הבלוג של leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

הבית הזוהר של לאהל'ה

כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים... +עוד

כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים לשנות סדרי עולם . לכן הבלוג שלי קיים כדי לשתף אתכם בחלומותי ובישומם.

עדכונים:

פוסטים: 542

החל ממאי 2014

טעויות מניבות דברים הכי טובים

חוויתי ונכחתי בכך עם המאפינס האלו…

רציתי ליצור עוגיות פריכות ונטפו לי מים מיותרים לעיסה…נו טוב …הפכנו אותה לעיסת מאפינס .

והם טעימיםםםםםם …אז אחלוק מתכון איתכם . תהנו גם כן .

 

המצרכים -

450 גרם קמח

1 כוס גדושה קוקוס (כוס של 200 מיל)

כוס סוכר – 200 גרם

כפית תמצית תפוז של מיימונס

1 ביצה

100 גרם חמאה רכה

5 כפות שמן -אני השתמשתי בשמן תירס

2  שקיקי אבקת אפיה

כוס חד פעמית מים

100 גרם שוקולד חלב בקוביות

שקיק סוכר וניל לפיזור מעל המאפינס

מנג’טים למאפינס מאלומיניום – הן לא נדבקות …

 

טורפים יחד את כל החומרים  היטב חוץ מהשוקולד

לעשות את מהיר לא יותר מדי שלא יצאו דחוסות.

להעביר בכף או ידנית למנג’טים מעט לפני סוף שפתי המנג’ט

לתחוב קובית שוקולד לכל מאפין …אפשר יותר

לפזר סוכר וניל מעל כל אחד  ולאפות  שיזהיבו .

לקרר ולטרוף עם  תה  או קפה חם

ילדים מתים על זה ולגדולים לא חסר…

בתיאבון מאפינס קוקוס ושוקולד

 

עוד מהבלוג של leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

תצוגה מקדימה

קוזונק - לחמניות מתוקות בולגריות

קוזונק. איך למדתי את רזי הקוזונק (לחמניות שמרים מתוקות בולגריות ) אפור  בחוץ, חורף,גשם, אני ותלתלי יושבים לחלון מול הים. פני אדומות ובוהקות מחום,חולה וכואבות לי אזני...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

לחמניות קוטג רכות שאפשריות עם כל מיני תוספות

  לחמניות קוטג' קלות ,לערבב ולאפות- חצי קילו קמח תופח, 3 גביעי קוטג' 100 גרם חמאה  וכוס חד פעמית שמן , כף מלח , 2 ביצים גדולות , חפן ענק מלא בבצל מיובש שתמיד יש בכל...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

מגולגלות מטריפות לפסח

    לפסח צריכים יצירתיות כי לא כל מאפה שאופים בימי חול יוצא אותו טעם אבל סקרנות ואני חברים ונסיונות בחומרים שקיימים אהובים עלי ואחד מהם... הנה לכם בלי מילים...

תגובות

פורסם לפני 5 years

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה