הבלוג של leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

הבית הזוהר של לאהל'ה

כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים... +עוד

כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים לשנות סדרי עולם . לכן הבלוג שלי קיים כדי לשתף אתכם בחלומותי ובישומם.

עדכונים:

פוסטים: 497

עוקבים: 55

החל ממאי 2014

חוביזה ממולאה בצלחת של אמא
 לחוביזה התוודעתי עוד בהיותי קטנטונת שרצה בג’בלאות של יפו שאז היו מרווחים וצמחיה טבעית ופראית שכבר איננה היום .
היתה לי ילדות מאושרת עם חול,רוח,שמש ומים וילדים לרוב משחקים בתופסת ,קלאס,גומי או 6 אבנים .
היו עוד משחקים לרוב שכולם איחדו את כולנו .
הזענו,רצנו והיינו סקרנים לטעום הכל מהכל.
לחוביזה קראנו לחם גמדים? למה? כי הפרי דמה ללחמניה ירוקה וקטנה והיא טעימה ומישהו החליט שאת זה אוכלים הגמדים כלחם .
נו ילדות מאושרת של קסם,סיפורים ודמיונות חביבים .
שנים רבות לא ראיתי חוביזה עד אשר…עד אשר נסענו דרלינג ואנוכי דרומה וטעינו בדרך .
עברנו במרחב פתוח וראה זה פלא כל ילדותנו צפה ושנינו כתינוקות מחייכים ונהנים ירדנו והתחלנו לאסוף חוביזה .
היה זה לפני שנים ספורות ולפתע החלו לצוץ לנו בחצר חוביזות נפלאות עם עלים גדולים ויפים .
שאפספס?
זכרתי שסבתא שלי נהגה למלא עלים יפים כאלו .נו טוב אספנו לה וזה היה זול .
החלטתי למלאן ולכבד בהן חברה טובה שהזמנתי כאורחת -מיכלי היפה ואת אמא שלי ששוכבת אחרי פציעה מהחלקה בבית .
שנלך בדרך המילוא?
תאספו לכם עלי חוביזה גדולים ויפים לפחות 25 במספר .
יש לשטוף היטב מאבק וכנימות ולהניח במסננת להגיר נוזלים .
למלית -
כוס גדושה באורז עגול כזה שמכינים איתו ריזוטו -לשרות במי ברז שעתיים ולשטוף.
חצי כפית מלח
2 כפות תבלין לדגים של אהרוני שקניתי ולא אהבתי על דגים אבל חמיצותו והשמיר שבו הסתדרו לי יופי פה .
2 כפות בצל מטוגן מיובש או בצל קטן קצוץ ומטוגן להזהבה במעט שמן (2-3 כפות)
פלפל לבן ופלפל שחור גרוסים לפי הטעם . הלבן נותן מעט עוקץ .
(אפשר צימוקי קורינת קטנטנים וצנוברים קלויים למי שרוצה)
לרוטב
2 כוסות מים רותחים
כפית סוכר חום ,כפית מלח
2 כפות שמן
1/2 כוס מיץ לימון
פלפל שחור גרוס לפי טעם
4 שזיפים יבשים ללא גלעין וקצוצים
מניחים כל עלה עם פניו אלינו הגבעול יה=99ה למעלה
ממלאים כפית מלית ומקפלים כמו בלינצ’ס
הגבעול יהיה למעלה ויופי העלה יראה כשיהיה מוכן ומבושל .
מסדרים צפוף בסיר מתאים ומניחים מעל צלחת כבדה
שופכים את הרוטב מעל הצלחת בזהירות
מבשלים כחצי שעה .
הגשתי חמים עם עוד קצת לימון .
ממכר הדבר הזה.קטפנו כבר עוד למלא .
בתיאבון .
אגב ניתן להתאים תבלינים למה שאוהבים בבית וניתן להוסיף בשר טחון .
https://scontent.fsdv3-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/28467899_1816775721720308_7772618894090795823_n.jpg?oh=1fc364c002776834999fbccefe087c9e&oe=5B4E6EF4
התמונה של ‏לאה זוהר‏.
התמונה של ‏לאה זוהר‏.

עוד מהבלוג של leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

תצוגה מקדימה

קוזונק - לחמניות מתוקות בולגריות

קוזונק. איך למדתי את רזי הקוזונק (לחמניות שמרים מתוקות בולגריות ) אפור  בחוץ, חורף,גשם, אני ותלתלי יושבים לחלון מול הים. פני אדומות ובוהקות מחום,חולה וכואבות לי אזני...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

לחמניות קוטג רכות שאפשריות עם כל מיני תוספות

  לחמניות קוטג' קלות ,לערבב ולאפות- חצי קילו קמח תופח, 3 גביעי קוטג' 100 גרם חמאה  וכוס חד פעמית שמן , כף מלח , 2 ביצים גדולות , חפן ענק מלא בבצל מיובש שתמיד יש בכל...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

מגולגלות מטריפות לפסח

    לפסח צריכים יצירתיות כי לא כל מאפה שאופים בימי חול יוצא אותו טעם אבל סקרנות ואני חברים ונסיונות בחומרים שקיימים אהובים עלי ואחד מהם... הנה לכם בלי מילים...

תגובות

פורסם לפני 4 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה