הבלוג של leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

הבית הזוהר של לאהל'ה

כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים... +עוד

כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים לשנות סדרי עולם . לכן הבלוג שלי קיים כדי לשתף אתכם בחלומותי ובישומם.

עדכונים:

פוסטים: 536

החל ממאי 2014

 

שבלולי שמרים עם קמח אגוזים

 

שבלולי שמרים עם קמח ושמן אגוזים.

כשחברים שלי החליטו להביא ארצה את המוצרים הללו היו שפערו פה .

אני אוהבת דברים יוצאי דופן והם הגיעו אלי עם מלאי .

טעמתי והחלטתי בזמני הפנוי לנסות ליצור טעם חדש .

השתמשתי במה שיש בבית ללא בעיה והנה לפניכם התוצאה .
500 גרם קמח לבן
כוס מידה קמח אגוזים
כוס מידה שמן אגוזים
כוס מידה סוכר
2ביצים גדולות
כוס מידה חלב חמים+כף סוכר+50 גרם שמרים טריים להמיס יחד ולההשאיר במקום חמים עד שיעלו בועות קצף.
ברגע שהחלה ריאקציה ויש קצף.
מניחים הכל בקערה גדולה ולשים לבצק נעים .הוא בתחילה מעט דביק ועם הלישה הופך לנעים.אני עושה זאת ידנית אבל ניתן במיקסר.
אם חסרים נוזלים מוסיפים מים חמימים טיפות בכל פעם עד שיש בצק כזה.
מניחים מכוסה ומשומן היטב לתפיחה .כהכפיל נפח לשים שוב ומתפיחים שוב .
בפעם הזו מרדדים למלבן ענק
מורחים אותו במלית רצויה .
אצלי ערבבתי ריבת תפוזים עם שוקולית לאפיה ופיזרתי אגוזים קצוצים דק.
סוגרים לכרוכית הדוקה ופורסים לפרוסות של כ-3ס”מ.
מניחים על נייר אפיה משומן בתבנית התנור ברווחים כי הפרוסות תופחות .
מתפיחים שיכפילו נפח ואופים כ-30 דקות ב-180 מעלות .את שלי אפיתי בטורבו.לבדוק כי כל תנור הוא שונה .
להוציא כשמוכן ולמרוח במברשת סירופ מכוס סוכר חום,כוס מים ותמצית שקדים כמה טיפות או וניל.מרתיחים יחד 10 דקות עד להווצרות הסירופ.
לחילופין אפשר סירופ מייפל אמיתי .
תהנווו

התמונה של ‏לאה זוהר‏.

עוד מהבלוג של leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

תצוגה מקדימה

קוזונק - לחמניות מתוקות בולגריות

קוזונק. איך למדתי את רזי הקוזונק (לחמניות שמרים מתוקות בולגריות ) אפור  בחוץ, חורף,גשם, אני ותלתלי יושבים לחלון מול הים. פני אדומות ובוהקות מחום,חולה וכואבות לי אזני...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

לחמניות קוטג רכות שאפשריות עם כל מיני תוספות

  לחמניות קוטג' קלות ,לערבב ולאפות- חצי קילו קמח תופח, 3 גביעי קוטג' 100 גרם חמאה  וכוס חד פעמית שמן , כף מלח , 2 ביצים גדולות , חפן ענק מלא בבצל מיובש שתמיד יש בכל...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

מגולגלות מטריפות לפסח

    לפסח צריכים יצירתיות כי לא כל מאפה שאופים בימי חול יוצא אותו טעם אבל סקרנות ואני חברים ונסיונות בחומרים שקיימים אהובים עלי ואחד מהם... הנה לכם בלי מילים...

תגובות

פורסם לפני 4 years

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה