הבלוג של leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

הבית הזוהר של לאהל'ה

כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים... +עוד

כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים לשנות סדרי עולם . לכן הבלוג שלי קיים כדי לשתף אתכם בחלומותי ובישומם.

עדכונים:

פוסטים: 540

החל ממאי 2014

 

אורז מטוגן לבלוג

אבא שלי נהג לאמר לכל דבר שטוגן פשוט טעים .

הוא צחק ואמר שאפילו סוליית נעל מטוגנת טעימה אה אבל אז היו נעליים רק מעור…

האורז שלנו המטוגן קוריוז לו .

בשישי בערב היה בבית גדוד והכנתי כמות כפולה של אורז לליווי המנות בעלות הרוטב .

אממה מה לא הבאתי בחשבון שהחלות שבהן נוגב רוטב הדג החריף יסתמו את קיבות הנוכחים ורוב האורז נשאר .

שבת בערב דרלינג ואנוכי רעבים אחרי שהגדוד נעלם לו באופק עד הפעם הבאה .

מוחי הקודח חיפש מה להכין ושיהיה טעים וללא בשר .

עם המחשבות הללו עליתי לקומה השניה להביא חלב לקפה שלי ועם פתיחת המקרר עלה בי חיוך .

ירקות מעורבים -יש

אורז שכבר מוכן -יש

ירקות טריים יש וגם רסק מעגבניות טריות כוס שלמה שנותרה בחיים אחרי הג’חנון של הצהריים .

היידה הולכים להכין משהו טעים סיננתי לעצמי .

 

אז הכל הוכן ונקצץ ובואו נלך להכין יחד מנה מופלאה שמעוררת גניחות של עוד…

צריך -

כחצי קילוגרם אורז בסמטי מבושל במים ומעט שמן ומלח .

שמן חמניות לטיגון – לא זית שמשנה את הטעם

חצי ראש שומר קטן בקוביות

בצל קטן לבן בקוביות

פלפל צהוב קטן בקוביות

פלפל אדום קטן בקוביות

חצי שקית ירקות מעורבים קפואים (כזו שש בה שעועית צהובה,שעועית ירוקה ,אפונה,גזר ותירס )

2 עגבניות גדולות מגוררות גס

2 קוביות קפואות שום דורות – להניח בתוך העגבניות המרוסקות שימסו פנימה

כפית מלח

חצי כפית פלפל שחור

חצי כפית פלפל לבן

חצי חבילה יפה כוסברה חתוכה גס

5 כפות רוטב טריאקי של אוסם – כי הוא לא סירופ אלא תיבול כראוי לטריאקי .

ההכנה פשוטה -

בסיר שטוח ורחב או מחבת גדולה לחמם שמן

להוסיף את קוביות הבצל השומר והפלפל ולטגן שיתררכו

מוסיפים את שאר הירקות ומקפיצים כמה דקות יחד

מוסיפים את האורז המבושל והחם -האורז צריך להיות אחד אחד ואם אין לכם אורז מבושל אז בשלו כוס וחצי אורז במי מלח כמו פסטה ותבוא עליכם הברכה .

מקפיצים ומטגנים הכל יחד כמה דקות עד שהכל משתלב .

מוסיפים באמצע  המחבת את העגבניות שבתוכן קוביות השום והמלח ובוחשים היטב .

מוסיפים את הטריאקי ושוב לבחוש .

מניחים ללא בחישה כמה דקות ותחתית המחבת מתקרמלת לאורז טעים במיוחד חום ומתקתק .

חושבים שסיימנו ? אז לא .

מגררים ביצה קשה בפומפיה רחבה מניחים באמצי המחבת- אני מעדיפה זאת במקום ביצה מטוגנת זה טעים פי אלף .

טוחנים פלפל ממטחנה מעל.

מפזרים סביבה את הכוסברה שתיתן ריח מטריף  כשנערבב אותה לאורז בעת האכילה . .

מגישים לשולחן לוהטט עם כפות וחופרים .

זה טעים .

מי שאוהב חריף מוזמן להוסיף צ’ילי קצוץ יחד עם הירקות .

ניתן להוסיף ירקות כמו פרחי כרובית קטנים וקישואים בקוביות .

אל תשכחו להכין לילדים – הם יעופו על זה …תגידו שקניתם במסעדה סינית .

אורז מטוגן

שום דורות

עוד מהבלוג של leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

תצוגה מקדימה

קוזונק - לחמניות מתוקות בולגריות

קוזונק. איך למדתי את רזי הקוזונק (לחמניות שמרים מתוקות בולגריות ) אפור  בחוץ, חורף,גשם, אני ותלתלי יושבים לחלון מול הים. פני אדומות ובוהקות מחום,חולה וכואבות לי אזני...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

לחמניות קוטג רכות שאפשריות עם כל מיני תוספות

  לחמניות קוטג' קלות ,לערבב ולאפות- חצי קילו קמח תופח, 3 גביעי קוטג' 100 גרם חמאה  וכוס חד פעמית שמן , כף מלח , 2 ביצים גדולות , חפן ענק מלא בבצל מיובש שתמיד יש בכל...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

מגולגלות מטריפות לפסח

    לפסח צריכים יצירתיות כי לא כל מאפה שאופים בימי חול יוצא אותו טעם אבל סקרנות ואני חברים ונסיונות בחומרים שקיימים אהובים עלי ואחד מהם... הנה לכם בלי מילים...

תגובות

פורסם לפני 5 years

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה