הבלוג של leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

הבית הזוהר של לאהל'ה

כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים... +עוד

כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים לשנות סדרי עולם . לכן הבלוג שלי קיים כדי לשתף אתכם בחלומותי ובישומם.

עדכונים:

פוסטים: 536

החל ממאי 2014

בוייקוס עם פלפלים צהובים
בוייקוס – שם כולל למאפים הדומים ללחמניות אבל לגמרי לא לחמניות .
המאפים הללו מלאים בגבינות מכל הבא ליד וכל גבינה שיש בבית תהא טובה עבורם .
ארצות הבלקו משתמשות בגבינות קשות בתבונה והן נכנסות פנימה באהבה ומניבות תחתית טעימה .
אחרי החג הזה נותרו בבית פלפלים למכביר כי קנינו בכמות גדולה לסלטי החג כך שלא נתאבק מעיטוש המצות…
כדי שלא ימותו לי קליתי אותם בשמן זית איכותי וקלפתי .
שמרתי בצנצנת מכוסים ואני משתמשת למאפים שלי או לאכול כך עם פרוסת לחם מחמצת וגבינה .
אחרי החג כשבא חמץ אופים אותם בחצי שעה ויש משהו איכותי וטעים .
בואו נכין יחד לארוחת ערב קלה שהילדים שלכם יעופו עליה .
המצרכים זמינים בכל בית .
350 גרם קמח תופח (קמח מלא)או קמח עם כפית אבקת אפיה גדושה.
100 גרם חמאה רכה מאוד
מיכל שמנת חמוצה או אשל
2 ביצים גדולות
3 פלפלים צהובים גדולים קלויים קלופים וחתוכים לקוביות ביס
200 גרם פטהאו גבינה בולגרית קשה מגוררת בפומפיה העבה
100 גרם גבינת מוצרלה “נועם” של טרה חתוכה לקוביות קטנות .נועם גבינה מעולה וללא חומרי שימור .
כפית פלפל שחור גרוס טרי
1/2 כפית פלפל לבן גרוס טרי
מעט מלח .תטעמו כי הגבינה די מלוחה .
בקערה גדולה מניחים את כל החומרים ולשים בידיים .
הבצק דביק מאוד לא להבהל.
בידיים לחות יוצרים לחמניות קטנות ומניחים ברווחים על נייר אפיה משומן .הן תופחות .
אני אוהבת שהשוליים לא אחידים .
אפשר להניח גם בתבניות מאפינס אבל הטעם שונה משום שעל נייר האפיה התחתית פריכה יותר כי האדים מתוך המאפה מתאדים טוב יותר.
אופים 180 מעלות חום כ-25 דקות בודקים ואם צריך אופים עוד כמה דקות
מגישים חם עם סלט ירקות ויוגורט ומתענגים
את המוצרלה של טרה – נועם קבלתי לנסות והיא טובה מאוד במאפה
גבינת נועם מוצרלה

עוד מהבלוג של leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

תצוגה מקדימה

קוזונק - לחמניות מתוקות בולגריות

קוזונק. איך למדתי את רזי הקוזונק (לחמניות שמרים מתוקות בולגריות ) אפור  בחוץ, חורף,גשם, אני ותלתלי יושבים לחלון מול הים. פני אדומות ובוהקות מחום,חולה וכואבות לי אזני...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

לחמניות קוטג רכות שאפשריות עם כל מיני תוספות

  לחמניות קוטג' קלות ,לערבב ולאפות- חצי קילו קמח תופח, 3 גביעי קוטג' 100 גרם חמאה  וכוס חד פעמית שמן , כף מלח , 2 ביצים גדולות , חפן ענק מלא בבצל מיובש שתמיד יש בכל...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

מגולגלות מטריפות לפסח

    לפסח צריכים יצירתיות כי לא כל מאפה שאופים בימי חול יוצא אותו טעם אבל סקרנות ואני חברים ונסיונות בחומרים שקיימים אהובים עלי ואחד מהם... הנה לכם בלי מילים...

תגובות

פורסם לפני 4 years

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה