הבלוג של leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

הבית הזוהר של לאהל'ה

כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים... +עוד

כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים לשנות סדרי עולם . לכן הבלוג שלי קיים כדי לשתף אתכם בחלומותי ובישומם.

עדכונים:

פוסטים: 536

החל ממאי 2014

חצפורי

חצפורי לא אפויחצפורי ביצה חתוך

לחמניות לפני אפיה

לחמניות גרעיני דלעת

 

 

לבצק –

 

קילוגרם קמח שמרים מלא .

 

כוס חד פעמית קטנה לשתיה קרה מלאה שמן(תירס)

 

2 ביצים גדולות

 

כפית וחצי מלח

 

5 כפיות גדושות סוכר

 

כמה סיבובי מטחנת פלפל שחור (לנייטרלי  ניתן ללא פלפל )

 

מים כמה שתופס  הקמח.  פה נכנסו להם 2 כוסות של 180 מיל .

 

 

ללוש היטב לבצר רך ודביק מעט.לא לשכוח שזה קמח מלא ולכן דורש יותר נוזלים מהרגיל .

להתפיח במקום חמים שיכפיל נפחו ,ללוש ולהתפיח שוב.

לרדד וליצור צורות שאוהבים  .

לחצ’פורי-יש לכדרר לכדורים שווים ,לפתוח לפיתה עבה ועגולהכל אחד  לקפל מהצדדים ולהדביק הקצוות בלחיצה.

בסירה שנוצרה לפתוח ביצה בכוס למשנה זהירות ולהעביר לסירת הבצק להמליח ולפלפל .

להניח קובית חמאה בצד.היא תימס פנימה להתעלףףף.

מי שואהב אפשר לפזר גבינה קשה מגוררת -הכי טעימות הן המוצרלה והקשקבל פה.

להתפיח שוב ולאפות בתנור טורבו ב-200 מעלות כעשרים דקות –לשים לב כי כל תנור והאפיה שלו .

ללחמניות- יש ליצור צורות אהובות.למרוח בביצה טרופה ולפזר זרעוני דלעת או אגוזים או כל מה שאוהבים

ניתן לשלב גם בבצק עצמו אגוזים קצוצים שזה טעם עילאי.

להתפיח ולאפות  כמוסבר .

 

בתיאבון

 

 

חצפוריייייי

עוד מהבלוג של leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

תצוגה מקדימה

קוזונק - לחמניות מתוקות בולגריות

קוזונק. איך למדתי את רזי הקוזונק (לחמניות שמרים מתוקות בולגריות ) אפור  בחוץ, חורף,גשם, אני ותלתלי יושבים לחלון מול הים. פני אדומות ובוהקות מחום,חולה וכואבות לי אזני...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

לחמניות קוטג רכות שאפשריות עם כל מיני תוספות

  לחמניות קוטג' קלות ,לערבב ולאפות- חצי קילו קמח תופח, 3 גביעי קוטג' 100 גרם חמאה  וכוס חד פעמית שמן , כף מלח , 2 ביצים גדולות , חפן ענק מלא בבצל מיובש שתמיד יש בכל...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

מגולגלות מטריפות לפסח

    לפסח צריכים יצירתיות כי לא כל מאפה שאופים בימי חול יוצא אותו טעם אבל סקרנות ואני חברים ונסיונות בחומרים שקיימים אהובים עלי ואחד מהם... הנה לכם בלי מילים...

תגובות

פורסם לפני 4 years

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה