הבלוג של leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

הבית הזוהר של לאהל'ה

כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים... +עוד

כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים לשנות סדרי עולם . לכן הבלוג שלי קיים כדי לשתף אתכם בחלומותי ובישומם.

עדכונים:

פוסטים: 551

החל ממאי 2014

עוגיות טחינה ושומשום

כולם יודעים על ההתמכרות לטחינה בביתי ובמיוחד למותג אחווה -ולא לא משלמים לי על הפרסום .

אחווה בשבילי היא ילדות .פעם קראו לה אחדות והיום אוחדו אחווה ואחדות יחד וביום זה שהעם אמור מאוחד

יצא שהמתכון שלי במקריות מצמררת בא בדיוק בזמן.

לכו להכין עוגיות מופלאות בין רגע ושבו עם המשפחה תרגישו כמה חשובה אהבה כזו בבית .

תפיצו אור לגויים . קחו איתכם לכל מקום עוגיות כאלו .

למצרכים -

600 גרם קמח .(אפשר מלא-יוצא מצויין)

כוס מידה גדושה טחינה (הפעם השתמשתי באורגנית מלאה)

כוס מידה סוכר חום בהיר

2 שקיקי אבקת אפיה

נטורינה/מחמאה/חמאה 150 גרם רכה מאוד

תמצית וניל/קינמון/כל תבלין אהוב

והחידוש קליפת לימון מלימון צהוב וגדול מגוררת דק.

לציפוי – שומשום

לשים בצק נעים מהרכיבים חוץ מהשומשום רק עד שהוא מתגבש ואפשר בפולסים במעבד מזון .

משטחים ועוטפים בניילון נצמד ולמקרר לחצי שעה .

מוציאים ומרדדים לעלה בעובי 1/2 ס”מ  בין 2 ניירות אפיה – כך זה לא נדבק .

קורצים עוגיות בקוטר 2/3 ס”מ .זה מספיק כי הן מתפשטות מעט ותופחות.

מברישים במעט מים .

מניחים בקערית שומשום וטובלים בו כל אחת מהעוגיות הרטובות.

מניחים בתבנית מצופה בנייר אפיה משומן מעט.

אופים בתנור חם 180 מעלות כ-15 דקות .

לא לזוז מהן שלא תשרפנה לנו .

לשמור בקופסה אטומה ולהתענג .

https://api-mail.walla.co.il/email/264486420/attachment/%251019A7A1BE99526D135CFC071356AC997435C6F2

עוד מהבלוג של leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

תצוגה מקדימה

קוזונק - לחמניות מתוקות בולגריות

קוזונק. איך למדתי את רזי הקוזונק (לחמניות שמרים מתוקות בולגריות ) אפור  בחוץ, חורף,גשם, אני ותלתלי יושבים לחלון מול הים. פני אדומות ובוהקות מחום,חולה וכואבות לי אזני...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

לחמניות קוטג רכות שאפשריות עם כל מיני תוספות

  לחמניות קוטג' קלות ,לערבב ולאפות- חצי קילו קמח תופח, 3 גביעי קוטג' 100 גרם חמאה  וכוס חד פעמית שמן , כף מלח , 2 ביצים גדולות , חפן ענק מלא בבצל מיובש שתמיד יש בכל...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

מגולגלות מטריפות לפסח

    לפסח צריכים יצירתיות כי לא כל מאפה שאופים בימי חול יוצא אותו טעם אבל סקרנות ואני חברים ונסיונות בחומרים שקיימים אהובים עלי ואחד מהם... הנה לכם בלי מילים...

תגובות

פורסם לפני 5 years

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה