הבלוג של leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

הבית הזוהר של לאהל'ה

כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים... +עוד

כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים לשנות סדרי עולם . לכן הבלוג שלי קיים כדי לשתף אתכם בחלומותי ובישומם.

עדכונים:

פוסטים: 536

החל ממאי 2014

תבשיל כרוב ובשר בולגרי בבישול ארוך-זלה

החורף מגיע בצעדי ענק ואיתו הצורך בחימום הגוף ומה טוב יותר מתבשילי קדרה מחממים

בבולגריה בעת השלג וכאשר אין ירקות טריים משתמשים בכרוב שנכבש מבעוד מועד בבידונים-היינו מיכלי ענק

העגבניות גם הן מתבשלות בכפרים בסירי ענק ומבוקבקות בצנצנות סגורות בואקום.

בטיולי האחרון ראיתי איך הזקנות ממיינות ומנקות העגבניות , זורקות לסירי ענק צבאיים משהו,ממליחות ,מוסיפות סוכר

את הנוזלים מבקבקים ואוטמים בואקום למיץ עגבניות לשתיה והוא מתוק וטבעי כי העגבניות שם אורגניות ובעונתן וטעמן

מרוכז ומשובח. נדהמתי מטעמו של המיץ הזה.אבל כמה שננסה פה הטעם לא יהיה דומה בשל סוג העגבניות שם.

ולענייננו

צריך סיר גדול מאוד כי הכמות גדולה וניתן להקפיא חצי לשימוש בפעם הבאה.

4 בצלי ענק מגוררים גס או קצוצים

3 כרובים בינוניים קצוצים גס

2 קילוגרם בשר שריר מס’ 8 או שפונדרה מס’ 9 חתוכים למנות הגשה

2 כפות אבקת מרק עוף

6 עגבניות גדולות בקוביות וניתן גם להשתמש בפחית גדולה עגבניות משומרות

3 כפות גדושות סוכר חום 3

3 כפות רסק עגבניות (של יכין כי הוא מתוק יותר)

1 כפית מלח

1 כפית פלפל שחור גרוס

פלפלון חריף אחד או כפית פפריקה חריפה

2 כפות פפריקה מתוקה

2 ענפי סלרי קצוצים גס

כוס שמן חד פעמית לשתיה קרה .

וגולת הכותרת פחית כרוב כבוש על נוזליו .

חצי ליטר מים

אופן ההכנה –

מטגנים את הבצל בשמן שישחים מעט

מוסיפים את כל החומרים .מביאים לרתיחה  מבשלים חצי שעה מכוסה ומנמיכים אש

 מסירים מכסה מבשלים על אש קטנה עד שהבשר רך מאוד

וכמות הנוזלים פוחתת מאוד .

מדי פעם בוחשים בזהירות שהתבשיל לא ידבק לתחתית .

מגישים עם אורז לבן

בתיאבון

יום נעים

 כרוב וקורקבנים

עוד מהבלוג של leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

תצוגה מקדימה

קוזונק - לחמניות מתוקות בולגריות

קוזונק. איך למדתי את רזי הקוזונק (לחמניות שמרים מתוקות בולגריות ) אפור  בחוץ, חורף,גשם, אני ותלתלי יושבים לחלון מול הים. פני אדומות ובוהקות מחום,חולה וכואבות לי אזני...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

לחמניות קוטג רכות שאפשריות עם כל מיני תוספות

  לחמניות קוטג' קלות ,לערבב ולאפות- חצי קילו קמח תופח, 3 גביעי קוטג' 100 גרם חמאה  וכוס חד פעמית שמן , כף מלח , 2 ביצים גדולות , חפן ענק מלא בבצל מיובש שתמיד יש בכל...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

מגולגלות מטריפות לפסח

    לפסח צריכים יצירתיות כי לא כל מאפה שאופים בימי חול יוצא אותו טעם אבל סקרנות ואני חברים ונסיונות בחומרים שקיימים אהובים עלי ואחד מהם... הנה לכם בלי מילים...

תגובות

פורסם לפני 4 years

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה