הבלוג של leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

הבית הזוהר של לאהל'ה

כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים... +עוד

כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים לשנות סדרי עולם . לכן הבלוג שלי קיים כדי לשתף אתכם בחלומותי ובישומם.

עדכונים:

פוסטים: 538

החל ממאי 2014

חצילים

 

 

שני תבשילי חצילים קלויים על האש.

 

 

 

חצילים בקציצות בשר

 

 

קולים חצילים בכמות גדולה – משהו כמו 6 גדולים קולפים וקוצצים ביד בסכין לתוך סיר גדול.

 

מוסיפים 2 כוסות מים ,כפית פלפל שחור, כף אבקת מרק ו8 שיני שום גדולות בפרוסות.

 

מביאים לרתיחה על אש גבוהה .מנמיכים אש ומוסיפים קציצות בשר רגילות שמכינים מראש ואפשר לטגן קודם.

 

מבשלים יחד לפחות שעה וחצי על אש קטנה ואם צריך עוד מים מוסיפים.בתאבון…מלח לפי טעם כמובן.

 

 

קציצות בשר מכינים כל אחד כמו שהוא אוהב.

שלי עשויות מ-

חצי קילוגרם בשר בקר מעט שמן טחון

1 ביצה

1 בצל גדול מגורר עם נוזליו

3 כפות פירורי לחם טובים

1 שקיק אבקת אפיה

כפית פלפל שחור ,כפית מלח

כפית כמון וירק איזה שאוהבים – אצלי הולך פטרוזיליה וכוסברה יחד  .

לשים היטב ויוצרים קציצות או כדורי בשר ואפשר גם אליפטיים.

 

 

לחצילים עם פרוסות בשר השיטה אחרת

 

 

מרתיחים 8 פרוסות בשר כתף עבות במים שבהם יש 3 כפות בצל מיובש

 

כמה שיני שום ,פלפל שחור

 

כף אבקת מרק עוף וכף אבקת מרק בצל

 

כמה ענפי כוסברה טריה

 

 

בנתיים קולים בגריל חצילי בלאדי במשקל 2 קילוגרם.

 

קולפים ומעבירים נקיים לסיר שיכיל גם את הבשר

 

מוסיפים מצקת ממרק הבשר ,כף סוכר חום

 

כף בצל מיובש – כמה שיני שום ,פלפל שחור וכפית אבקת מרק עוף,

 

מביאים לרתיחה

 

 

מעבירים את פרוסות הבשר לסיר ומבשלים יחד כמה דקות

 

מעבירים הכל לתבנית עגולה ואופים שעה על 180 מעלות עד שרוב הנוזלים מתנדפים.

 

מגישים רותח עם פיתות או חלה מתוקה

 

לחם שחור פשוט יהיה שוס לניגוב הרוטב .

 

 

חצילים שרופים עם בשר כתף

עוד מהבלוג של leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

תצוגה מקדימה

קוזונק - לחמניות מתוקות בולגריות

קוזונק. איך למדתי את רזי הקוזונק (לחמניות שמרים מתוקות בולגריות ) אפור  בחוץ, חורף,גשם, אני ותלתלי יושבים לחלון מול הים. פני אדומות ובוהקות מחום,חולה וכואבות לי אזני...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

לחמניות קוטג רכות שאפשריות עם כל מיני תוספות

  לחמניות קוטג' קלות ,לערבב ולאפות- חצי קילו קמח תופח, 3 גביעי קוטג' 100 גרם חמאה  וכוס חד פעמית שמן , כף מלח , 2 ביצים גדולות , חפן ענק מלא בבצל מיובש שתמיד יש בכל...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

מגולגלות מטריפות לפסח

    לפסח צריכים יצירתיות כי לא כל מאפה שאופים בימי חול יוצא אותו טעם אבל סקרנות ואני חברים ונסיונות בחומרים שקיימים אהובים עלי ואחד מהם... הנה לכם בלי מילים...

תגובות

פורסם לפני 4 years

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה