הבלוג של leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

הבית הזוהר של לאהל'ה

כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים... +עוד

כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים לשנות סדרי עולם . לכן הבלוג שלי קיים כדי לשתף אתכם בחלומותי ובישומם.

עדכונים:

פוסטים: 512

עוקבים: 56

החל ממאי 2014

 

 

בניצה של יוגורטי

יום לפני אחרון בבולגריה ואני מארחת

טרחנו קנינו סטייקים נפלאים ורכיבים משגעים ואז מריה שלי אומרת

תני לי לעשות גם משהו

אמרתי טוב…סטפן קנה חבילת עלי פילו שמשווקים שם טריים ורכים…

יצאתי מהמטבח ונתתי  לה את הכבוד להכין …

צפיתי מהצד ומשהו היה לי מוזר…המלית הנוזלית ועוד שפוכה גם מעל…נו טוב אמרתי נראה את ההפתעה

וזו היתה בהחלט הפתעה .

המאפה תפח ותחתיתו היתה קרנצ’ית ולא הפסקתי לנשנש …

מיד ירדתי למכולת וקניתי לי כמה חבילות מהבצק המופלא הזה להביא הביתה .

שבת היתה לי האפשרות והכיף לארח עם המאפה הזה אנשים שאני אוהבת ביותר…

והנה המתכון לאוצר הזה -

חשוב מאוד לא לשנות רכיבים .הפשוט הוא הטעים .

צריך 500 גרם עלי פילו באיכות טובה או טריים אם משיגים

למלית –

חצי ליטר יוגורט תנובה פשוט 4.5% שומן

300 גרם גבינה בולגרית קשה מגוררת בפומפיה עבה (לא מעודנת ולא רכה )

4 ביצים גדולות

בוחשים היטב לאיחוד החומרים וזהו

פורשים 2 עלים ומורחים בשמן היטב עם הידיים (השתמשתי בשמן תירס)

ממלאים מהמלית בכף וגוללים לגליל לא הדוק

המלית די נוזלית לא להבהל מזה .

מסדרים בתבנית האפיה על נייר

מורחים בשמן

לציפוי –

מיכל יוגורט תנובה 4.5% שומן

ביצה גדולה

טורפים יחד היטב ומורחים על הגלילים בכף –זה נראה הרבה אבל מתייצב באפיה .

משהים את התבנית רבע שעה בחוץ.

מכניסים לתנור חם 200 מעלות ואופים כ-20 דקות עד שמשחים

התחתית תהיה קרנצ’ית

והטעם אלוהי .

 לא לחסוך בשמן שמורחים את עלי הפילו בו .

דיאטה למחרת…

בתיאבון יקירים .

 

עוד מהבלוג של leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

תצוגה מקדימה

קוזונק - לחמניות מתוקות בולגריות

קוזונק. איך למדתי את רזי הקוזונק (לחמניות שמרים מתוקות בולגריות ) אפור  בחוץ, חורף,גשם, אני ותלתלי יושבים לחלון מול הים. פני אדומות ובוהקות מחום,חולה וכואבות לי אזני...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

לחמניות קוטג רכות שאפשריות עם כל מיני תוספות

  לחמניות קוטג' קלות ,לערבב ולאפות- חצי קילו קמח תופח, 3 גביעי קוטג' 100 גרם חמאה  וכוס חד פעמית שמן , כף מלח , 2 ביצים גדולות , חפן ענק מלא בבצל מיובש שתמיד יש בכל...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

מגולגלות מטריפות לפסח

    לפסח צריכים יצירתיות כי לא כל מאפה שאופים בימי חול יוצא אותו טעם אבל סקרנות ואני חברים ונסיונות בחומרים שקיימים אהובים עלי ואחד מהם... הנה לכם בלי מילים...

תגובות

פורסם לפני 4 years

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה