הבלוג של leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

הבית הזוהר של לאהל'ה

כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים... +עוד

כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים לשנות סדרי עולם . לכן הבלוג שלי קיים כדי לשתף אתכם בחלומותי ובישומם.

עדכונים:

פוסטים: 536

החל ממאי 2014

חמוצים 1חמוצים  מעורבים בולגריים

ההבדל בין חמוצי עדות אחרות לחמוצים הבולגריים הוא הטעם והריח

לצנצנת של רבע ליטר דרוש

מלפפון אחד פרוס

פלפל אחד קטן ובשרני פרוס

גזר אחד פרוס

כמה פרחי כרובית קטנים וטריים

פלפלון חריף אחד

2 ענפי שמיר יפים (או פטרוזיליה או סלרי)

כמה שיני שום קלופות וחצויות

כפית מלח

2 כפיות סוכר גדושות

רבע מהצנצנת חומץ לבן

מים רותחים להשלמת הנוזלים בצנצנת

ממלאים את הצנצנת בירקות ,בתבלינים ובחומץ

מוסיפים את המים הרותחים

סוגרים צנצנת היטב מנערים מעט ומניחים על ראשה (הפוכה)

כשתתקרר להניח במקום קר ואפל

לא במקרר

פותחים אחרי 3 ימים אם רוצים ואם לא זה נותר כמה חודשים טעים.

הבולגרים מכינים זאת לימי החורף .

מכינים כך גם פלפלים חריפים או כל ירק שרוצים .

עוד מהבלוג של leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

תצוגה מקדימה

קוזונק - לחמניות מתוקות בולגריות

קוזונק. איך למדתי את רזי הקוזונק (לחמניות שמרים מתוקות בולגריות ) אפור  בחוץ, חורף,גשם, אני ותלתלי יושבים לחלון מול הים. פני אדומות ובוהקות מחום,חולה וכואבות לי אזני...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

לחמניות קוטג רכות שאפשריות עם כל מיני תוספות

  לחמניות קוטג' קלות ,לערבב ולאפות- חצי קילו קמח תופח, 3 גביעי קוטג' 100 גרם חמאה  וכוס חד פעמית שמן , כף מלח , 2 ביצים גדולות , חפן ענק מלא בבצל מיובש שתמיד יש בכל...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

מגולגלות מטריפות לפסח

    לפסח צריכים יצירתיות כי לא כל מאפה שאופים בימי חול יוצא אותו טעם אבל סקרנות ואני חברים ונסיונות בחומרים שקיימים אהובים עלי ואחד מהם... הנה לכם בלי מילים...

תגובות

פורסם לפני 4 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה