הבלוג של leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

הבית הזוהר של לאהל'ה

כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים... +עוד

כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים לשנות סדרי עולם . לכן הבלוג שלי קיים כדי לשתף אתכם בחלומותי ובישומם.

עדכונים:

פוסטים: 544

החל ממאי 2014

 

 

 

 

 

עוגת שמרים גבינה של מייקו לא אפויה

עוגת שמרים גבינה של מייקו חתוכה

בצק שמרים –

 

קילו ורבע קמח בערך

 

50 גרם שמרים טריים בלבד מומסים בחצי כוס מים חד פעמית וכפית סוכר

 

200 גרם חמאה או מרגרינה

 

200 גרם סוכר לבן

 

2 שקיות סוכר וניל

 

כוס חלב של 200 מיל

 

2 ביצים

 

 

ממסים את החמאה/מרגרינה

 

מוסיפים לה את שאר החומרים ולשים לבצק נוח לעבודה אן חסר קמח מוסיפים . משמנים

 

אותו היטב ומשאירים לתפוח מכוסה בטמפרטורת החדר .

 

לשים כך פעמיים ומתפיחים .

 

ממלאים במליות השונות

 

למלית גבינה –

 

1 גבינת טוב טעם 9%

 

1 שמנת חמוצה

 

2 כפיות גדושות קורנפלור

 

חצי שקית אבקת אפיה

 

5 כפות סוכר לבן גדושות

 

חלבון ביצה (החלמון למריחה על הבצק

 

50 גרם צימוקים כהים(אוזבקים) שרויים במים רותחים לרבע שעה ומסוננים .

 

 

מערבבים היטב וממלאים לשטרודל או צורה שבא לכם

 

 

למלית פרג –

 

/

 

150 גרם פרג טחון טרי

 

5 כפות גדושות סוכר

 

כוס חלב 200 מיל

 

30 גרם חמאה

 

כפית תמצית רום

 

כפית קליפת תפוז מגוררת

 

5 ביסקוויטי פתי בר גרוסים

 

 

מרתיחים את החלב החמאה והפרג עם הסוכר כרבע שעה

 

מוסיפים רום ותפוז מרתיחים עוד דקותיים ,מוסיפים את הביסקוויטים ומערבבים היטב הם יספגו את הנוזלים המיותרים .

 

מצננים ואפשר כשפושר, למלא עלה בצק שרידדנו

 

מורחים על כל הבצק המרודד ומגלגלים לגליל עבה הוא יהיה משולב בבצק.

 

מורחים ביצה טרופה מתפיחים שוב ואופים .

 

 

למלית תפוחים –

 

מבשלים תפוחים עם סוכר ומעט מים לריבה לא מתוקה מאוד

 

לכל קילו תפוחים 350 גרם סוכר .

 

אני הוספתי וניל

 

מוזמנים להוסיף קינמון וקליפת לימון ,צימוקים ואגוזים .

ממלאים עלה בצק מרודד מגלגלים או יוצרים צורה שרוצים מורחים חלמון ביצה טרוף במעט שמן מתפיחים שוב ואופים עוגת גבינה שמרים של מייקו לא אפויה

עוד מהבלוג של leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

תצוגה מקדימה

קוזונק - לחמניות מתוקות בולגריות

קוזונק. איך למדתי את רזי הקוזונק (לחמניות שמרים מתוקות בולגריות ) אפור  בחוץ, חורף,גשם, אני ותלתלי יושבים לחלון מול הים. פני אדומות ובוהקות מחום,חולה וכואבות לי אזני...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

לחמניות קוטג רכות שאפשריות עם כל מיני תוספות

  לחמניות קוטג' קלות ,לערבב ולאפות- חצי קילו קמח תופח, 3 גביעי קוטג' 100 גרם חמאה  וכוס חד פעמית שמן , כף מלח , 2 ביצים גדולות , חפן ענק מלא בבצל מיובש שתמיד יש בכל...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

מגולגלות מטריפות לפסח

    לפסח צריכים יצירתיות כי לא כל מאפה שאופים בימי חול יוצא אותו טעם אבל סקרנות ואני חברים ונסיונות בחומרים שקיימים אהובים עלי ואחד מהם... הנה לכם בלי מילים...

תגובות

פורסם לפני 5 years

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה