הבלוג של leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

הבית הזוהר של לאהל'ה

כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים... +עוד

כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים לשנות סדרי עולם . לכן הבלוג שלי קיים כדי לשתף אתכם בחלומותי ובישומם.

עדכונים:

פוסטים: 536

החל ממאי 2014

עוגת חלב

העוגה המסורתית של הבולגרים

יש כאלו שהיו נותנים הכל כדי לטעום…

שחיתות אמרתי ? עוצמים עניים ומתענגים

עוגת חלב-אינצ’וסה דלצ’ה שרק השם מעלה זכרונות במשפחת זהר .

חמותי האהובה נעמי שהיתה טורקיה בכלל אבל כשנישאה לחמי יוסי למדה לבשל אוכל וקינוחים בולגריים מסבתא סופי .

היא נהגה להכין את הבניצה הזו בתבנית אלומיניום עגולה ענקית  שממנה לא נותר פירור .

הכמויות היו אדירות וכך גם הטעם .

זכור לי כשהכנתי אותה בפעם הראשונה לאחר פטירתה לכולם היו דמעות בעניים .

זהו הקינוח האהוב על דרלינג שלי וטעמו צפיחית בדבש .

המתכון מכיל כמות לא מבוטלת של ביצים אבל בזה טעמו אז לא לנסות להפחית ולפגוע בו.

אתם עוד כאן?

לתבנית עמוקה מאוד של 30X20 או עגולה עמוקה מאוד 30 ס”מ שניתן לאפות בתנור .

תחתית הקינוח היא של בצק פריך .אפשר קנוי  או שרוול ביסקוויטי פתי בר גרוסים עם  100 גרם חמאה.

והמלית פה שני ליטר חלב.16 ביצים 3 כוסות סוכר .

הווה אומר לכל ליטר חלב 8 ביצים.לגבי סוכר ניתן להחליף לתחליף סוכר (הטעם משתנה כמובן )

להגשה קרמל נוזלי או מה שבא והכי טוב טבעי כמות שהוא .

מחממים את החלב לחום שעדיין אפשר לגעת באצבע ומוסיפים סוכר שימס יחד.

אני הוספתי גם מיכל שמנת מתוקה  כי נעמי נהגה לעשות זאת אבל לא חובה .

טורפים את הביצים לתוך החלב בזהירות וקודם עם השוואת טמפרטורות.

מעבירים את המסה  מעל התחתית שהנחנו בתבנית  .

אופים בתנור חם  200 מעלות  כ-20 דקות ומנמיכים ל160 מעלות .

אופים עד שמלית מתייצבת כשעה וחצי לעיתים יש לבדוק כי כל תנור וסיפורו הוא.

כהמלית יציבה וזהובה מעל מוציאים על רשת ומקררים היטב לפני כניסה למקרר,למרות שהכי כיף לאכול פושר.

לא להיות חסרי סבלנות לוקח זמן להתייצבות.

אוכלים חמים או קר.

למהירי ביצוע -

2 ליטר חלב ומיכל אחד  שמנת מתוקה לחמם לטמפרטורה שניתן עדיין להכניס אצבע ללא כוויה

3 כוסות סוכר

16 ביצים ששברנו לקערה וטרפנו  .

השוואת טמפרטורות עם החלב שלא תהיה לנו חביתה וטריפה יחד של הנוזלים והביצים.

מניחים מעל תחתית בצק פריך או ביסקוויטי פתי בר גרוסים עם חמאה.

אופים בתנור חם 200 מעלות כ-20 דקות ומנמיכים ל-160 מעלות .

ממשיכים לאפות עד שהמלית מתייצבת .תהליך של כ-שעה וחצי .לבדוק.

מקררים על רשת ואו שזוללים או שמאפסנים במקרר.

עוצמים עניים ומדמיינים את בולגריה  וממתקיה…

התמונה של ‏לאה זוהר‏.

עוד מהבלוג של leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

תצוגה מקדימה

קוזונק - לחמניות מתוקות בולגריות

קוזונק. איך למדתי את רזי הקוזונק (לחמניות שמרים מתוקות בולגריות ) אפור  בחוץ, חורף,גשם, אני ותלתלי יושבים לחלון מול הים. פני אדומות ובוהקות מחום,חולה וכואבות לי אזני...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

לחמניות קוטג רכות שאפשריות עם כל מיני תוספות

  לחמניות קוטג' קלות ,לערבב ולאפות- חצי קילו קמח תופח, 3 גביעי קוטג' 100 גרם חמאה  וכוס חד פעמית שמן , כף מלח , 2 ביצים גדולות , חפן ענק מלא בבצל מיובש שתמיד יש בכל...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

מגולגלות מטריפות לפסח

    לפסח צריכים יצירתיות כי לא כל מאפה שאופים בימי חול יוצא אותו טעם אבל סקרנות ואני חברים ונסיונות בחומרים שקיימים אהובים עלי ואחד מהם... הנה לכם בלי מילים...

תגובות

פורסם לפני 4 years

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה