הבלוג של leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

הבית הזוהר של לאהל'ה

כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים... +עוד

כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים לשנות סדרי עולם . לכן הבלוג שלי קיים כדי לשתף אתכם בחלומותי ובישומם.

עדכונים:

פוסטים: 536

החל ממאי 2014

עוגת תות מעל

לתחתית-
ביסקוטים לכיסוי תבנית קפיצית 28 מרופדת נייר אפייר רק בתחתית .
מרטיבים בחלב עם ליקר טוב אני השתמשתי באפרסק .
למלית -
750 גרם גבינת אורדה-קש של גד וטריה-לטעום לפני הקניה  כי טעמה חשוב שיהיה שמנתי ולא חמצמץ.
15 כפות גדושות אינסטנט פודינג וניל
2  מיכלים שמנת חמוצה
1  מיכל שמנת מתוקה
שקית ג’לטין מומסת בחצי כוס מים חמים
  2 כפות סוכר .
ההכנה -
מקציפים את כל  המרכיבים ללא הג’לטין ובסוף  התהליך בוחשים אותו פנימה .
 מניחים מעל הביסקוטים
לציפוי -
 חפיסת ג’לי בטעם תות שמכינים עם פחות חצי כוס ממה שכתוב על האריזה .
לצנן מעט
כשהתקרר והחל להיקרש להקציף עם כף שמנת מתוקה .זה משנה את צבעו  של הג’לי לורוד יפה .
מסדרים על המלית תותים שנחתכו באמצע לספר.
לא מסירים עוקץ .
מציפים מעל את הג’לי שעדיין נוזלי אך סמיך.
מקררים לפחות 4 שעות .
טעם גנעדן.  לא מחליפים גבינה כי זה טעמה המיוחד של העוגה הנפלאה הזו .
.

 

עוד מהבלוג של leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

תצוגה מקדימה

קוזונק - לחמניות מתוקות בולגריות

קוזונק. איך למדתי את רזי הקוזונק (לחמניות שמרים מתוקות בולגריות ) אפור  בחוץ, חורף,גשם, אני ותלתלי יושבים לחלון מול הים. פני אדומות ובוהקות מחום,חולה וכואבות לי אזני...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

לחמניות קוטג רכות שאפשריות עם כל מיני תוספות

  לחמניות קוטג' קלות ,לערבב ולאפות- חצי קילו קמח תופח, 3 גביעי קוטג' 100 גרם חמאה  וכוס חד פעמית שמן , כף מלח , 2 ביצים גדולות , חפן ענק מלא בבצל מיובש שתמיד יש בכל...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

מגולגלות מטריפות לפסח

    לפסח צריכים יצירתיות כי לא כל מאפה שאופים בימי חול יוצא אותו טעם אבל סקרנות ואני חברים ונסיונות בחומרים שקיימים אהובים עלי ואחד מהם... הנה לכם בלי מילים...

תגובות

פורסם לפני 4 years

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה