הבלוג של leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

הבית הזוהר של לאהל'ה

כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים... +עוד

כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים לשנות סדרי עולם . לכן הבלוג שלי קיים כדי לשתף אתכם בחלומותי ובישומם.

עדכונים:

פוסטים: 551

החל ממאי 2014

קציצות מהחלק הירוק של הפראסה
אחרי החגים יתחדש הכל…
נו טוב רצים,קונים,מרתיחים,סוחטים וקוצצים מוסיפים רכיבים ומטגנים קציצות פראסה
אממה מה…למה לזרוק את הירוק .
כבולגריה כל שארית הופכת תפנית.
תכינו סיר ענק לידכם וכל החלק הירוק שנותר מחיתוך ראשי הפראסה לקציצות שלכם תניחו בו.
מלאו מים והרתיחו עד ריכוך .
קררו וסננו .תסחטו היטב ותאפסנו בשקית במקפיא או המשיכו איתי הלאה (כל שקית במשקל קילוגרם אחד כן?)
כשתרצו להכין מעדן תרתיחו 2 תפוחי אדמה גדולים וקררו במקרר כשהשקית שלכם מפשירה
קדימה באו נכין יחד .
בקערה גדולה נניח -
קילוגרם אחד מן העלים הירוקים של הפראסה מבושלים סחוטים וקצוצים ידנית או במעבד בפולסים שלא תהיה לנו דייסה
2 תפוחי אדמה גדולים מגוררים גס
3 בצלים ירוקים קצוצים דק על עליהם הירוקים
3 ביצים גדולות
כף קמח או קמח מצה
כפית פלפל שחור
1/2כפית פלפל לבן
כפית מלח או לפי הטעם
מכינים קערית מלאה בפירורי לחם דקים או קמח מצה בפסח
מכינים קציצות בינוניות שיהיו עסיסיות .
טובלים בפירורי הלחם -אל דרגה הם ידבקו היטב כי הקציצה רטובה.
מכינים מחבת עם שמן חצי עמוק .
מטגנים להזהבה ומניחים על נייר סופג
מגישים עם יוגורט סמיך מתובל בשום שמיר או רוטב שום או כל מה שרוצים וזוללים רותח .
מי אמר שזורקים?
לכו להכין.
אה ולא להוסיף תבלינים נוספים כי כל המוסיף ורע טעם עלי הפראסה דומיננטי וטעים.

עוד מהבלוג של leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

תצוגה מקדימה

קוזונק - לחמניות מתוקות בולגריות

קוזונק. איך למדתי את רזי הקוזונק (לחמניות שמרים מתוקות בולגריות ) אפור  בחוץ, חורף,גשם, אני ותלתלי יושבים לחלון מול הים. פני אדומות ובוהקות מחום,חולה וכואבות לי אזני...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

לחמניות קוטג רכות שאפשריות עם כל מיני תוספות

  לחמניות קוטג' קלות ,לערבב ולאפות- חצי קילו קמח תופח, 3 גביעי קוטג' 100 גרם חמאה  וכוס חד פעמית שמן , כף מלח , 2 ביצים גדולות , חפן ענק מלא בבצל מיובש שתמיד יש בכל...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

מגולגלות מטריפות לפסח

    לפסח צריכים יצירתיות כי לא כל מאפה שאופים בימי חול יוצא אותו טעם אבל סקרנות ואני חברים ונסיונות בחומרים שקיימים אהובים עלי ואחד מהם... הנה לכם בלי מילים...

תגובות

פורסם לפני 5 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה