הבלוג של leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

הבית הזוהר של לאהל'ה

כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים... +עוד

כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים לשנות סדרי עולם . לכן הבלוג שלי קיים כדי לשתף אתכם בחלומותי ובישומם.

עדכונים:

פוסטים: 548

החל ממאי 2014

טורטיה ממולאה בסלט טונה

טורטיה ממולאה בסלט טונה 1

טורטיה ממולאה בסלט טונה - רכיבים

ארוחה חמה?

נו וויי .פשוט חם לי.

החום המשגע הזה גורם לכך שלא בא להכנס למטבח ולבשל ,אבל חייבים לאכול ואצלי רגילים לשאול מה יש היום?

אז ממוחי הקודח הגיתי מנה טעימה בלי הרבה עבודה .

טורטיות דקות פציחות מבחוץ וממולאות סלט טעים .יוגורט ושתיה קרה ובא גואל לציון .

לטורטיות ניתן טאצ’ אחר כשהן טוגנו במעט חמאה מלוחה כשצידן החיצוני הופך לחום בהר ואפילו שרפתי לי אחת כמו בילדות כששרפנו פיתות על הגז ואכלנו מרוחות בחמאה וגבינה בולגרית .

מכינים כך חבילה בת 8 יחידות ומניחים על צלחת כשצידן הכהה יותר בתחתית .

ל2 מנות יפות צריך -

קופסת טונה במים מסוננת (160 גרם)

חצי פחית גדולה תירס (קנו כזה ללא סוכר כי אין בו צורך)

ביצה קשה גדולה חתוכה לקוביות

2 מלפפונים כבושים בחומץ בינוניים -חתוכים לקוביות

חצי פלפל אדום מתוק חתוך לקוביות קטנטנות -אפשר גם חריף למי שאוהב

בצל קטנטן בקוביות קטנטנות .

פלפל שחור ומלח לפי הטעם

כף רוטב שום

כף מיונז טוב

קליפה מחצי לימון מגוררת לטעם

כף רוטב טריאקי – אני קונה את של אוסם בשל הרכיבים הטובים שבו (הוא לא סירופ סוכר ולא אני מפרסמת את אוסם פה)

בקערה מתאימה בוחשים הכל היטב .

לוקחים עלה טורטיה ומניחים על צלחת שטוחה כהתחתית האפויה יותר מונחת למטה.

ממלאים מהסלט בכף על כל הטורטיה  כך שכשנגלגל יהיה סלט בכל גלגול. משאירים בקוטר  2 ס”מ ללא סלט כי כשמגלגלים הוא יתפשט.

חותכים כל טורטיה ל-2 או יותר לפי הצורך.

מגישים עם יוגורט ליד .

שתיה קרה מאסט ומומלץ אייס קפה קר.

למנות נוספות תכפילו כמויות .

ראוי לציין שאת הטורטיות קבלתי לנסיון והן יצאו מעולות.הן לבנות ויפות וניתן לטגנן ולהזהיבן כפי שציינתי קודם .

הטורטיות יובאו ע”י חבאת AVEL ארצה  והן מומלצות.
טורטיות של AVEL מיוצרות במפעל מוביל באירופה ומיובאות בקירור מתוך מטרה לשמור על טריותן.
בכל מארז, ניתן למצוא שמונה יחידות בקוטר 20 ס”מ (45 גרם), סה”כ 360 גרם במארז.
מחיר לצרכן: 8.90 ¤ למארז. .

חברת AVEL  בבעלותו של אבי רווח מייבאת ארצה מוצרים מעולים בהם- עלי גפן,פריכיות ועוד ועוד על מנת לתת לצרכן הישראלי טעימות מחו”ל במחיר שווה לכל נפש.

המוצרים מיוצרים במפעלים מובילים באירופה ומיובאים בקירור ארצה.
כשרות: כשר פרווה, בהשגחת בד”צ, חתם סופר בני ברק ובאישור הרבנות הראשית לישראל.
ניתן למצוא ברשתות השיווק: יינות ביתן, מגה, ויקטורי, מחסני השוק, סופר דוש, טיב טעם, חביב, מחסני מזון, חינם פלוס, מאי מרקס, מזוז, מרכז המזון יהודה,
שיווק כרמיאל, סופר חוף הדקל, סיטונאות רחמים, קרלברג, כלבו סאמארה, שוק פייסל, רב שיווק,
ח. כהן ובעוד מאות מינימרקטים וחנויות מתמחות ברחבי הארץ.

טורטיה-עלים

 

עוד מהבלוג של leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

תצוגה מקדימה

קוזונק - לחמניות מתוקות בולגריות

קוזונק. איך למדתי את רזי הקוזונק (לחמניות שמרים מתוקות בולגריות ) אפור  בחוץ, חורף,גשם, אני ותלתלי יושבים לחלון מול הים. פני אדומות ובוהקות מחום,חולה וכואבות לי אזני...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

לחמניות קוטג רכות שאפשריות עם כל מיני תוספות

  לחמניות קוטג' קלות ,לערבב ולאפות- חצי קילו קמח תופח, 3 גביעי קוטג' 100 גרם חמאה  וכוס חד פעמית שמן , כף מלח , 2 ביצים גדולות , חפן ענק מלא בבצל מיובש שתמיד יש בכל...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

מגולגלות מטריפות לפסח

    לפסח צריכים יצירתיות כי לא כל מאפה שאופים בימי חול יוצא אותו טעם אבל סקרנות ואני חברים ונסיונות בחומרים שקיימים אהובים עלי ואחד מהם... הנה לכם בלי מילים...

תגובות

פורסם לפני 5 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה