הבלוג של leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

הבית הזוהר של לאהל'ה

כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים... +עוד

כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים לשנות סדרי עולם . לכן הבלוג שלי קיים כדי לשתף אתכם בחלומותי ובישומם.

עדכונים:

פוסטים: 536

החל ממאי 2014

גולש עם בצקניות ובשר

מגיעים הביתה בקור הזה ובסיר שמחכה במקרר יש מעדן שמחממים והוא מחמם אותנו …כיף

 

  • לבצקניות -
    כוס קמח ,
    ביצה גדולה,
    2 וחצי כפות מים,
    חצי כף שמן ,מלח ככפית,
    להכנתן
    שמים קמח בקערה חופרים גומה ושמים את שאר החומרים פנימה.
    מערבבים בכף ליצירת בצק רך.
    מגררים בפומפיה עבה לתבשיל . או במכשיר לבצקניות .
  •  לגולש-
    1 קילוגרם בשר שריר-8 או כתף 5 בקוביות,
    בצל ענק ,
    2 כפות פפריקה מתוקה ואם רוצים אז גם חריפה ,
    2 כפות רסק עגבניות טוב -השתמשתי ביכין המרוכז יותר,
    2 כפות סוכר חום ,
    כפית פלפל שחור גרוס גס ,
    2 כפות אבקת מרק ,
    בצל ענק בקוביות,
    5 שיני שום פרוסות ,
    חצי כפית קימל
    -קילו תפוחי אדמה בקוביות
    מים כדי כיסוי ונוספים לפי הצורך כמו בתמונה.
    מעט קמח לקימוח הבשר .
    מלח לפי טעם אני תיבלתי פה כפית .
     אופן הכנת התבשיל -
    מטגנים הבצל להזהבה בהירה ,
    מוסיפים בשר ושום וצורבים מעט מוסיפים מים ואת כל התבלינים כולל רסק העגבניות ומביאים לרתיחה .
    מנמיכים אש ומבשלים שעה .
    מוסיפים תפוחי אדמה ומבשלים שיתרככו,
    מוסיפים הבצקניות ובודקים שיש מספיק נוזלים .מבשלים עוד כרבע שעה .ושוב תמיד לראות שיש נוזלים כמו בצלחת.לטעום לתקן תיבול ולהגיש רותח עם  חמוצים לחם אחיד.
    בתיאבון

גולש בשר עם תפוחי אדמה הונגרי אמיתי

עוד מהבלוג של leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

תצוגה מקדימה

קוזונק - לחמניות מתוקות בולגריות

קוזונק. איך למדתי את רזי הקוזונק (לחמניות שמרים מתוקות בולגריות ) אפור  בחוץ, חורף,גשם, אני ותלתלי יושבים לחלון מול הים. פני אדומות ובוהקות מחום,חולה וכואבות לי אזני...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

לחמניות קוטג רכות שאפשריות עם כל מיני תוספות

  לחמניות קוטג' קלות ,לערבב ולאפות- חצי קילו קמח תופח, 3 גביעי קוטג' 100 גרם חמאה  וכוס חד פעמית שמן , כף מלח , 2 ביצים גדולות , חפן ענק מלא בבצל מיובש שתמיד יש בכל...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

מגולגלות מטריפות לפסח

    לפסח צריכים יצירתיות כי לא כל מאפה שאופים בימי חול יוצא אותו טעם אבל סקרנות ואני חברים ונסיונות בחומרים שקיימים אהובים עלי ואחד מהם... הנה לכם בלי מילים...

תגובות

פורסם לפני 4 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה