הבלוג של leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

הבית הזוהר של לאהל'ה

כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים... +עוד

כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים לשנות סדרי עולם . לכן הבלוג שלי קיים כדי לשתף אתכם בחלומותי ובישומם.

עדכונים:

פוסטים: 551

החל ממאי 2014

הצדף

מסעדת הצדף הותיקה והטעימה יצאה בתפריט לילה לצעירים (גם לאלו שצעירים בנפשם ומבלים בלילות)

הבעליפ והשף הראשי דוד אביטל וביתו חגית אמונים על המנות החדשות והטעימות שאותן התכבדתי להיות מוזמנת ולטעום .

הגענו למסעדה בליל חם מאוד לטעום את היצירות החדשות והקלילות הללו והתקבלו באהבה עם קוקטיילים ,מטבלים ולחם טעים .

ולאיטן החלו לזרום מנות יפיפיות, ריחניות וטעימות טעימות ועם החברה והשתיה מצב הרוח היה מופלא וכולם השתתפו בחגיגההזו .

המנות החדשות מאופיינות בטעמים קלילים של רטבים על בסיס הדרים,חומצים,ירקות ועוד כל טוב

ורק מנה אחת שהיתה עם שמנת ולתוכה צללתי והתמכרתי ואליה נגיע…

מחירי מנות נעים בים 40-60 ש”ח ושוות לכל כיס .

קוקטיילים הורסים -

התמונה של ‏לאה זוהר‏.

התמונה של ‏לאה זוהר‏.

מנות פתיחה טעימות שבראשן לחם חם וחמאה שבלעדיה אין פתיחה.

התמונה של ‏לאה זוהר‏.

כרובית,סילאן,אגוזי מלך וסחוג וגם כוסברה

סלק טרי בתחמיץ,

איקרא,

דג מלוח,

ציזיקי

איקרא

ועם הלחם וחמאה . אין מילים

התמונה של ‏לאה זוהר‏.

התמונה של ‏לאה זוהר‏.

ממשיכים עם המנות שזורמות וטעימות אחת אחרי האחרת .

חציל שרוף,סילאן,גבינת טולום טורקית טפטופי טחינה עגבניה וטעם של עוד

התמונה של ‏לאה זוהר‏.

סלט חם וקר של עגבניות שרי צבעוניות,גבינה בולגרית וחלמון ביצה .

התמונה של ‏לאה זוהר‏.

התמונה של ‏לאה זוהר‏.

סשימי לוקוס על מצע של טחינת יוגורט,קרם אפונה וחציל קלוי

התמונה של ‏לאה זוהר‏.

סלט קיסר

התמונה של ‏לאה זוהר‏.

ריזוטו שחור עם אספרגוס,אפונה ופרמז’ןהתמונה של ‏לאה זוהר‏.קרפצ’יו דניס מטורף עם הלחם החם . אייי והיו שם זרעי עגבניה,שמנת חמוצה ושמיר ,פלפל חריף כוסברה וזסטים של תפוז ריחני

התמונה של ‏לאה זוהר‏.

התמונה של ‏לאה זוהר‏.

קרפצ’יו עגבניות מיובשות במקום ועדיין לחות ,אנשובי,זיתים ושמן זית הצטרפו לחגיגה פלפל חריף ויוגורט עיזים .

התמונה של ‏לאה זוהר‏.

ורניקס ממולאים קרם פטריות עם וטלה עשוי בשיטת בייקון על מצע שמנת חמוצה

התמונה של ‏לאה זוהר‏.

מג’אווזין – מחותנים – חתן וכלה מסרדינים ממולאים ירק ושום בסגנון מרוקני

התמונה של ‏לאה זוהר‏.

ואז מגיעים שני סוגי שרימפס -מנות שלא לוותר עליהן .

אחת ברוטב הדרים מתקתק .הם משופדים ונצרבו בגריל והונחו על הרוטב העילאי .

התמונה של ‏לאה זוהר‏.

והמנה השניה שרימפס ברוטב שמנת וגבינת גליל כחולה ובטעם של עודדד

התמונה של ‏לאה זוהר‏.

התמונה של ‏לאה זוהר‏.

פולנטה מתירס משגעת ומעליה מיקס פטריות שמן כמהין ופרוסות דקיקות של פרמז’ן

התמונה של ‏לאה זוהר‏.

התמונה של ‏לאה זוהר‏.

והגיעה שעת הסיום ואנחנו כבר שבעים אבל מי לא מוצא מקום לדגום קינוחים מטריפים .

נתחיל בסברינות קטנות ולא כאלו פרווה . חלביות לחלוטין ומלאות קרם ופירות מעל .

התמונה של ‏לאה זוהר‏.

התמונה של ‏לאה זוהר‏.

התמונה של ‏לאה זוהר‏.קינוח חלבהטבעוני שאפילו לא הורגש כז . מקושט בשערות חלבה וסילאן

התמונה של ‏לאה זוהר‏.והמנה האחרונה והכי הכי שיש סוג של מילפיי עם קרם טעים ומעל בננה ושהכל קורמל עד שהסוכר הפך קשיח כמו של קרם ברולה .

התמונה של ‏לאה זוהר‏.ועם כאלו מנות מי צריך יותר?

בואו להנות ממסעדת הצדף בראשון לציון .

קרוב לים

מרכזי ועם זאת שקט ונותן במה למפגשים אישיים נעימים וטעימים בשעות מאוחרות ללא כובד של מנות שמנות.

ואם למישהו בא לדגום ממנות המסעדה האחרות יהיו לו גם 15% הנחה .

ישמחו לארח אתכם .

מסעדת הצדף

שדרות משה דיין פינת יוסף ספיר 2 ראשון לציון.

טלפון 03-9627111

תפריט הערב מוצע בכל יום מימות השבוע מ-21:00 בערבועד שעת הסגירה.

האתר של המסעדה http://www.zedef.co.il/he/home/default.aspx

עוד מהבלוג של leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

תצוגה מקדימה

קוזונק - לחמניות מתוקות בולגריות

קוזונק. איך למדתי את רזי הקוזונק (לחמניות שמרים מתוקות בולגריות ) אפור  בחוץ, חורף,גשם, אני ותלתלי יושבים לחלון מול הים. פני אדומות ובוהקות מחום,חולה וכואבות לי אזני...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

לחמניות קוטג רכות שאפשריות עם כל מיני תוספות

  לחמניות קוטג' קלות ,לערבב ולאפות- חצי קילו קמח תופח, 3 גביעי קוטג' 100 גרם חמאה  וכוס חד פעמית שמן , כף מלח , 2 ביצים גדולות , חפן ענק מלא בבצל מיובש שתמיד יש בכל...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

מגולגלות מטריפות לפסח

    לפסח צריכים יצירתיות כי לא כל מאפה שאופים בימי חול יוצא אותו טעם אבל סקרנות ואני חברים ונסיונות בחומרים שקיימים אהובים עלי ואחד מהם... הנה לכם בלי מילים...

תגובות

פורסם לפני 5 years

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה