הבלוג של leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

הבית הזוהר של לאהל'ה

כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים... +עוד

כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים לשנות סדרי עולם . לכן הבלוג שלי קיים כדי לשתף אתכם בחלומותי ובישומם.

עדכונים:

פוסטים: 536

החל ממאי 2014

צלי קורקבנים

כשהחגים בפתח תמיד סבתא עמדה ספקה כפיים ותהתה מה ניתן להכין לאכול לגדוד

במחיר שפוי

אבל בלי להתפשר על הטעם …

אז תכף החגים מגיעים אבל גם בלי זה זה כל כך טעים שהשגתי והכנתי

וכך זה עובד -

2 קילוגרם קורקבני הודו מנוקים .

מרתיחים במים נקיים כשעולה קצף מלוכלך מחכים עוד דקה ושופכים את המים .

שוטפים את הקורקבנים וממלאים מים נקיים ומרתיחים את הקורקבנים בסיר המכוסה עד שיתרככו.

חותכים כל קורקבן ל-3 .

מכינים סיר רחב בו יכנסו כל הקורקבנים בכיף וישחו ברוטב הטעים

מרפדים אותו ב-2 בצלים מטוגנים להזהבה וכמה שיני שום .כמה שיותר יותר טעים .

קוצצים לקטעים של 2 ס”מ ראש אחד של סלרי אמריקאי קלוף כולל העלים והגבעולים ומניחים מעל

וגם פלפל אדום בשרני ומתוק  חתוך לרצועות ומי שבא לו אז גם חריף .

שמים את הקורקבנים  מעל הירקות ומים לכיסוי או המרק שבו בושלו הקורקבנים.

מתבלים בפפריקה מתוקה וחריפה,פלפל שחור גרוס טרי 2 כפות  אבקת מרק עוף ,ו-3  כפות טריאקי.של אוסם

מוסיפים כוס רוטב עגבניות טוב.ניתן מקופסא או צנצנת-(כשאמרתי כוס אז התכוונתי למאג גדול של קפה)

אצלי תמיד מוכנה צנצנת גדולה  במקרר מעגבניות פלפלים שום סוכר מלח ומעט שמן על 2 קילוגרם עגבניות קלופות רצוי תמר  2 פלפלים  גדולים ומתוקים ברצועות שיני שום כמה שאוהבים ,סוכר חום כמה כפות לפי מתיקות שאוהבים ,פלפל שחור,מלח ,ומי שאוהב אז תבלינים נוספים  מבשלים להסמכה .

מכסים בשמן ושומרים במקרר …

הרווחתם שני מתכונים באחד …

להמשך  מתכון הקורקבנים

מבשלים  את כל העסק יחד שעה לפחות ,טועמים ומתקנים תיבול.

מגישים חם מאוד  עם אורז לבן או פירה

חמוצים ובירה ליד

ובא לציון גואל .

עוד מהבלוג של leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה

תצוגה מקדימה

קוזונק - לחמניות מתוקות בולגריות

קוזונק. איך למדתי את רזי הקוזונק (לחמניות שמרים מתוקות בולגריות ) אפור  בחוץ, חורף,גשם, אני ותלתלי יושבים לחלון מול הים. פני אדומות ובוהקות מחום,חולה וכואבות לי אזני...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

לחמניות קוטג רכות שאפשריות עם כל מיני תוספות

  לחמניות קוטג' קלות ,לערבב ולאפות- חצי קילו קמח תופח, 3 גביעי קוטג' 100 גרם חמאה  וכוס חד פעמית שמן , כף מלח , 2 ביצים גדולות , חפן ענק מלא בבצל מיובש שתמיד יש בכל...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

מגולגלות מטריפות לפסח

    לפסח צריכים יצירתיות כי לא כל מאפה שאופים בימי חול יוצא אותו טעם אבל סקרנות ואני חברים ונסיונות בחומרים שקיימים אהובים עלי ואחד מהם... הנה לכם בלי מילים...

תגובות

פורסם לפני 4 years

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה