הבלוג של leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

הבית הזוהר של לאהל'ה

כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים... +עוד

כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים לשנות סדרי עולם . לכן הבלוג שלי קיים כדי לשתף אתכם בחלומותי ובישומם.

עדכונים:

פוסטים: 536

החל ממאי 2014

מרק עדשים סמיך עם קציצות

 

החורף מגיע ואיתו הכיף והריח של המרקים

אחד מהם אהוב עלי ביותר הוא מרק העדשים הריחני והסמיך שאני מחליפה בו רק רכיב אחד והוא סוג הבשר …

בסיר גדול מטגנים בצל ענק בקוביות במעט שמן -חצי כוס חד פעמית

מוסיפים 2 כפות קמח ומטגנים אותו מעט .

מוסיפים מים קרים כליטר ובוחשים מיד שלא יווצרו גושים

מוסיפים חצי קילו עדשים חומות גדולות שבררנו ושטפנו קודם לכן (אריזה קטנה של מיה או סוגת)

ומתחילים להוסיף -

6-7 שיני שום חצויות

כפית פלפל שחור

2 כפות אבקת מרק עוף טובה

כף פפריקה מתוקה איכותית

כפית כמון

ולטעם המרכזי – גרונות עוף או הודו

קציצות קטנות פנימה ,או נקניקיות -כל אחד וטעמו הוא

לפעמים אני פורסת קבנוס טוב 100 גרם פנימה

וכעת לתת למרק לרתוח כאשר נוזלים מכסים הכל לפחות 10 ס”מ מעל העדשים

מנמיכים להבה לנמוך מאוד ומבשלים לפחות שעה .

בודקים נוזלים וגם סמיכות המרק מוסיפים מים רותחים בלבד לפי איך שאוהבים אותו .

תקנים תיבול ומגישים רותח עם אורז לבן ליד .

הוא טעים ואיכותי ביותר .

בתיאבון.

עוד מהבלוג של leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

תצוגה מקדימה

קוזונק - לחמניות מתוקות בולגריות

קוזונק. איך למדתי את רזי הקוזונק (לחמניות שמרים מתוקות בולגריות ) אפור  בחוץ, חורף,גשם, אני ותלתלי יושבים לחלון מול הים. פני אדומות ובוהקות מחום,חולה וכואבות לי אזני...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

לחמניות קוטג רכות שאפשריות עם כל מיני תוספות

  לחמניות קוטג' קלות ,לערבב ולאפות- חצי קילו קמח תופח, 3 גביעי קוטג' 100 גרם חמאה  וכוס חד פעמית שמן , כף מלח , 2 ביצים גדולות , חפן ענק מלא בבצל מיובש שתמיד יש בכל...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

מגולגלות מטריפות לפסח

    לפסח צריכים יצירתיות כי לא כל מאפה שאופים בימי חול יוצא אותו טעם אבל סקרנות ואני חברים ונסיונות בחומרים שקיימים אהובים עלי ואחד מהם... הנה לכם בלי מילים...

תגובות

פורסם לפני 4 years

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה