הבלוג של leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

הבית הזוהר של לאהל'ה

כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים... +עוד

כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים לשנות סדרי עולם . לכן הבלוג שלי קיים כדי לשתף אתכם בחלומותי ובישומם.

עדכונים:

פוסטים: 536

החל ממאי 2014

 

לחמנית אפונה חתוכה

 

לחמנית אפונה בצלחת

כשישמ מבצעים על מצרכים מעניינים אני קונה

מבצע ברמי לוי של קמח מלא עם שמרים הביא אותי לניסוי הזה .

כיף שיהיה בבית קילו כזה כי תמיד בא משהו …ויש רכיבים.

ל-4 לחמניות ענק צריך בצק מ-

600 גרם קמח שמרים מלא של אוסם

כוס חד פעמית קטנה שקופה שמן -השתמשתי בשמן תירס

3 כפיות סוכר מלאות

1 כפית מלח  מלאה

כוס מים פושרים חד פעמית

ביצה גדולה אחת

3 סיבובי מטחנת פלפל שחור או רבע כפית פלפל גרוס גס

בקערה גדולה לשים בצק רך ונעים לעבודה מכל החומרים .

הבצק דביק מעט בתחילה לא להתרגש .

מתפיחים פעמיים.

חותכים ל- 4 כדורים שווים.

 פותחים  כל כדור לפיתה עבה ודי גדולה.

מניחים רבע מהמלית וסוגרים סביבה בצביטות את הפיתה .ישארו בין לבין חורים -ראו תמונה והמלית תבצבץ לאחר האפיה .

 

למלית -

3/4 קופסת שימורי אפונה של יכין

3 כפות בצל מיובש שיש להשיג בכל חנות תבלינים-טעמו מיוחד ופחות שומן וקלוריות מטיגון.

ביצה אחת שלמה

מלח ופלפל שחור לפי הטעם.

כפית חמאה או שמן

למחוץ יחד במזלג לקבלת עיסה די אחידה אבל לא דייסה .עדיין ניתן להרגיש  גרגירי אפונה.

 

כאמור למלא ,לסגור  ולאפות ב-180-200 מעלות כ-20 דקות שישחימו .

הטעם מיוחד במינו .

מגישים חמים עם מטבל יוגורט שום שמיר ליד וסלט ירקות .

 

 

עוד מהבלוג של leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

תצוגה מקדימה

קוזונק - לחמניות מתוקות בולגריות

קוזונק. איך למדתי את רזי הקוזונק (לחמניות שמרים מתוקות בולגריות ) אפור  בחוץ, חורף,גשם, אני ותלתלי יושבים לחלון מול הים. פני אדומות ובוהקות מחום,חולה וכואבות לי אזני...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

לחמניות קוטג רכות שאפשריות עם כל מיני תוספות

  לחמניות קוטג' קלות ,לערבב ולאפות- חצי קילו קמח תופח, 3 גביעי קוטג' 100 גרם חמאה  וכוס חד פעמית שמן , כף מלח , 2 ביצים גדולות , חפן ענק מלא בבצל מיובש שתמיד יש בכל...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

מגולגלות מטריפות לפסח

    לפסח צריכים יצירתיות כי לא כל מאפה שאופים בימי חול יוצא אותו טעם אבל סקרנות ואני חברים ונסיונות בחומרים שקיימים אהובים עלי ואחד מהם... הנה לכם בלי מילים...

תגובות

פורסם לפני 4 years

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה