הבלוג של leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

הבית הזוהר של לאהל'ה

כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים... +עוד

כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים לשנות סדרי עולם . לכן הבלוג שלי קיים כדי לשתף אתכם בחלומותי ובישומם.

עדכונים:

פוסטים: 509

עוקבים: 56

החל ממאי 2014

סטייק פילה

קפה אלברט

לא הכרתי את קפה אלברט עד שלשום וחבל שכך מפני שמזמן לא נתקלתי במסעדה מובחרת כזו ועוד בתוך  קניון .

קניון  עופר ברמת אביב .

מיד לכשהגענו למקום דרלינג ואנוכי מצאנו לנו שולחן ,הגיעה מנהלת משמרת מקסימה שישבה איתנו על תפריט והמלצות והאמת הלכנו איתה כי היא יודעת מה טוב ולפי הידע שהיה לה הבנתי שיש עם מי לדבר .

עד שיגיעו המנות שהוזמנו קבלנו לבקשתינו קוקטייל מרטיני אננס עבורי ובירה לף כהה עבור דרלינג והפלגנו בשיחה .

תמונה יכולה לכלול: ‏‏‏משקה‏ ו‏בתוך מבנה‏‏‏

תמונה יכולה לכלול: ‏‏‏‏אדם אחד או יותר‏, ‏אנשים יושבים‏‏ ו‏משקה‏‏‏

לאיטן הופיעו משפחות וזוגות שמילאו את המקום ובזוית העין ראיתי איזה טיפול אוהב קבלו .

תמונה יכולה לכלול: ‏‏‏5‏ אנשים‏, ‏‏אנשים יושבים‏‏‏

אתה מגיע למסעדה להנות ולנוח וכולם קבלו תשומת לב עילאית ויעוץ מקצועי מאנשי הצוות .

קפה אלברט הינו בראסרי איכותיבתוך מרכז קניות ברמה גבוהה ומשלב תפריט צרפתי עם נגיעות חדשניות של פחות שומן ויותר טעם.

אנשים הבאים לערוך קניותיהם או חוגגים משהו מיוחד יושבים לארוחה שרכיביה מהמובחרים שנתקלתי בהם ועם זאת במחירים שגורמים לך לחזור ולהנות שם וזה מה שבדיוק ראיתי. אנשים שחוזרים ויודעים מה רוצים כולל משפחה אחת על ילדיהם שביקשו שניצל וקבלו כזה לעילא.

השף פיטר שיקלושקי האמון על המקום כשף ראשי החל דרכו במסעדות ארופאיות בבודפשט ולונדון.

הוא עלה ארצה מהונגריה ופה מצא את דרכו בתחילה כטבח במסעדת טורקיז ביפו ואחר כך בננה בר בנווה צדק.

משם עבר  להתמחות במסעדת ימה ,מסעדת אבישג ועוד …

כיום הוא משמש כשף וכיועץ לספרי בישול בהוצאת לאנץ’ בוקס.

ביום ביקורנו השף לא היה אבל השפעתו כה גדולה שהסו שף שלו שחר זינגר הכין מנות מטריפות שרק המחישו את טיב העבודה במקום .

מנות ראשונות החלו לזרום לשולחן ודגמנו אחת אחת מבלי להשאיר פירור שכן כל אחת עלתה על קודמתה .

הגיע סלט אנדיב הטעים שמימי לא נתקלתי בכזה.

הסלט מכיל אנדיב  טרי שפורק  ופצפצץ בפינו ,גבינת סטילטון חריפה כדבעי, אגסים שבושלו ביין ,פיסטוקים מקורמלים ורוטב מיוחד שלא הציף אותו אלא נתן רק טעם טוב חמוץ מתוק בעדינות .

תמונה יכולה לכלול: ‏‏מזון‏‏

תמונה יכולה לכלול: ‏‏מזון‏‏

תמונה יכולה לכלול: ‏‏מזון‏‏

הוגש עם המנות לחם שאור טרי  וחמאה .

תמונה יכולה לכלול: ‏‏מזון‏‏

מיד לאחריו הגיע סלט פפאיה בסגנון תאילנדי שחיכיתי מעט כי אני אוהבת שהרוטב תופס מעט מטעמו ואכן כך היה .

חריף במידה מלא טעם וריח של עלי הנענע והכוסברה הטריים רק הוסיף נדבך.

תמונה יכולה לכלול: ‏‏מזון‏‏

הופיע גם פטה כבד שהעלה דמעות בענינו ומיד דרלינג ואני אמרנו – מייקו …מייקו היא חמותי ז”ל עילוי מטבח שממנה למדתי איך מתייחסים לשמרים ולעוגות גבינה והיה לחגים את ממרח הכבד האלוהי הזה וטעמו של פטה הכבד באלברט גבל בטעמי ילדות.

נימוח ומתובל במידה ומעט גרגירי מלח גס מעל . הוא הוגש עם אגס שבושל בייל מעט מתובל והוסיף טעם מיוחד .

גם צורת ההגשה היפה תענוג לעין ולנפש .

תמונה יכולה לכלול: ‏‏מזון‏‏

המלצרים שאלו בעדינות אם טעים לנו ואם נרצה משהו נוסף בלי להציק שזה משהו מופלא בעני .

ואז הגיע הקרפצ’ו .דקיק מיוחד מלא גילוחי גבינה מעל וארוגולה מתחת .

תמונה יכולה לכלול: ‏‏מזון‏‏

תמונה יכולה לכלול: ‏‏מזון‏‏

חסר לי רק טפטוף בלסמי וביקשתי מהמלצר שלי ששאל אם ארצה בנוזל או קרם .ביקשתי קרם וצדקתי .טעים כל כך ולא נודע כי בא אל קרבנו .

תמונה יכולה לכלול: ‏‏מזון‏‏

נשאלנו אם להתחיל להכין עקריות כדי לקל מנות חמות לשולחן ומשאשרנו לקח כ10 דקות שעברו מהר והגיעו מנות מלכים לשולחן .

המנה שלי -כפי שהומלצה ע”י האחמשית פילה בקר עם עצם מוח ליד .

פנכת פירה הגיעה בנפרד כראוי לה .פירה נימוח מלא בחמאה וטעים טעים .

הפילה נעשה כבקשתי והיה רק וטעים ויחד עם מוח העצם היה חגיגה בפי .

תמונה יכולה לכלול: ‏‏מזון‏‏

תמונה יכולה לכלול: ‏‏מזון‏‏

תמונה יכולה לכלול: ‏‏מזון‏‏

תמונה יכולה לכלול: ‏‏מזון‏‏

לדרלינג הגיעה מנת השרימפס שביקש.

תמונה יכולה לכלול: ‏‏מזון‏‏

תמונה יכולה לכלול: ‏‏מזון‏‏

מנה נדיבה של שרימפסים גדולים ברוטב יין ריחני ,מנה מלאת טעם שבושלה בעדינות והשרימפס היו רכים וטעימים ביותר .

המנה לוותה באורז לבן מאודה ודרלינג נהנה ממנה מאוד .

הגענו לקינוחים שבעים אבל היי מי לא מוצא מקום לשן מתוקה .

בחרנו שלוש מנות טעימה שהיו נפלאות אבל אחת מהן עברה את הנפלא לאלוהי .

קוקילידת שיערות קדאיף בשתי שכבות שכבה אחת עם גלידת פיסטוק מומלחת קלות והשניה ונילית ועדינה משהו שאזכור היטב ואף אנסה לשחזר בבית.

תמונה יכולה לכלול: ‏‏מזון‏‏

תמונה יכולה לכלול: ‏‏מזון‏‏

מנת הפרופיטרול היתה טעימה והוגשה עם גנאש ליד . פרופיטרול הינה פחזנית ממולאה גליה ומוגשת עם רוטב לידה.

תמונה יכולה לכלול: ‏‏מזון‏‏

תמונה יכולה לכלול: ‏‏מזון‏‏

מנת הפנה קוטה המיוחדת שקבלנו היתה בין דפי מאפה שהכיל שקדים ופריך .

מעל הקרם והבצק הונחו פירות יער ורוטב טעים . מנה יפיפיה מושקעת וטעימה .

תמונה יכולה לכלול: ‏‏‏קינוח‏ ו‏מזון‏‏‏

בבירור, הקינוחים לא הוכנו במסעדה אלה הוזמנו במיוחד בעבודת יד איכותית וטעימה להפליא .

אסכם ואומר שברור אחזור לאלברט להנות מארוחה טובה וטעימה כזו עם משפחתי ואחגוג בה.

יצאתי משם מחייכת לאחר כשקראתי לשחר שבישל עבורנו לפי מתכוני השף והודיתי לו .

ולפני היציאה גם קבלתי עבורכם מתכון להכנה בבית .

ראוי לציין שמנות שהגיעו לשכני לשולחנות ועוררו את סקרנותי ביקשתי לצלמן ונעניתי בחיוב וחיוך וטוב להכיר אנשים טובים באמצע הדרך…הם הכירוני אז שמחתי על הדרך לצלם עבורכם מנת דגל של סלט ניסואז  ואת השניצל שביקש הילד של השכנים שמאלה .

כמו כן למי שבא לאכול ארוחת בוקר מעולה מוזמן לאגס בנדיקט ,עוד ועוד מנות יפות וטעימות.

תמונה יכולה לכלול: ‏‏‏אנשים יושבים‏ ו‏מזון‏‏‏

תמונה יכולה לכלול: ‏‏‏מזון‏ ו‏בתוך מבנה‏‏‏

ערב מיוחד שכזה מלא בתובנה שאוכל טוב ,אנשים נפלאים ומקום שנותן ליבו ללקוחותיו ימצאוני תמיד חוזרת .

מתכון – קפה אלברט – לינגווני קרבונרה :

לינגוויני קרבונרה:

פסטה לינגוויני איכותית

חצי כוס שמנת 42%

20 גרם חמאה

120 גרם חזה אווז מעושן/רצועות בייקון

3 שיני שום חתוכות לפרוסות

בצל סגול קטן חתוך דק לקוביות

פטרוזיליה קצוצה, עלה אורגנו טרי קצוץ

חלמון ביצה מופרד (פר מנה)

מלח, פלפל שחור גרוס

פלפל שאטה יבש

80 מ?ל ציר ירקות מצומצם

הוראות הכנה:

1.ממיסים חמאה במחבת ומטגנים את השום והבצל עד להשחמה

2.מוסיפים עלי אורגנו טרי, שאטה וקוביות חזה האווז עד לצריבה והשלמה של האווז

3.מוסיפים את ציר הירקות והשמנת וממשיכים לבשל עד לצמצום הרוטב לכדי רוטב סמיך ועשיר תוך כדי הוספת מלח פלפל ושיפור טעמים

4.מוסיפים את הפסטה במידת עשייה ?אל דנטה? ומחברים אותה לרוטב

5.להגשה, מניחים את הפסטה אל הצלחת, מוסיפים חלמון ביצה שלם באמצע, מקשטים עם פטרוזיליה מעל

6. אחרי ההגשה מערבבים יחד ובתיאבון !

 

אל תפספסו את המסעדה המופלאה הזו התקשרו והזמינו מקום ואם אתם באיזור בדקו וימצאו עבורכם תמיד מקום ושירות נפלא!!!

מחירים נוחים

המסעדה אינה כשרה

מחירים לדוגמא -

 פטה כבד אגסים ביין לבן ותבלינים ברוסקטה. מחיר : 52 ₪

קרפצ’יו פילה בקר שמן זית , אורוגולה , לימון ופרמז’ן מוגש עם ברוסקטה . מחיר : 56 ₪

פילה סלמון בגריל עגבניות קלויות , בייבי תרד ושום קונפי. מחיר : 98 ₪

פסטת לינגוויני דה מאר עם פירות ים , רוטב עגבניות , לימון כבוש, פסטיס ועשבי תיבול . מחיר: 89 ₪

 

 

אתר הבית:  http://www.cafealbert.co.il

פייסבוק: Café Albert Brasserie

שעות פתיחה: ימים א’ – ה’, 09:00-22:00 , יום ו’ 8:00-16:00
טלפון להזמנות: 053-7930992
כתובת: איינשטיין 40, רמת אביב, תל אביב

 

 

 

 

 

 

 

 

עוד מהבלוג של leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

תצוגה מקדימה

קוזונק - לחמניות מתוקות בולגריות

קוזונק. איך למדתי את רזי הקוזונק (לחמניות שמרים מתוקות בולגריות ) אפור  בחוץ, חורף,גשם, אני ותלתלי יושבים לחלון מול הים. פני אדומות ובוהקות מחום,חולה וכואבות לי אזני...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

לחמניות קוטג רכות שאפשריות עם כל מיני תוספות

  לחמניות קוטג' קלות ,לערבב ולאפות- חצי קילו קמח תופח, 3 גביעי קוטג' 100 גרם חמאה  וכוס חד פעמית שמן , כף מלח , 2 ביצים גדולות , חפן ענק מלא בבצל מיובש שתמיד יש בכל...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

מגולגלות מטריפות לפסח

    לפסח צריכים יצירתיות כי לא כל מאפה שאופים בימי חול יוצא אותו טעם אבל סקרנות ואני חברים ונסיונות בחומרים שקיימים אהובים עלי ואחד מהם... הנה לכם בלי מילים...

תגובות

פורסם לפני 4 years

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה