הבלוג של leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

הבית הזוהר של לאהל'ה

כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים... +עוד

כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים לשנות סדרי עולם . לכן הבלוג שלי קיים כדי לשתף אתכם בחלומותי ובישומם.

עדכונים:

פוסטים: 517

החל ממאי 2014

עוגת קפה נמס שיש

 

את העוגה הנפלאה הזו לא תרצו לפספס.

היא נימוחה ורכה.עדינה ומה לא . הקיצר מתאימה בול לקפה בבוקר או בערב .

נו טוב גם לתה .

דרלינג שלי אוהב עוגות כאלו ועף במחמאות על זו המיוחדת .

לכו לאפות כי הכל בקערה אחת ומה טוב מזה .

המצרכים לעוגה בתבנית בינונית 30X20

200 גרם חמאה נמסה (תמיסו במיקרו לא נוזל…

2 כוסות סוכר לבן

מיכל אשל

כוס חלב

5 ביצים בינוניות שלמות

500 גרם קמח תופח

כפית תמצית וניל או 2 שקיקי סוכר וניל

כף גדושה קפה נמס האהוב עליכם+ רבע כוס חלב

לפיזור 2 כפות סוכר חום בהיר

ההכנה-

ראוי לציין שהשתמשתי בתבנית אפיה של “קוקי” מאלו החדשות והמופלאות שלהם המצופות בנייר אפיה ומוכנות לעזרתי בכל עת . הן עבות ומתאימות לנשיאה לכל מקום בלי להתפרק לנו.

ריססתי ספרי שמן וזו.

מקציפים את כל החומרים יחד חוץ מהקפה הנמס ורבע הכוס חלב .

מעבירים 3/4 המסה לתבנית האפיה

לשאר ממסה מוסיפים את הקפה והחלב.

מעבירים מעל המסה הלבנה ועם מזלג יוצרים שיש בטעם קפה .

מפזרים מעל הכל סוכר חום 2 הכפות ששמרנו – כך הקראסט רך וקרמלי .

אופים בתנור בחום של 180 מעלות כ-45 דקות .

לבדוק שאפוי ומיד החוצה .לא ליבש .

לצנן היטב -לא במקרר .

להנות מכל ביס.מובטחת הנאה עילאית .

ניתן לחתוך באמצע ולמלא קרם מוקה ולקשט כראות עיניכם.

תחגגו רבותי .

לאלשכוח להקל על עצמכם עם המוצרים החדשים של “קוקי” .

אני קוראת להם קוקיות אהובות .

התמונה של ‏לאה זוהר‏.

התמונה של ‏לאה זוהר‏.

 

 

עוד מהבלוג של leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

תצוגה מקדימה

קוזונק - לחמניות מתוקות בולגריות

קוזונק. איך למדתי את רזי הקוזונק (לחמניות שמרים מתוקות בולגריות ) אפור  בחוץ, חורף,גשם, אני ותלתלי יושבים לחלון מול הים. פני אדומות ובוהקות מחום,חולה וכואבות לי אזני...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

לחמניות קוטג רכות שאפשריות עם כל מיני תוספות

  לחמניות קוטג' קלות ,לערבב ולאפות- חצי קילו קמח תופח, 3 גביעי קוטג' 100 גרם חמאה  וכוס חד פעמית שמן , כף מלח , 2 ביצים גדולות , חפן ענק מלא בבצל מיובש שתמיד יש בכל...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

מגולגלות מטריפות לפסח

    לפסח צריכים יצירתיות כי לא כל מאפה שאופים בימי חול יוצא אותו טעם אבל סקרנות ואני חברים ונסיונות בחומרים שקיימים אהובים עלי ואחד מהם... הנה לכם בלי מילים...

תגובות

פורסם לפני 4 years

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה