפיה כ-40 דקות

 

 

העוגה מדהימה בטעמה ולחה בפנימה כאשר החלק החיצוני קרנצ’י

 

מפדרים  אותה באבקת סוכר או מגישים עם סירופ מעל .

 

היא הכי טעימה חמימה.

עוגה גיאורגית

עוד מהבלוג של leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

תצוגה מקדימה

קוזונק - לחמניות מתוקות בולגריות

קוזונק. איך למדתי את רזי הקוזונק (לחמניות שמרים מתוקות בולגריות ) אפור  בחוץ, חורף,גשם, אני ותלתלי יושבים לחלון מול הים. פני אדומות ובוהקות מחום,חולה וכואבות לי אזני...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

לחמניות קוטג רכות שאפשריות עם כל מיני תוספות

  לחמניות קוטג' קלות ,לערבב ולאפות- חצי קילו קמח תופח, 3 גביעי קוטג' 100 גרם חמאה  וכוס חד פעמית שמן , כף מלח , 2 ביצים גדולות , חפן ענק מלא בבצל מיובש שתמיד יש בכל...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

מגולגלות מטריפות לפסח

    לפסח צריכים יצירתיות כי לא כל מאפה שאופים בימי חול יוצא אותו טעם אבל סקרנות ואני חברים ונסיונות בחומרים שקיימים אהובים עלי ואחד מהם... הנה לכם בלי מילים...

תגובות

פורסם לפני 5 years

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה