הבלוג של leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

הבית הזוהר של לאהל'ה

כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים... +עוד

כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים לשנות סדרי עולם . לכן הבלוג שלי קיים כדי לשתף אתכם בחלומותי ובישומם.

עדכונים:

פוסטים: 551

החל ממאי 2014

קינוח קרמל קפה

ידוע לכשקפה אני מאוד אוהבת בטעמים שלי .

יום חמישי בערב -טלפון.

אמא אנחנו באות לשבת כך נני מודיעה לי .

חום אימים בחות וקינוח חם לא בא בחשבון ו…הופ טלפון – לאה ? כן.

את בבית?יש משלוח עבורך.

הגיעה שקית עם קפסולות הקפה של חברת AVEL

בדקתי שהן מתאימות למכונת הנספרסו שלי ואז עלה בי הרעיון הזה לקינוח והפעם הוא גם טבעוני …קליל וטעים .

בואו נכין יחד

לקרמל – כוס כוכר -200 גרם וכוס חלב שקדים (יש בכל סופר)

ממיסים על אש קטנה עד שנוצר קרמל חום בהיר לא לשרוף .

כשהקרמל מוכן להוסיף לו את שארית חלב השקדים-הס”כ ליטר .

מוסיפים כוסית קפה שהוכן מראש

בוחשים יחד

בקערה קטנה ממיסים 8 כפות קורנפלור ב100 מיל מים קרים

בוחשים לתוך תערובת הקרמל ומביאים לרתיחה תוך בחישה .

יווצר לנו פודינג משגע

מצננים לטמפרטורת חדר

לקצפת-פחית קרם קוקוס קרה מאוד +3 כפות סוכר -מקציפים בדיוק כמו שמנת מתוקה (לשים לב שכתוב קרם קוקוס ולא מי קוקוס)

בוחשים לתוך הפודינג 3/4 מכמות הקצפת ומקפלים בעדינות

מוזגים לכוסות יפות ומזלפים מעל משארית הקצפת.

מקשטים בעוגיות פריכות .לי היו עוגיות שקדים פריכות שפוררתי

קצת שוקולד מריר מגורר .

לקרר היטב .

טעם חדש ומופלא מובטח לכם .

נני אמרה שמעתה לא אשכח להכניס לתפריט הקבוע .דיינו!!!

ראוי לציין  שהשתמשתי בקפסולות הקפה מסוג FORTISIMO המותאמות למכונות נספרסו ב-4 דרגות חוזק וטעמים שונים. כל מארז מכיל 10 קפסולות במשקל 5 גרם ליחידה. עלותו של מארז נמכרת ב 11.90 לצרכן

https://api-mail.walla.co.il/email/279141428/attachment/%2573A9976B49AA6C171DC7BE1BEF711205C5377AE3

הן כשרות ונוחות לשימוש .

עוד מהבלוג של leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

תצוגה מקדימה

קוזונק - לחמניות מתוקות בולגריות

קוזונק. איך למדתי את רזי הקוזונק (לחמניות שמרים מתוקות בולגריות ) אפור  בחוץ, חורף,גשם, אני ותלתלי יושבים לחלון מול הים. פני אדומות ובוהקות מחום,חולה וכואבות לי אזני...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

לחמניות קוטג רכות שאפשריות עם כל מיני תוספות

  לחמניות קוטג' קלות ,לערבב ולאפות- חצי קילו קמח תופח, 3 גביעי קוטג' 100 גרם חמאה  וכוס חד פעמית שמן , כף מלח , 2 ביצים גדולות , חפן ענק מלא בבצל מיובש שתמיד יש בכל...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

מגולגלות מטריפות לפסח

    לפסח צריכים יצירתיות כי לא כל מאפה שאופים בימי חול יוצא אותו טעם אבל סקרנות ואני חברים ונסיונות בחומרים שקיימים אהובים עלי ואחד מהם... הנה לכם בלי מילים...

תגובות

פורסם לפני 5 years

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה